Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Warffum

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of kan ik het beste beginnen met zonnepanelen? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Warffum is dan een goede keuze! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor persoonlijk advies en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energiebesparingsadvies stelt bloot welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies onderschrijven ze gedetailleerd de kosten en baten van de diverse duurzame opties. Het aanbevelingen-rapport is geschikt voor particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je krijgt een maatwerkadvies met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel kun je meer info vinden over de verwachte kosten, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Warffum die hun woninglabel willen verbeteren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-warffum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en daarmee de energiekosten te drukken. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke investeringen je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt bij jouw thuis langs om samen jouw woning door te spreken. Deze professional doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Opmerking: Ga je jouw huis verduurzamen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een gekwalificeerde energie-expert. Professionele en objectieve energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Warffum (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het verhogen van de isolatiewaarde van buitenmuren en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een onafhankelijke energie-specialist. Erkende maatwerkadviesbureaus zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is wijs om meerdere offertes te zoeken van neutrale maatwerkadviseurs. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Warffum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een maatwerkadviseurs brengt een bezoek aan huis en beschrijft welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Niet veel later krijg je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je onderwerpen zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Warffum laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en erkende installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Je kunt eventueel overleggen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor mijn huis?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Warffum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een onafhankelijke energieadviseur. Het is goed om een expert nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder tref je adresgegevens van mogelijk interessante adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Het Hogeland. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Warffum

Uitgelichte energie adviseurs: meteen online aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Warffum die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bedrijven om een contactmoment in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens willen besparen op de energiekosten. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids introduceren we de meest voorkomende duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Check ook meer informatie over zonnepanelen laten plaatsen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Warffum

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (lees meer over isolatie)€1845,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11800,00€785,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4810,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3265,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€325,00€52,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€195,00 p/jaar
Kosten en rendement van energiebesparende maatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare deskundigen en maak een afspraak

Energie besparen met woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Jouw huis isoleren in Warffum is een minimale vereiste. Middels het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is essentieel: je energiefactuur wordt flink minder, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is duurzaam, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de woningwaarde neemt toe. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €128,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte bekijk je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het is een vrij kostbaar systeem en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Warffum: gunstig geprijsd en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je betaalt veel minder voor de energie. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Vattenfall, Budget Energie of Delta, Powerpeers, United Consumers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Met de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Warffum aanschaffen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een zonlicht gevoelige zonnecollector en een voorraadvat. Het boilersysteem maakt veel warm tapwater mogelijk in de keuken (en voor de douche). Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Door te investeren in een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.950 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (v.a. 50cm bij 100 cm).

Infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €180,00 – €325,00 per infraroodpaneel.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Warffum. In de box hieronder check je een aantal krachtige en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Warffum!

Informeer naar een adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Warffum: hoe duurzaam is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Het advies bespreekt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Een duurzame woning met subsidies in Warffum

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand verstrekken we een overzicht met de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Warffum.

 • Landelijke subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isoleren van gevel, vloer, (spouw)muur, ramen, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Het Hogeland heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Het Hogeland vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Warffum aanvragen in april 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je meer informatie (ook handig voor o.a. Oldenzijl, Middelstum en Zijldijk).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Het Hogeland.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Warffum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Warffum?

Dit energie maatwerkadvies Warffum is een plan met concrete maatregelen voor het energiezuinig maken van je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Het plan biedt per maatregel het budget en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is erg gewenst voor alle particuliere huizenbezitters die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In die situatie is dit energieplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. Door middel van dit document kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De tarieven liggen tussen de €210,00 tot wel €330,00. Voor een gemiddelde woning kost het energieadvies je gemiddeld €250,00. Tip: het is handig om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Warffum te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook de verwachte prijzen en de besparing per jaar.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verbeteren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Warffum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw document geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een versterkte energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie