Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zijldijk

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Zijldijk is een goed hulpmiddel! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en onderzoekt de verschillende optie. Het onderzoek stelt bloot welke maatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In de aanbevelingen beschrijven ze grondig de kosten en baten van de getoonde maatregelen. Het energierapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Onder andere: warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in de investering, wat het rendement is en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Zijldijk die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-zijldijk

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verkleinen. In het advies wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Hiervoor kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je huis overzetten op groene energie, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het advies moet altijd worden geschreven door een neutrale energie-expert. Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs check je het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zijldijk (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je woning te renoveren? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan helpt je op weg met verschillende energiebesparende maatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het toepassen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een neutrale maatwerkadviseur. Professionele maatwerkadviseurs check je op het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs rekenen verschillende tarieven. Het is slim om diverse offertes te vragen van gekwalificeerde maatwerkadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een advies met duurzame investeringen die goed aansluiten op jouw woning. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zijldijk.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs neemt de woning op en calculeert welke werkzaamheden aan te bevelen zijn. Niet veel later ontvang je een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen beschrijven ze onderwerpen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Zijldijk laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor mijn woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Zijldijk vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde expert. Wij adviseren om een energie-specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel check je contactgegevens van kwalitatieve specialisten die actief zijn in de gemeente Eemsdelta. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zijldijk

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zijldijk die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bureau’s om je aanvraag te starten.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand check je de belangrijkste energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Op dit platform vind je ook informatie over spouwmuur isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Zijldijk

 1. Een lagere energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1905,00€135,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12100,00€745,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5490,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2890,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€330,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Vind adviseurs en begin vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder energie gaan verbruiken? Je huis isoleren in Zijldijk is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je energiefactuur wordt flink minder, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je stoot minder CO-2 uit, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,50per /m2): geen veranderingen aan de structuur van een woning nodig.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het vangt warmte op uit natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. De additionele stroom kan gegenereerd worden d.m.v. innovatieve zonnepanelen. In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder ontdek je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zijldijk: een betaalbaar alternatief en kan eenvoudig worden gebruikt in oudere en minder geïsoleerde woningen. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Engie, Vattenfall, Budget Energie, Essent of Enegiedirect.nl, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Wil je zonnepanelen in Zijldijk bestellen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een familie (vat met 200 liter) vergt een investering van zo’n €3.900 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is rond de 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijzen van warmtepanelen ramen we op +/- €150,00 t/m €475,00 per warmtepaneel.

Voordelige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Zijldijk. Onderstaand vind je een lijst met relevante en interessant geprijsde duurzaamheidsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Zijldijk!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Zijldijk: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt concrete maatregelen die uit te voeren zijn om te besparen op de energielasten. Dit energieplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Een duurzame woning met subsidies in Zijldijk

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Bijgaand tref je praktische informatie over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Zijldijk.

 • Subsidie voor isolatie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan dak, vloer, (spouw)muur, wanden, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk verschillende lokale subsidie opties of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Zijldijk afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Oudeschip, Usquert en Oosternieland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee eigenaar-bewoners hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, dakisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Zijldijk

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zijldijk?

Het energie maatwerkadvies Zijldijk is een advies inclusief suggesties voor de verduurzaming van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Het persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit plan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Door gebruik te maken van dit advies kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type huis, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €200,00 – €300,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Zijldijk aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de totale benodigde investering en de jaarlijkse besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Zijldijk voor zakelijke panden. Deze utiliteitsbouw analyse gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie mondt uit in een lagere maandafrekening, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie