Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oldenzijl

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Oldenzijl is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor advies op maat en deelt wat de opties zijn. Het onderzoek stelt bloot welke energiebesparende maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het verduurzamingsplan onderzoek je in detail het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het energierapport is geschikt voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Per optie toont het rapport de verwachte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Oldenzijl die hun woninglabel willen verbeteren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-oldenzijl

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze vakman neemt jouw huis op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een verwachting van de totale investeringskosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Iedere maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet worden uitgevoerd door een objectieve energiedeskundige. Deskundige en objectieve energieadviseurs kan je vinden op www.centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oldenzijl (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het isoleren van buitenmuren met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In onze stappenplan laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een objectieve energie-expert. De juiste adviseurs kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Wij adviseren om minimaal 2 offertes te vragen van gediplomeerde EPA-adviseurs. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website word je geleid naar een weergave met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Oldenzijl.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het maatwerkadviesbureau brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke werkzaamheden hun doel goed bereiken. Niet veel later mailt hij een betrouwbaar energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Aangaande deze energiemaatregelen bekijk je informatie zoals de verwachte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oldenzijl laten uitvoeren). De specialist weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Oldenzijl vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een gediplomeerde energie expert. Het is slim om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te zoeken Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. Hieronder delen we adres details van kwalitatieve vakmensen die werken in de gemeente Het Hogeland. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Oldenzijl

Uitgelichte bedrijven: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oldenzijl die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de beste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over kruipruimte isoleren.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Oldenzijl

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Een hogere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1710,00€140,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5575,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5320,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3055,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€45,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1150,00€200,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Vind een energiedeskundige en start vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Oldenzijl is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren verlies je minder warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energienota, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): eindelijk de zolder mooi laten afwerken.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende effect en zorgt voor lagere stookkosten.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan CV-ketel op gas. Het genereert warmte uit de lucht of grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder bieden we meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Oldenzijl: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en jouw energierekening gaat fors omlaag. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een interessant rentetarief van een groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Budget Energie, Essent, Vattenfall & Powerpeers, Oxxio, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door het principe van salderen kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.500 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Oldenzijl laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze installatie genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.650 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen liggen tussen de €165,00 tot €500,00 per paneel.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Oldenzijl. Onderstaand check je een lijstje met praktische en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Oldenzijl!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Oldenzijl: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is om de woning te verwarmen en/of te koelen. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Oldenzijl

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand check je actuele informatie de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Oldenzijl.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerkzaamheden aan dak, (spouw)muur, gevel, wanden, ramen.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijker zelf ook nog particuliere subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Oldenzijl bekijken in mei 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook voor andere regio’s zoals Roodeschool, Zijldijk en Oudeschip).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Oldenzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oldenzijl?

Het energie maatwerkadvies Oldenzijl is een energieadvies met suggesties voor het verduurzamen van een pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit advies behandelt per maatregel de verwachte kosten en het rendement. Het persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Op die momenten is dit adviesrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven de meeste besparing opleveren. Door middel van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €220,00 tot wel €320,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €275,00. Het is verstandig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Oldenzijl te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Oldenzijl voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een duurzamere energieprestatie geeft gunstigere energierekeningen, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie