Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Usquert

Besparen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Usquert is een goed hulpmiddel! Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en beoordeelt wat de opties zijn. Het energiebesparingsadvies toont aan welke aanbevelingen je woning een stuk kunnen verduurzamen en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies check je uitgebreid de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsopties. Het maatwerkrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Uiteindelijk krijg je een maatwerkrapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Kies voor: woningisolatie, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel lees je het kostenplaatje, het rendement en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Usquert die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-usquert

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt heel concreet aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler. Het werkt heel eenvoudig. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om samen jouw woning door te spreken. Deze vakman bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Jouw maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een ervaren energie-expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs check je de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Usquert (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het adviesplan geef je inzicht in diverse verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn goede HR++ ramen (glas), het plaatsen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende tekst delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een betrouwbare maatwerkadviseur. Professionele maatwerkadviesbureaus kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Wij adviseren om 2 of 3 offertes op te zoeken van BRL9500-02 gecertificeerde adviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo specifiek als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  De bijeenkomst is bepaald? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl ontdek je een opsomming met werkzaamheden die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Usquert.

 4. Het energierapport doornemen

  Een maatwerkadviseurs loopt door de woning en inspecteert welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Op basis van zijn bevindingen mailt hij een gunstig energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Met betrekking tot de energiemaatregelen delen ze informatie zoals het kostenplaatje, de besparing per jaar en ook de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Op dat moment kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Usquert laten uitvoeren). Deze erkende vakman kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat de energieconsultant daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw woonhuis?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Usquert vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een ervaren maatwerk-adviespartij. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder check je contactgegevens van kwalitatieve energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Usquert

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct een afspraak maken? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Usquert die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel mensen zouden graag energie willen besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids check je de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen kopen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Usquert

 1. Beperk de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4295,00€420,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4530,00€835,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5205,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3185,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€44,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €19,25€29,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verschillende besparende maatregelen bij reguliere huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Jouw huis isoleren in Usquert is onmisbaar om te gaan besparen. Door te kiezen voor het isoleren van glas, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, het functioneert tevens als een geluidswal en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies te selecteren. Advies: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): de temperatuur van de vloer gaat voelbaar omhoog.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Deze extra stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Usquert: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie en Vandebron, United Consumers, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen is al te plaatsen voor €5.450 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met oriëntatie op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Jouw eigen zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Usquert laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Met een zonneboiler bedoelen we we een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een extra buffervat. Het systeem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning hoef je niet te regelen en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.500 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Bijvoorbeeld een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €170,00 – €550,00 per ruimte.

Handige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Usquert. Hieronder verstrekken we een lijst met relevante en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Usquert!

Plan een adviesgesprek in en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Usquert: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die je kunt uitvoeren om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel vertelt hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en controleert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning duurzaam maken met subsidies in Usquert

De meeste panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we up-to-date info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Usquert.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van dak, gevel, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland biedt mogelijk aanvullende particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Usquert afsluiten in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Oosternieland, Warffum en Oldenzijl).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Laat je hypotheek aanpassen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Usquert

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Usquert?

Het energie maatwerkadvies Usquert is een besparingsplan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw huis uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit adviesrapport behandelt per maatregel de investering en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Een persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor deze situaties is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat woningeigenaren zien welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat hangen af van het type huis, de oppervlakte van het huis, en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €245,00 tot ongeveer €300,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €260,00. Tip: het is handig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Usquert te bekijken.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in samenspraak met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inplannen. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bedrijf checkt bij bewoners de eisen en wensen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners ontvangen netjes een mail met de geraamde kosten en de jaarlijkse besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt versterken. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Usquert voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een duurzamere energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, meer comfort, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de duurzame oplossingen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor alle informatie.

Plaats een reactie