Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oudeschip

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Oudeschip is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en verkent de diverse opties. Het energieadvies laat jouw zien welke investeringen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkadvies onderschrijven ze heel specifiek de initiële investering en het rendement van de populaire energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een energieadvies met alle duurzame investeringen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per onderwerp lees je de verwachte kosten, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Oudeschip die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oudeschip

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een volledig plan presenteert om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energierekening te beperken. In het plan staat dus heel concreet aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met daarin duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een raming van de kosten en de uiteindelijke besparing Let op: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Update: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energiecoach / deskundige. Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oudeschip (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het rapport helpt je op weg met alle verduurzamingsmaatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het verbeteren van buitenmuurisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de volgende alinea bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde maatwerk adviseur. Geschikte energieadviseurs check je op de website van het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om verschillende offertes te ontvangen van gecertificeerde energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Oudeschip.

 4. Het energierapport doornemen

  Een adviseur loopt door de woning en berekent welke verduurzamingsmaatregelen aan te bevelen zijn. Niet veel later verkrijg je een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen toont het rapport onderwerpen zoals de verwachte prijzen, de opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Op dat moment kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven benaderen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Oudeschip laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Hiervoor neem je contact op met isolatie-deskundigen en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Je kunt eventueel overleggen of de energie expert daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Oudeschip vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een neutrale energie specialist. Het is nuttig om een maatwerk adviesbedrijf uit de buurt te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en het bespaart reiskosten. In de lijst hieronder verstrekken we contactgegevens van mogelijke adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oudeschip

Uitgelichte specialisten: meteen online aanvragen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oudeschip die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de gunstigste duurzame oplossingen voor jouw huis. Bekijk tevens meer informatie over bodem isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Oudeschip

 1. Verlaging van de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (meer over woningisolatie)€3645,00€400,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6870,00€1055,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4560,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3145,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€405,00€57,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1250,00€190,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor concrete tips!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Oudeschip is een hele goede keuze. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies te selecteren. Advies: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. Gedurende de zomermaanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder tref je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oudeschip: een relatief goedkoop systeem en kan goed functioneren in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Door te informeren naar de subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Vattenfall en Enegiedirect.nl, Oxxio, Delta, Powerpeers, Vandebron. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.400 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Oudeschip laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) kost ongeveer €3.900 inclusief installatie.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen verstoring van de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €190,00 – €425,00 per element.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Oudeschip. Onderstaand vind je om die reden een lijstje met effectieve en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Oudeschip!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Oudeschip: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan vertelt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om de woning opnieuw te laten keuren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label duidt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Oudeschip

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder vind je actuele informatie de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Oudeschip.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isoleren van gevel, ramen, (spouw)muur, wanden, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland hanteert mogelijk nog extra individuele subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Oudeschip opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door het inzetten van spaargeld. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Uithuizen, Oosternieland en Uithuizermeeden).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oudeschip

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oudeschip?

Dit energie maatwerkadvies Oudeschip is een plan met verschillende opties voor de verduurzaming van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit energieplan onderschrijft per maatregel de geschatte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huiseigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een zonneboiler of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Op dat moment is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke werkzaamheden helpen om de energiekosten te reduceren. D.m.v. dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat hebben te maken met woningtype, de omvang van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €200,00 tot ongeveer €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Oudeschip te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Middels deze methode kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het adviesbedrijf checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners ontvangen netjes een mail met het financiële plaatje en de besparing per jaar.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Oudeschip voor bedrijven. Het utiliteitsbouw advies toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een versterkte energieprestatie draagt bij aan gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. ZIe ook RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie