Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oosternieland

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Oosternieland is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en test de diverse opties. Het plan is heel specifiek en geeft aan welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport onderzoek je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de verschillende verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is bedoeld voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: infraroodpanelen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per optie krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oosternieland die hun huis willen vergroenen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oosternieland

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te beperken. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparende stappen je kunt zetten, wat het kost, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energie-expert komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Het rapport wordt opgemaakt met een overzichtelijke weergave van de maatregelen. Dit is inclusief een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het advies geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Let op: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energiecoach / deskundige. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het portaal centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oosternieland (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het isoleren van gevels en het toepassen van zonnecellen. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een betrouwbare energie-specialist. Gekwalificeerde adviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: selecteer zeker een adviseur die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is goed om diverse offertes te ontvangen van gecertificeerde adviesbureaus. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een opsomming met energiebesparende maatregelen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Oosternieland.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een energieadviseurs loopt door de woning en onderbouwt welke maatregelen gunstig zijn. Vervolgens mailt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel noteren ze informatie zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en ook de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven zoeken

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oosternieland laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en professionele installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Oosternieland vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een professionele vakman. Wij adviseren om een adviesbedrijf rondom je woonplaats te selecteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de onderstaande tabel lees je adres details van erkende EPA-adviseurs die werkzaam zijn binnen de gemeente Het Hogeland. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Oosternieland

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de bijgaande tabel kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oosternieland waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder check je de meest populaire maatregelen voor je appartement. Of klik door voor meer informatie over HR+++ glas.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oosternieland

 1. Een gunstigere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (lees meer over isolatie)€3565,00€480,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6265,00€755,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5120,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3045,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€54,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips) €6,25€7,05 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en ga direct aan de slag

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Oosternieland is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de muur, het dak, en vloer blijft de warmte binnenshuis. Het kent gunstige effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is milieubewust, het werkt ook geluidswerend en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies die beschikbaar zijn. Noemenswaardig: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): minder gevoel van tocht en kou in huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,00per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €125,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Uitleg en info over de warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de HR-ketel op gas. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder bieden we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en maakt het tapwater warm. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Oosternieland: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, Engie, Budget Energie, Vattenfall en Delta, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Oosternieland aanschaffen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. De zonneboiler is jouw bron voor al het warme tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is er al voor €3.500 (incl. installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Handig voor bijv. een hobbyruimte of badkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen komen uit tussen de €170,00 tot €450,00 per IR-paneel.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Oosternieland. Bijgaand delen we daarom een schema met doelgerichte en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Start met een persoonlijk energieadvies in Oosternieland!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Oosternieland: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of wil je een scherpe hypotheekrente? Wij adviseren dan om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur komt je huis en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Oosternieland

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! Hieronder delen we handige informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oosternieland.

 • Isolatie-subsidie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan vloer, gevel, dak, wanden, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal lokale subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Oosternieland afsluiten in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Uithuizermeeden, Oldenzijl en Roodeschool).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor woningbezitters die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Pas je eigen hypotheek aan: breid je bestaande financiering uit.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Oosternieland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oosternieland?

Een energie maatwerkadvies Oosternieland is een adviesplan met daarin concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van een huis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de minimale prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit advies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €220,00 tot ongeveer €350,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €250,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oosternieland op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Oosternieland voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie draagt bij aan lagere energiekosten, meer comfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie