Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Oude Pekela

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is moeilijk waar te beginnen. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Oude Pekela biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en bestudeert waar besparingen mogelijk zijn. Het uiteindelijke advies stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In de aanbevelingen onderschrijven ze uitgebreid de totale kosten en het rendement van de verschillende investeringskeuzes. Het rapport met aanbevelingen is bedoeld voor alle particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies toont welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een verduurzamingsplan met alle opties die geschikt zijn voor je woning.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per keuze lees je de investering, hoeveel je bespaart en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Oude Pekela die hun huis willen vergroenen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-oude-pekela

Energieadvies: hoge energiekosten verhelpen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor privé-woningen en kantoren dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het advies wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere dakisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is een eenvoudige procedure. Een energie-expert bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een autonome specialist. Professionele en onafhankelijke energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Oude Pekela (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit adviesrapport bevat een weergaven van uiteenlopende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie en het gebruik van een zonneboiler. In de box hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een professionele energieadviseur. Deskundige maatwerkadviseurs check je op Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes te vragen van gediplomeerde energieadviseurs. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Wees zo specifiek mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck vooraf

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een opsomming met mogelijk interessante maatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Oude Pekela.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerkadviesbureau komt langs en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen passen bij de woning. Kort daarop stuurt hij een gefundeerd energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Per energiemaatregel lees je bijzonderheden als de investering, de opbrengsten en de totale terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Deze energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Oude Pekela laten uitvoeren). Deze expert geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-partijen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan handig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Oude Pekela vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een erkende maatwerkadviseur. Wij adviseren om een specialist uit jouw eigen regio te kiezen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder doorzoek je gegevens van mogelijke adviseurs die huizen inspecteren in de gemeente Pekela. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Oude Pekela

Uitgelichte bedrijven: vraag direct een rapport aan

Direct een afspraak maken? Bijgaand vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Oude Pekela waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zoeken naar opties om hun energieverbruik te verminderen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In het gedeelte hieronder vind je de gunstigste maatregelen voor je woonruimte. Bekijk tevens meer informatie over HR+++ glas.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Oude Pekela

 1. Een gunstige energienota: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (meer over woningisolatie)€3360,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6610,00€600,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5060,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3205,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€305,00€28,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1125,00€180,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Oude Pekela is een hele goede keuze. A.d.h.v. het isoleren van glas, daken, muren en vloeren houd je de warmte binnen. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart meteen op de energienota, de woning heeft een beter comfortniveau, het is klimaatbewust, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Goed om te weten: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het blokje hieronder tref je aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Oude Pekela: is een stuk betaalbaarder en wordt met name toegepast in woningen met een slechtere isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: systeem dat werkt op basis van bodembron (gaat 25 jaar mee).

Kies voor zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, een 0% BTW-tarief en de zeer aantrekkelijke groene leningen wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Eneco, Budget Energie, Engie en Vandebron, Oxxio, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl. Door te salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een systeem met 10 panelen kost ongeveer €5.500 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Oude Pekela laten plaatsen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een hoog rendement ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (150 liter voorraadvat) is al beschikbaar vanaf €3.700 inclusief plaatsing.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Alles over infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de woonkamer of slaapkamer. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €225,00 tot €425,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Oude Pekela. Hieronder delen we daarom een schema met effectieve en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Oude Pekela!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Oude Pekela: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt opties die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur doet een grondige check en berekent de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor de verwarming en warm water. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Oude Pekela

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Oude Pekela.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het laten isoleren van (spouw)muur, ramen, wanden, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Pekela biedt mogelijk aanvullende individuele subsidie opties en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Pekela zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Oude Pekela gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Eexterveen, Winschoten en Eexterveenschekanaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee huizeneigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die elders niet in aanmerking komen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Pekela.
 • Je hypotheek oprekken: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Oude Pekela

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Oude Pekela?

Het energie maatwerkadvies Oude Pekela is een concept plan met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document geeft per maatregel de geschatte kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die willen vergroenen en daarbij een subsidie willen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit advies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het laat je zien welke keuzes jouw woning duurzamer kunnen maken. A.d.h.v. dit besparingsadvies is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat hebben te maken met huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de adviseur die de klus uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €230,00 – €345,00. Voor een doorsnee huis kost dit advies circa €240,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Oude Pekela te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze graag willen om het appartementencomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. In het document vinden bewoners ook het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Oude Pekela voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw rapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere maandelijkse energielasten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de maatregelen. Zie de website van RVO voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie