Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Middelstum

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Middelstum is daarbij een goede ondersteuning. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor de maatwerk-inspectie en test wat de mogelijkheden zijn. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energieadvies beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de getoonde maatregelen. Het energieplan is aan te raden voor alle particuliere woningeigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een plan met alle verduurzamingsmaatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in het financiële plaatje, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Middelstum die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-middelstum

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om het energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verlagen. In het plan wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach neem contact op om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin duurzaamheidsmaatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de besparing. Belangrijk: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Belangrijk: Ga je je huis voorzien van zonnepanelen, of wil je isoleren en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het advies moet altijd worden geschreven door een gecertificeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs kun je zoeken via www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Middelstum (april 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsplan geeft een overzicht met verschillende maatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het plaatsen van voorzetwanden en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerk adviseur. Objectieve specialisten vind je op Centraal Register Techniek of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Energieadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is slim om 2 of 3 offertes te verkrijgen van erkende energie experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo precies als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een lijst met maatregelen die mogelijk interessant zijn. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Middelstum.

 4. Het energierapport doornemen

  Het maatwerkadviesbureau komt op locatie en bekijkt welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Binnen een paar dagen verkrijg je een erkend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag details zoals de kosten, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Middelstum laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om alles tot in detail op te meten. Het kan nuttig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor jouw woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Middelstum vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale vakman. Wij adviseren om een energieadviseur rondom je woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Bijgaand vind je adres-informatie van betrouwbare energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Middelstum

Uitgelichte specialisten: vraag direct een rapport aan

Wil je snel aan de slag? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Middelstum met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders willen besparen op de energiekosten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In onze keuzegids kan je aan de slag met de meest geschikte verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Bekijk ook onze pagina met informatie over zonnestroom opwekken.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Middelstum

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€1450,00€360,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4610,00€815,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4625,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3290,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€29,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer tips bekijken) €6,35€8,10 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Middelstum is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Dit heeft veel voordelen: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het dak isoleren kan tot 30% warmteverlies voorkomen.
 • Gevelisolatie (vanaf €87,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele CV-ketel. Hij gebruikt energie van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Deze hoeveelheid stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de hete maanden is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Middelstum: een betaalbaar alternatief en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Met zonnepanelen stroom opwekken

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Eneco, GreenChoice, Essent of United Consumers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een systeem met 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.650 en verdien je terug in zo’n 6 a 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak heeft voldoende ruimte met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Middelstum laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat. Deze constructie levert snel warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een familie (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.350 (met plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen verstoring van de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €195,00 t/m €425,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Middelstum. In dit blokje verstrekken we een aantal populaire en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Middelstum!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Middelstum: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die je kunt gebruiken om je woning te verduurzamen. Dit energieplan toont bovendien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het verstandig om de woning opnieuw te laten keuren. Een gediplomeerde energie inspecteur komt je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een duurzaam energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Middelstum

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand tref je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Middelstum.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van ramen, wanden, dak, vloer, gevel.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in april 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk ook zelf plaatselijke subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Middelstum opzoeken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Zijldijk, Huizinge en Usquert).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Middelstum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Middelstum?

Een energie maatwerkadvies Middelstum is een document met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het toepassen van een warmtepompsysteem of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan onderschrijft per maatregel de verwachte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Voor die situatie is dit besparingsrapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat woningeigenaren zien welke investeringen de meeste besparing opleveren. Door middel van dit energieplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €185,00 – €345,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €270,00. Wij adviseren om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Middelstum op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden geïnformeerd over het kostenplaatje en de besparing.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Middelstum voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, pand of kantoor Een duurzamere energieprestatie mondt uit in lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor meer info.

Plaats een reactie