Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Pekela

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Kies ik het beste voor woningisolatie, een innovatieve warmtepomp bestellen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Pekela biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en analyseert de diverse opties. Het plan verduidelijkt welke aanbevelingen een toegevoegde waarde zijn voor je woning en en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies vind je overzichtelijk de kosten en baten van de uitgezochte investeringskeuzes. Het maatwerkadvies is geschikt voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij biedt een verslag met alle opties die je kan laten uitvoeren.
 • Kies voor: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de geschatte kosten, de opbrengsten en de terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Pekela die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-pekela

Energieadvies: tips voor de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat een compleet advies geeft om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het plan wordt in grote lijnen aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale uitgaven zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, vloerisolatie, spouwmuurisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional neemt de woning op en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport wordt opgemaakt met een opsomming van alle maatregelen. Het rapport omvat ook een prijslijst met verwachte kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Actueel: Wens je een energiezuinige woning, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde energiecoach / deskundige. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kun je zoeken via het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Pekela (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies biedt een lijst met diverse duurzaamheidsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), het verhogen van de isolatie van buitenmuren en het laten plaatsen van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare energie-expert. Gekwalificeerde energieadviseurs kan je opzoeken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviseurs zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Het is beter om enkele offertes op te vragen van gediplomeerde specialisten. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met duurzame investeringen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Pekela.

 4. Lees het hele energierapport door

  Een maatwerkadviseurs komt bij je thuis en onderbouwt welke verduurzamingsmaatregelen het meest effectief zijn. Op basis van zijn bevindingen verstuurt hij een kwalitatief energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze randzaken zoals de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Pekela laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-vakmannen en lokale installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Pekela vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende adviseur. Het is aan te raden om een adviseur rondom je woonplaats te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder delen we adresgegevens van mogelijk interessante energie specialisten die werken in de gemeente Pekela. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Pekela

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Direct een afspraak maken? Hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Pekela die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je de gunstigste energiebesparingsmaatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over zonneboilers.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Pekela

 1. Verlaag je energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1655,00€120,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11775,00€605,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4545,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3305,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€51,50 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €5,35€6,70 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij normale huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Pekela is onmisbaar om te gaan besparen. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is essentieel: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is milieubewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van koude voeten in de winter.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €27,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride model. Hieronder vind je handige info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een relatief duur systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Pekela: een voordeliger systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met een bodemwarmtewisselaar.

Kies voor zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Engie, Vattenfall en Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen laat je al plaatsen vanaf €5.050 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Pekela laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak een een opslagvat voor het warme tapwater. Het systeem is jouw bron voor al het warme tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water. Je gebruikt het in combinatie met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.300 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Denk aan de badkamer of een thuiskantoor. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: neutraal effect op luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €245,00 t/m €525,00 per element.

Praktische energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Pekela. Onderstaand delen we daarom een weergave met populaire en goedkope vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: verbeterde energie-efficiëntie bij A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Pekela!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Pekela: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat concrete maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om je woning te verduurzamen. Het document bespreekt ook wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis verder verduurzaamd? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur analyseert de woning en analyseert hoeveel gas en elektriciteit nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label duidt aan hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit label is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een groen energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Pekela

Alle huizen in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk los van het gas komen. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Onderstaand kan je aan de slag met praktische informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Pekela.

 • Subsidie isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor isolatiewerk aan dak, ramen, (spouw)muur, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Pekela heeft mogelijk zelf ook nog een aantal regionale subsidieregelingen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pekela vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Pekela opvragen in juni 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook handig voor o.a. Westerwolde, Midden-Groningen en Oldambt).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pekela.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Pekela

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Pekela?

Dit energie maatwerkadvies Pekela is een rapport met een plan van aanpak voor het duurzamer maken van jouw pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Het plan biedt per maatregel de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een hybride warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die gevallen is dit energieadvies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het laat je zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Via dit adviesplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de oppervlakte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €185,00 tot en met €300,00. Voor een gemiddelde woning kost het ongeveer €275,00. Het is slim om offertes van gekwalificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Pekela te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het gebouw energiezuiniger te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de totale benodigde investering en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfspand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Pekela voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een optimale energieprestatie geeft lagere energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een beperkte milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie