Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vierhuizen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Vierhuizen kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor het energiebesparingsadvies en bestudeert de verschillende optie. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke investeringen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energieplan beschrijven ze uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de bekende woningaanpassingen. Het advies is een hulpmiddel voor particuliere woningeigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkrapport met alle opties die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in een kostenbegroting wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Vierhuizen die hun huis willen vergroenen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-vierhuizen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te verlagen. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals zonneboiler, HR++ glas, warmtepomp, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional check jouw huis en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een overzichtelijke weergave van de vergroeningsmaatregelen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: De maatwerkadviseur is objectief en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren energiecoach / deskundige. Professionele en onpartijdige energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vierhuizen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport helpt je op weg met uiteenlopende energiebesparende maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitengevels met PIR en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde adviseur. De juiste specialisten zijn vindbaar op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is nuttig om meerdere offertes op te zoeken van deskundige specialisten. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Staat er een meeting met een expert? Bereid jezelf goed voor. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een advies met werkzaamheden die mogelijk interessant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens jouw adviesgesprek met de energiecoach in Vierhuizen.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie expert brengt een bezoek aan huis en berekent welke energiebesparende maatregelen hun doel goed bereiken. Op basis hiervan stuurt hij een goed energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel bekijk je kenmerken zoals een kostenbegroting, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Vierhuizen laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zijn andere bedrijven noodzakelijk. Neem contact op met meerdere isolatie-partijen en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of het adviesbureau hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Vierhuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige energieadviseur. Het is nuttig om een specialist uit de omgeving te benaderen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder behandelen we gegevens van erkende adviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Vierhuizen

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vierhuizen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over verschillende bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder vind je de meest interessante duurzame oplossingen voor je pand. Op deze website lees je ook alles over water-water warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Vierhuizen

 1. Verlaging van de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4505,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4535,00€550,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4805,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2845,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€415,00€31,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €34,00€34,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Vierhuizen is een aantrekkelijke optie. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Isolatie is ontzettend belangrijk: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies beschikbaar. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan jij eventueel verkrijgen middels zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte vind je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Vierhuizen: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Vattenfall, Budget Energie, Engie & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost je circa €5.150 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Vierhuizen kopen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om in huis warm water te gebruiken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) kost je circa €3.250 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 – €400,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vierhuizen. Onderstaand check je een lijstje met belangrijke en aantrekkelijk geprijsde maatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Vierhuizen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Vierhuizen: hoe duurzaam is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die goed uitvoerbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieadvies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label indiceert hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een uitstekend energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Vierhuizen

Alle huizen in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand lees je praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Vierhuizen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, vloer, ramen, wanden.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Vierhuizen bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Ulrum, Lauwersoog en Houwerzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Vierhuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vierhuizen?

Dit energie maatwerkadvies Vierhuizen is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het document geeft per maatregel de verwachte kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit document heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het geeft inzicht in welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit advies wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €205,00 tot ongeveer €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Vierhuizen te verkrijgen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen inkopen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist brengt het volledige complex in kaart.Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief de totale benodigde investering en de terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Vierhuizen voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie mondt uit in een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie