Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Houwerzijl

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Houwerzijl biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor het energiebesparingsadvies en omschrijft wat de opties zijn. Het energieplan toont aan welke werkzaamheden doeltreffend zijn in jouw huis en en het energielabel verbeteren. In het energieadvies vind je grondig de kosten en het rendement van de diverse investeringskeuzes. Het advies is geschikt voor particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij stuurt een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Investeer bijv. in: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel kun je aspecten achterhalen zoals de kosten, wat het rendement is en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Houwerzijl die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-houwerzijl

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te verkleinen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen interessant zijn, wat de prijs is, en hoeveel je gaat besparen. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboiler, HR++ glas. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Een maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een objectieve expert. Gediplomeerde en onpartijdige energieadviseurs bekijk je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Houwerzijl (april 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het plan geeft een overzicht met bruikbare energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitenmuren met PIR en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In het stappenplan hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een onafhankelijke energieadviseur. Professionele energieadviseurs kan je vergelijken op het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviesbureau’s zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is aan te raden om minimaal 2 offertes te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde energieadviseurs. Geef een duidelijke briefing. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als je kunt. Het vergelijken van de offertes zal dan makkelijker worden.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een complete samenvatting met maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Houwerzijl.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs neemt de woning op en stelt vast welke duurzame investeringen doeltreffend zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een doorgerekend energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen delen ze bijzonderheden als de investering, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Als je hiervoor kiest kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Houwerzijl laten uitvoeren). Deze erkende vakman vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Houwerzijl vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerkadviseur. Het is verstandig om een adviseur uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de lijst hieronder tref je adres-informatie van betrouwbare maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Het Hogeland. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Houwerzijl

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de uitgelichte tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Houwerzijl die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de button om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Hieronder bieden we informatie rondom goede duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Houwerzijl

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1130,00€355,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4440,00€1020,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4680,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3285,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€495,00€42,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €605,00€46,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Houwerzijl is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, het houdt harde geluiden buiten de deur en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Goed om te weten: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €116,00per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Energie besparen met de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder behandelen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Houwerzijl: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Engie, GreenChoice of Delta, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen is al te plaatsen voor €5.850 en heb je terugverdiend binnen 6 a 7 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak moet geschikt zijn voor montage met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Houwerzijl laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Dankzij de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €3.750 inclusief installatiewerk.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Houwerzijl. In dit blokje verstrekken we een weergave met krachtige en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Houwerzijl!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en kom erachter hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Houwerzijl: hoe duurzaam is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die uit te voeren zijn om energiebesparingen te realiseren. Het plan deelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het slim om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een perfect energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Houwerzijl

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je praktische informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Houwerzijl.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van wanden, (spouw)muur, gevel, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Houwerzijl opzoeken in april 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Pieterburen, Zoutkamp en Westernieland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, zonneboilers, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Houwerzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Houwerzijl?

Dit energie maatwerkadvies Houwerzijl is een adviesrapport met daarin concrete maatregelen voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het document onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor woningeigenaren die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke alternatieven jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €215,00 tot €290,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €270,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Houwerzijl te overwegen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kan men collectief CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energie-expert komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het complex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het document vinden bewoners ook de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Houwerzijl voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw onderzoek gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de verduurzamingsmaatregelen. Zie de website van RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie