Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Stedum

Besparen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aanschaffen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Stedum geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en controleert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen jouw energierekening direct doen dalen en een prettige leefomgeving bevorderen. In het energiebesparingsadvies beschrijven ze nauwkeurig de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor Nederlandse particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke maatregelen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een verslag met alle potentiële maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Kies voor: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie kun je aspecten achterhalen zoals het budget, wat het rendement is en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Stedum die een beter energielabel willen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-stedum

Energieadvies: samen naar lagere energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor bedrijven en particulieren dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In het document wordt grondig beschreven welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij kun je maatregelen laten uitvoeren zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, warmtepomp, dakisolatie. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie bezoek je thuis om kennis te maken. Deze deskundige neemt jouw huis op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Er wordt een rapport opgesteld met alle maatregelen. In het rapport vind je ook een raming van de kosten en tevens een rendements-weergave. Goed om te weten: De maatwerkadviseur werkt individueel en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Let op: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een ervaren energie-expert. Gecertificeerde en betrouwbare energieadviseurs zoek je via www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Stedum (juni 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die voldoende effectief zijn. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het aanbrengen van buitenmuurisolatie en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. Deskundige energie adviseurs kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: neem alleen contact op met specialisten dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is slim om diverse offertes op te vragen van gediplomeerde specialisten. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken is op die manier veel relevanter.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Het overleg is georganiseerd? Bereid jezelf goed voor. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met investeringen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Stedum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Een adviseur komt thuis langs en bekijkt welke investeringen aan te bevelen zijn. Kort daarop krijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel check je details zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Stedum laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je woning?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Stedum vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een deskundige vakman. Het is beter om een maatwerk adviesbedrijf rondom je woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder doorzoek je namen en adressen van erkende adviesbedrijven die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Eemsdelta. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Stedum

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Stedum met een handig online aanvraagformulier. Klik op de knop om jouw aanvraag direct te beginnen!

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen beginnen met energie besparen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Het geeft je een inkijkje in de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? Bijgaand vind je de meest voorkomende maatregelen voor je woonhuis. Bekijk ook onze pagina met informatie over lucht-water warmtepomp.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Stedum

 1. Verlaag je energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Verhoog je woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (lees meer over isolatie)€2290,00€120,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11900,00€770,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5175,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3395,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€370,00€55,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1175,00€180,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor energieplan op maat!

Bekijk maatwerkadviseurs en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Jouw huis isoleren in Stedum is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €43,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

Energie besparen met de warmtepomp

De warmtepomp is een goede vervanger van de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder check je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw wordt het vaak toegepast.
 • Hybride warmtepomp Stedum: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft geen extra brandstofopslag nodig, wordt aangesloten op het stroomnet.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: kan zeer zuinig koelen zonder gebruik van de compressor.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Eneco, Engie, GreenChoice of Powerpeers, Oxxio, Vandebron, Enegiedirect.nl, Delta. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.950 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 tot en met 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Stedum laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor het water. De zonneboiler genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.150 inclusief installatiewerk.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Zoals bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een duurzaam geclassificeerd energieverbruik, simpel zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 – €475,00 per infraroodpaneel.

Handige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Stedum. Bijgaand vind je om die reden een overzicht met effectieve en laag geprijsde duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Stedum!

Vraag adviesgesprek aan en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Stedum: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het advies geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat zien hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een actueel energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Stedum

Alle woningen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. De overheid biedt verschillende (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand tref je een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Stedum.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, dak.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in juni 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidie-plannen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Stedum vergelijken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Wirdum, Westeremden en Garrelsweer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Stedum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Stedum?

Het energie maatwerkadvies Stedum is een document met daarin concrete maatregelen voor de vergroening van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het plaatsen van een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de investering en de uiteindelijke terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor VVE’s en particulieren die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit adviesplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat woningeigenaren zien welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit adviesrapport is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het soort woning, de grootte van de woning en de adviseur die de klus uitvoert. De prijs ligt tussen de €230,00 t/m €285,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €255,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Stedum te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men op een collectieve manier CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte kosten en de totale terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Stedum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een hogere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Check RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie