Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Huizinge

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Huizinge zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor advies op maat en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energierapport bekijk je overzichtelijk de totale kosten en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsopties. Het maatwerkadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een advies met alle energiebesparende maatregelen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per maatregel check je de verwachte kosten, het rendement en de terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Huizinge die hun woning willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-huizinge

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te minderen. In het advies staat dus heel concreet aangegeven welke energiebesparingsmaatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals dakisolatie, zonneboiler, warmtepomp, HR++ glas, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt altijd bij je thuis op bezoek om jouw doelstellingen door te nemen. Deze deskundige check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle energiebesparingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de uiteindelijke besparing Let op: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energiecoach / deskundige. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Huizinge (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je woning te renoveren? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het rapport geeft een schema met diverse energiebesparingsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Voorbeelden zijn toepassen van HR++ glas, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energieadviseur. De juiste specialisten kan je vinden op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen individuele tarieven rekenen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes op te vragen van gekwalificeerde bedrijven. Geef een duidelijke briefing. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je zelf klussen? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het vergelijken van de offertes is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een lijst met mogelijk interessante maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Huizinge.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en zoekt uit welke duurzame investeringen aan te bevelen zijn. Kort daarop mailt hij een betrouwbaar energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Bij alle energiemaatregelen zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals het kostenplaatje, de jaarlijkse besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Huizinge laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Zoek daarom contact met isolatie-partijen en lokale installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn huis?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Huizinge vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een objectieve maatwerk-adviespartij. Het is slim om een specialist uit jouw eigen regio te nemen. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder bieden we contactgegevens van mogelijk interessante experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Huizinge

Uitgelichte energie adviseurs: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Huizinge die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van bespaarmogelijkheden, groot en klein. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand delen wij de aantrekkelijkste verduurzamingsmaatregelen voor je woonruimte. Check ook meer informatie over warmtepompen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Huizinge

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Het is goed voor het milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (klik voor meer over isolatie)€2140,00€120,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€11750,00€650,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5430,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3265,00€185,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€340,00€33,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €17,75€32,50 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Huizinge is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder vind je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. All-electric is vrij prijzig, en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Huizinge: een betaalbaar alternatief en is een goede oplossing voor oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: haalt warmte uit de bodem of het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Eneco, Budget Energie of Powerpeers, Delta, United Consumers, Vandebron, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.350 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Zonnepanelen in Huizinge kopen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren een een opslagvat voor het warme tapwater. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Na de installatie van de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten voor het verwarmen van water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) komt uit op ongeveer €3.050 (incl. installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is ongeveer 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Ervaar het gemak van infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Zoals bijv. een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Wat dit zo prettig maakt is: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit tussen de €180,00 t/m €350,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Huizinge. In de box hieronder check je een weergave met praktische en interessant geprijsde duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Huizinge!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Huizinge: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat werkzaamheden die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het rapport geeft ook aan wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis verder verduurzaamd? En gaat je huis verkocht worden of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label indiceert de energiezuinigheid van een woning.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Huizinge

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje vind je up-to-date info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Huizinge.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, gevel, ramen, vloer, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in april 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie-plannen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Huizinge opzoeken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Dan kan je geld lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Usquert, Westerwijtwerd en Warffum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, warmtepompen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor woningbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Huizinge

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Huizinge?

Het energie maatwerkadvies Huizinge is een besparingsadvies inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van je woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit energieadvies komt per maatregel met de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huiseigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Voor die situatie is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden jouw energieverbruik doen dalen. Met behulp van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De kosten variëren tussen de €175,00 – €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Huizinge te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen inkopen. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het complex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als ondernemer ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Huizinge voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een versterkte energieprestatie leidt tot een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie