Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Uithuizermeeden

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Uithuizermeeden biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport verduidelijkt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het advies bieden ze overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke duurzame investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij komt met een maatwerkadvies met alle opties die goed uitvoerbaar zijn.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de investering, wat de effecten zijn en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Uithuizermeeden die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-uithuizermeeden

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en daarmee de energiekosten te reduceren In het advies wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daaromtrent kun je maatregelen laten uitvoeren zoals dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige loopt door de woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Het rapport wordt opgemaakt met alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten en het totale rendement Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Wil je je woning energiezuiniger maken, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gekwalificeerde specialist. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Uithuizermeeden (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport geeft een overzicht met diverse energiebesparingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het isoleren van buitenmuren met EPS en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten zijn vrij in hun pricing. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes op te vragen van gediplomeerde energie adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Uithuizermeeden.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf loopt door de woning en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort daarop krijg je een volledig energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen check je onderwerpen zoals de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Uithuizermeeden laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Neem contact op met meerdere technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de EPA-adviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw pand?

Check energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Uithuizermeeden vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energieadviseur. Het is slim om een adviesbureau uit de buurt te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder lees je bedrijfsnamen en adresgegevens van betrouwbare adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Het Hogeland. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Uithuizermeeden

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Uithuizermeeden die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel consumenten zouden graag een lagere energierekening willen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het biedt een duidelijk plan met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand beschrijven we de belangrijkste maatregelen voor je woonhuis. Je kunt ook meer details lezen over CV-ketels.

Het comfort van een energiezuinige woning in Uithuizermeeden

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer info)€4710,00€435,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11800,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4745,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2925,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€415,00€56,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €18,00€32,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Uithuizermeeden is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is goed voor het milieu, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk feit: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): goede manier om een thermische brug te beperken.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,50per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. Onderstaand ontdek je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en zorgt voor warm tapwater. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Uithuizermeeden: gunstig geprijsd en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Engie & Delta, Enegiedirect.nl, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.300 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Uithuizermeeden laten installeren? Dan geldt het BTW-nultarief.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. Het gehele systeem is jouw bron voor al het warme tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.650 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is rond de 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €190,00 t/m €550,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Uithuizermeeden. Onderstaand vind je om die reden een overzicht met krachtige en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting verliest/geeft geen warmte, waardoor ze geen energie verspillen.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Uithuizermeeden!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Uithuizermeeden: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur doet een grondige check en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Uithuizermeeden

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand verstrekken we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Uithuizermeeden.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan gevel, (spouw)muur, wanden, ramen, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende regionale subsidieregelingen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Uithuizermeeden opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Hornhuizen, Roodeschool en Eemshaven).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Uithuizermeeden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Uithuizermeeden?

Dit energie maatwerkadvies Uithuizermeeden is een besparingsadvies met een plan van aanpak voor het verduurzamen van een woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het installeren van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de geraamde kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die gevallen is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke maatregelen jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit document wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hangen af van het type woning, de oppervlakte van het huis, en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €215,00 – €345,00. Voor een gemiddelde woning betaal je ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Uithuizermeeden op te vragen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de jaarlijkse besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Uithuizermeeden voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een groenere energieprestatie draagt bij aan lagere energielasten, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie