Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westernieland

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Westernieland biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en verkent de verschillende optie. Het energieadvies stelt bloot welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het verduurzamingsrapport bekijk je gedetailleerd de initiële investering en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport is bedoeld voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per onderwerp krijg je inzicht in de minimale prijzen, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Westernieland die hun woning willen verduurzamen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westernieland

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Binnen dit advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze deskundige neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het advies vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kan je achterhalen via de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westernieland (februari 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die voldoende effectief zijn. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van buitengevelisolatie en het installeren van zonnecellen. In onze stappenplan leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een deskundige energie-specialist. Objectieve adviesbureaus check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie specialisten zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is goed om meerdere offertes te ontvangen van deskundige energie specialisten. Vul je verwachtingen goed in. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een opsomming met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Westernieland.

 4. Lees het hele energierapport door

  Het maatwerk-adviesbedrijf brengt een bezoek aan huis en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen doelgericht zijn. Kort daarop verkrijg je het doorberekende energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Westernieland laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de EPA-adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor mijn woning?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Westernieland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde specialist. Het is wijs om een adviseur uit de regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder verstrekken we gegevens van goede energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Westernieland

Uitgelichte experts: direct een rapport aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westernieland die direct beschikbaar zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel consumenten zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In het stuk hieronder delen wij de beste maatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonnestroom opwekken.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Westernieland

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4790,00€400,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10500,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4745,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3350,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€34,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1150,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van diverse energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Westernieland is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn allerlei subsidies waar je gebruik van kunt maken. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): heel eenvoudig zelf aan te brengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de traditionele HR-ketel. Het systeem gebruikt warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand noemen we extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en pompt warm tapwater door de woning. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Westernieland: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Dankzij lokale subsidies, het BTW-nultarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Essent en Enegiedirect.nl, Delta, Oxxio, Vandebron, Powerpeers. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €4.600 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Westernieland kopen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Via een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie om water te verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.300 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €220,00 t/m €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westernieland. Bijgaand doorzoek je een lijstje met impactvolle en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Westernieland!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Westernieland: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het concept plan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) verdere verduurzamingsopties toegepast? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een erkende energie inspecteur komt je huis en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label indiceert hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Westernieland

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje vind je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Westernieland.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van vloer, wanden, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf regionale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Westernieland opzoeken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. De overheid biedt diverse duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Warfhuizen, Ulrum en Eenrum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, dakisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je hypotheek oprekken: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Westernieland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westernieland?

Een energie maatwerkadvies Westernieland is een advies met suggesties voor het vergroenen van je woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel het kostenplaatje en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat je zien welke aanbevelingen jouw woning duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot €330,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is raadzaam om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Westernieland te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het hele gebouw opnemen. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de totale benodigde investering en de besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Westernieland voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw plan bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie