Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Roodeschool

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies Roodeschool is daarvoor in het leven geroepen De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en onderzoekt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan verduidelijkt welke maatregelen passen bij jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport onderschrijven ze overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de getoonde verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Voorbeelden zijn: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de verwachte prijzen, wat het oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Roodeschool die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-roodeschool

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minimaliseren. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te benoemen: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een gecertificeerde adviseur. Gekwalificeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Roodeschool (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies bevat een weergaven van diverse duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt bijvoorbeeld denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatiewaarde van gevels en het installeren van zonnecellen. Hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een professionele energie-specialist. Objectieve experts vind je op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om verschillende offertes op te vragen van deskundige bedrijven. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste offerte kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in Roodeschool.

 4. Lees het hele energierapport door

  De energie specialist neemt de woning op en bekijkt welke verduurzamingsmaatregelen passen bij de woning. Vervolgens verkrijg je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen vind je randzaken zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Roodeschool laten uitvoeren). Deze vakman weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Roodeschool vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gediplomeerde specialist. Het is aan te bevelen om een expert rondom je woonplaats te kiezen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de bijgaande tabel bieden we namen en adressen van mogelijk beschikbare EPA-adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Roodeschool

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Roodeschool waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen graag hun energieverbruik beperken. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In het gedeelte hieronder noemen we de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op deze website lees je ook alles over ventileren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Roodeschool

 1. Verlaging van de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Goed voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van spouwmuur (bekijk hier meer info)€1500,00€290,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11975,00€725,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5115,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2870,00€150,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€425,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €40,00€26,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Roodeschool is doorgaans een goed startpunt. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies waar je gebruik van kunt maken. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het onttrekt warmte aan bronnen zoals lucht of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Jouw stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomerse maanden kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Je kunt kiezen voor een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Onderstaand check je handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Roodeschool: een betaalbaar alternatief en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent & Vandebron, United Consumers, Delta, Enegiedirect.nl, Powerpeers. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kan je laten monteren voor €4.800 en verdien je terug in zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Voordelig zonnepanelen in Roodeschool aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Goedkoop warm water met een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) komt uit op ongeveer €3.550 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €210,00 – €450,00 per element.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Roodeschool. In dit blokje check je een lijstje met relevante en niet al te dure duurzame oplossingen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Roodeschool!

Regel een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Roodeschool: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die geschikt zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het concept plan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een uitstekend energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzaam je woning met subsidies in Roodeschool

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Roodeschool.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, gevel, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal plaatselijke subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Roodeschool opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook relevant voor o.a. Eemshaven, Oudeschip en Uithuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een extra leningdeel afsluiten.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Roodeschool

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Roodeschool?

Dit energie maatwerkadvies Roodeschool is een plan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit energieplan bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en wat het oplevert. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De tarieven liggen tussen de €250,00 t/m €340,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is goed om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Roodeschool op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Zodoende kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen inplannen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Roodeschool voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw rapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een verfijnde energieprestatie draagt bij aan een lagere maandafrekening, een prettig werkklimaat, een gunstigere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor de voorwaarden.

Plaats een reactie