Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Delfzijl

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Zal ik starten met isoleren, een hybride warmtepomp kopen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Delfzijl is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en bekijkt wat de mogelijkheden zijn. Het rapport toont aan welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en het comfort verhogen. In het verduurzamingsrapport beschrijven ze heel specifiek de investering en de terugverdientijd van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: woningisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per maatregel lees je het kostenplaatje, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Delfzijl die een beter energielabel willen en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-delfzijl

Energieadvies: snel je energiekosten verlagen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om een pand energiezuiniger te worden en zo de energienota te beperken. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat geval komen diverse maatregelen naar voren, zoals: warmtepomp, dakisolatie, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om samen jouw wensen te inventariseren. Deze expert neemt jouw huis op en weet welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Let op: Deze maatwerkadviseur is objectief en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Wil je jouw woning verduurzamen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare maatwerkadviseur. Gediplomeerde en objectieve energieadviseurs zijn te vinden op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Delfzijl (juli 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document geeft een overzicht met diverse verduurzamingsmaatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met PUR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een gediplomeerde energie-specialist. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Let op: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is wijs om 2 of 3 offertes aan te vragen van ervaren adviesbedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een overzicht van potentiële maatregelen die mogelijk interessant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Delfzijl.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt langs en berekent welke verduurzamingsmaatregelen doelgericht zijn. Kort hierop ontvang je het doorberekende energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Met betrekking tot de energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals een kostenbegroting, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Delfzijl laten uitvoeren). De specialist kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Vraag een prijs op bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Check energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Delfzijl vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een erkende maatwerk-adviespartij. Het is goed om een maatwerk adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In het schema hieronder lees je adres details van mogelijke energie adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Eemsdelta. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Huizenlabel NoordBloemstraat 49831RSAduard
Bosman Duurzaam AdviesMarcus Buschstraat 899934GHDelfzijl
Vos EnergieHoofdweg West 459944EANieuwolda
Bureau 1232 B.V.Zernikepark 129747ANGroningen
EnergiePloegAtoomweg 6 b9743AKGroningen
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Delfzijl

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Delfzijl waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? Bijgaand bieden we informatie rondom de meest voorkomende vergroeningsmaatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over aardwarmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Delfzijl

 1. Beperk de energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: huizen met energielabel A zijn gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een gezonde luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Dakisolatie (lees meer over isolatie)€4690,00€515,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€12075,00€765,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4800,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2870,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€405,00€20,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (meer energiebespaartips) €5,25€5,65 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij basis-huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor direct energie besparen!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Jouw huis isoleren in Delfzijl is doorgaans een goed startpunt. Middels het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, de woning heeft een beter comfortniveau, het is duurzaam, het houdt harde geluiden buiten de deur en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies te selecteren. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €124,50per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van de lucht of grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. Hieronder delen wij handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Delfzijl: een prima te betalen installatie en kan goed functioneren in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Met zonnepanelen stroom opwekken

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is een verantwoorde, groene investering en je betaald veel minder voor je stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Eneco, Engie of Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta. Door de salderingsmaatregel krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.100 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Delfzijl aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater om te douchen en te koken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om water te verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (vat met 200 liter) kost ongeveer €3.550 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, minimaal energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €185,00 tot €475,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Delfzijl. In dit blokje vind je daarom een lijstje met effectieve en betaalbare duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: altijd realtime inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Delfzijl!

Plan een adviesgesprek in en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Delfzijl: wat is dit precies?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat duurzame investeringen die jij kan laten uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig een woning is.
 • Het woninglabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een groen energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Delfzijl

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder vind je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Delfzijl.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatie van wanden, (spouw)muur, ramen, vloer, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juli 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Eemsdelta heeft mogelijk verschillende regionale subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Eemsdelta kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Delfzijl vergelijken in juli 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. We lichten graag het een en ander toe (ook relevant voor o.a. Westeremden, Farmsum en Garsthuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): lening die je verbindt aan een onderpand in plaats van aan een particulier (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Eemsdelta.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Delfzijl

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Delfzijl?

Dit energie maatwerkadvies Delfzijl is een rapport inclusief suggesties voor de vergroening van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport geeft per maatregel het financiële plaatje en de besparing. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport vereist. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is heel specifiek en geeft aan welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. Door middel van dit advies kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van huistype, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot ongeveer €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak betaal je om en nabij de €235,00. Wij adviseren om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Delfzijl aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de woonwensen om het gebouw te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners worden geïnformeerd over de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als bedrijfseigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Delfzijl voor gebouwen. Deze utiliteitsbouw analyse gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verfijnde energieprestatie resulteert in een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een unieke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie