Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerwijtwerd

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Westerwijtwerd is dan een goede keuze! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor een maatwerkadvies en inspecteert wat er mogelijk is. Het energieadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het aanbevelingen-rapport bekijk je uitvoerig de investering en de terugverdientijd van de mogelijke duurzame keuzes. Het verduurzamingsrapport is een hulpmiddel voor alle particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij komt met een energierapport met alle duurzaamheidsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Onder andere: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over de kosten, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Westerwijtwerd die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerwijtwerd

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te verminderen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, vloerisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energie-expert belt jouw voor een afspraak om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en checkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Let op: Een maatwerkadviseur werkt als specialist en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het document bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gecertificeerde adviseur. Gediplomeerde en betrouwbare energieadviseurs kun je zoeken via centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerwijtwerd (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Dit advies biedt een lijst met diverse energiebesparende maatregelen die toepasbaar zijn op jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), isolatie van buitengevels met PIR en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een deskundige energie-specialist. Gecertificeerde EPA-adviseurs kan je vinden op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is goed om minimaal 2 offertes te ontvangen van objectieve specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Een goede voorbereiding is essentieel. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken krijg je een lijst met maatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Westerwijtwerd.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf bezoekt je aan huis en bekijkt welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan krijg je een gefundeerd energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen check je kenmerken zoals de geraamde kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Bij deze afspraak is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerwijtwerd laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor mijn woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Westerwijtwerd vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde energie expert. Het is verstandig om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. Hieronder behandelen we adres-informatie van erkende vakmensen die werken in de gemeente Eemsdelta. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
MVO Bouwtechnische BegeleidingStationsweg 109951BAWinsum
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Adviesbureau RosmanHamburgerstraat 36 b9714JDGroningen
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Westerwijtwerd

Uitgelichte adviseurs: meteen online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? In de uitgelichte tabel hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerwijtwerd die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen zouden graag energie willen besparen. Het is lastig waar je moet beginnen! Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In deze gids noemen we de meest voorkomende verduurzamingsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over lucht-lucht warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Westerwijtwerd

 1. Beperk de energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk hier meer info)€4590,00€450,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10325,00€785,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4945,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3155,00€200,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€365,00€50,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1300,00€175,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Westerwijtwerd is dan eigenlijk de basis. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is goed voor het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): niet langer last van tocht in huis dankzij HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt hierdoor behoorlijk minder gas gaan verbruiken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Jouw stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. In de opsomming hieronder check je relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerwijtwerd: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: gebruikt warme ventilatielucht als bron.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben geen droge luchtpomp nodig, waardoor ze energiezuiniger zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Dat is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of eventueel een gunstige groene lening is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Engie, Vattenfall, GreenChoice, Eneco & Powerpeers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Delta, Oxxio. Doordat je mag salderen ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kan je terugverdienen in +/- 6 – 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Westerwijtwerd laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een standaard huis (voorraadvat met 150 – 200 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het gemak van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €150,00 t/m €375,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Westerwijtwerd. Hieronder doorzoek je een lijstje met handige en laag geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door verse lucht in het gebouw te verplaatsen, verbetert het rendement van de verwarming.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Westerwijtwerd!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Westerwijtwerd: Ontdek het energielabel van jouw woning

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energiezuiniger te maken. Het advies geeft ook aan wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd het huis opnieuw verduurzaamd? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en berekent de benodigde gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een perfect energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Ontdek beschikbare subsidies in Westerwijtwerd

Alle huizen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In het gedeelte hieronder vind je praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Westerwijtwerd.

 • Subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isoleren van wanden, ramen, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westerwijtwerd gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Warffum, Toornwerd en Middelstum).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Westerwijtwerd

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerwijtwerd?

Dit energie maatwerkadvies Westerwijtwerd is een adviesrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het plan bespreekt per maatregel de kosten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een all-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor deze situaties is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw huis duurzamer kunnen maken. Door gebruik te maken van dit advies kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het soort woning, oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €210,00 t/m €345,00. Voor een standaard huis betaal je ongeveer €255,00. Tip: het is handig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerwijtwerd aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de woonwensen om het complex duurzamer te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook de geraamde kosten en de geraamde terugverdientijd.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Westerwijtwerd voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw document verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor aanvullende details.

Plaats een reactie