Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Eexterveen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Er zijn veel opties, waar begin in? Kan ik het beste eerst isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het Energiebesparing Maatwerkadvies Eexterveen kan goede suggesties opleveren! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en controleert waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan geeft inzicht in welke investeringen een energiebesparing realiseren en een prettige leefomgeving bevorderen. In het advies tref je in detail de kosten en de terugverdientijd van de geselecteerde woningaanpassingen. Het energierapport is aan te raden voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij biedt een energieplan met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderwerp kun je aspecten achterhalen zoals de verwachte kosten, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Eexterveen die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-eexterveen

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om een pand energiezuiniger te worden en zo de energierekening te reduceren In het plan wordt zeer gedetailleerd omschreven wat je kunt doen, wat de uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. Daaromtrent kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, warmtepomp, vloerisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek voor een persoonlijk advies. Deze deskundige doet een grondige analyse en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een volledig schema met alle energiebesparingsmaatregelen. In het advies tref je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het advies geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Let op: Ga je je huis overzetten op groene energie, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een neutrale adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via www.centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Eexterveen (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het document helpt je op weg met innovatieve energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In onze stappenplan delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energieadviseur. Deskundige energie specialisten kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Het kost geld om een gepersonaliseerd advies te krijgen. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is beter om meerdere offertes op te vragen van deskundige bedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een weergave met duurzaamheidsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Eexterveen.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Een adviseur brengt een bezoek aan huis en onderbouwt welke energiebesparende maatregelen doelgericht zijn. Niet veel later stuurt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Per energiemaatregel lees je onderdelen zoals de uiteindelijke kosten, de opbrengsten per jaar en de uiteindelijke terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Daarbij is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Eexterveen laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de uitwerking van het plan moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor je woonruimte?

Vind energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Eexterveen vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een professionele expert. Wij adviseren om een energie-specialist nabij jouw woonplaats te nemen. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de lijst hieronder bieden we gegevens van mogelijk interessante energieadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Aa en Hunze. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Eexterveen

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Eexterveen waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Het is lastig waar je moet beginnen! Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder kan je aan de slag met de meest geschikte duurzame oplossingen voor jouw woning. Op deze website lees je ook alles over dak isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Eexterveen

 1. Een gunstige energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een milieubewuste keuze: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas (bekijk hier meer info)€3515,00€415,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5930,00€690,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5015,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3350,00€170,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€430,00€49,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €37,00€27,00 p/jaar
Kosten en baten van duurzaamheidsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor energieplan op maat!

Bekijk beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Je energierekening naar beneden brengen? Jouw huis isoleren in Eexterveen is dan eigenlijk de basis. D.m.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €28,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €120,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit de buitenlucht, bodem of water. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De stroom kan je halen uit zonnepanelen. In de zomer kan het jouw huis ook koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte behandelen we handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Eexterveen: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Essent, Engie & Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Vandebron, Oxxio. Met de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kan je laten monteren voor €4.900 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met een ligging op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Interesse in zonnepanelen in Eexterveen laten installeren? Dan betaal je niet eens BTW.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Dankzij de zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten om warm water te produceren. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (3,5 m2 / 150 liter vat) is al beschikbaar vanaf €3.100 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €175,00 tot €550,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Eexterveen. In de box hieronder tref je een overzicht met relevante en gunstig geprijsde vergroeningsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schone en droge lucht is makkelijker op te warmen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Eexterveen!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Eexterveen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit advies vertelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een gediplomeerde energie inspecteur doet een grondige check en checkt de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Eexterveen

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder tref je een overzicht met de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Eexterveen.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatiewerkzaamheden aan wanden, ramen, dak, vloer, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-plannen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Eexterveen gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We vertellen je er graag meer over (ook geldig voor o.a. Oud Annerveen, Eexterveenschekanaal en Spijkerboor).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee particulieren en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Eexterveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Eexterveen?

Het energie maatwerkadvies Eexterveen is een concept plan met een plan van aanpak voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport komt per maatregel met de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is relevant voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? Voor die situatie is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. Met behulp van dit besparingsplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het soort woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €290,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Eexterveen te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen namens de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen uit laten voeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verduurzamen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Uiteraard inclusief het financiële plaatje en de terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Eexterveen voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw onderzoek bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een geoptimaliseerde energieprestatie resulteert in lagere lasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Check RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie