Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uithuizen

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp installatie laten aanleggen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Uithuizen geeft antwoord op veel van je vragen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het onderzoek verduidelijkt welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsrapport bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een energiebesparingsadvies met alle investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Onder andere: ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Uithuizen die hun huis willen vergroenen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-uithuizen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te remmen en derhalve de energierekening te minderen. In het advies wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. Bij een dergelijk advies kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze vakman loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. De adviseur geeft je ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gecertificeerde vakman. Gecertificeerde en neutrale energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uithuizen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je woning te renoveren? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het rapport bevat een weergaven van uiteenlopende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een objectieve energie-specialist. Professionele energie adviseurs kan je vinden op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviesbureau’s mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om verschillende offertes te zoeken van neutrale maatwerkadviseurs. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Uithuizen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur komt langs en onderbouwt welke duurzaamheidsmaatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen stuurt hij een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel beschrijven ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de besparing en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Tijdens zo’n meeting is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Uithuizen laten uitvoeren). De adviseur geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatiebedrijven en professionele installateurs. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Vraag eventueel of de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonruimte?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Uithuizen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele energie expert. Het is raadzaam om een maatwerk adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de onderstaande tabel tref je adresgegevens van mogelijk interessante maatwerkadviesbureaus die diensten aanbieden in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Uithuizen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct een afspraak maken? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uithuizen die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het stuk hieronder beschrijven we de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Uithuizen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Stijgende woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1455,00€410,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4175,00€750,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4845,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3375,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€480,00€22,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,60€6,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Uithuizen is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van glas, daken, muren en vloeren kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele CV-ketel. Het onttrekt warmte aan de buitenlucht, bodem of water. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand verstrekken we relevante info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en pompt warm tapwater door de woning. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Uithuizen: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: zeer efficiënt systeem dat niet veel ruimte in beslag neemt.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Mede dankzij de subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, GreenChoice, Engie en Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.950 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Uithuizen laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om warm water te produceren. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) kost ongeveer €3.200 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Handig voor bijv. de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen ramen we op +/- €225,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Uithuizen. In het gedeelte hieronder verstrekken we een lijst met praktische en goedkope verduurzamingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Uithuizen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en kom erachter hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Uithuizen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat werkzaamheden die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document toont bovendien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft inzicht in hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit huislabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Uithuizen

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder doorzoek je up-to-date info over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Uithuizen.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, wanden, gevel, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) geldt het lage BTW-tarief van 9 procent.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Uithuizen gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook voor andere regio’s zoals Kloosterburen, Uithuizermeeden en Hornhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee eigenaar-bewoners hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huizenbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Uithuizen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uithuizen?

Een energie maatwerkadvies Uithuizen is een plan met een plan van aanpak voor het energiezuinig maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit advies behandelt per maatregel de investering en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het geeft inzicht in welke keuzes de meeste besparing opleveren. Aan de hand van dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de oppervlakte van het huis, en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot en met €285,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is raadzaam om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Uithuizen te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te optimaliseren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het financiële plaatje en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt versterken. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Uithuizen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Goede energieprestatie mondt uit in lagere lasten, een prettige omgeving om in te werken, lagere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een speciale zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie