Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Spijkerboor

Besparen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Spijkerboor biedt hulp bij deze zoektocht. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt wat de mogelijkheden zijn. Het energierapport toont aan welke keuzes doeltreffend zijn in jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het verduurzamingsplan bieden ze in detail de kosten en de terugverdientijd van de populaire investeringsopties. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij verstrekt een energieplan met alle duurzaamheidsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel check je de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Spijkerboor die een beter energielabel willen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-spijkerboor

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en zodoende de energiekosten te drukken. In het document wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Daarbij heb je de keuze uit maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is heel simpel. Een specialist op het gebied van energie bezoek je thuis om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze expert loopt door de woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en de besparing. Disclaimer: De maatwerkadviseur werkt als specialist en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Let op: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs achterhaal je op de website centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Spijkerboor (mei 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit adviesrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met innovatieve duurzame oplossingen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met EPS en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een neutrale energie-expert. Objectieve maatwerkadviseurs check je op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Maatwerkadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om 2 of 3 offertes te vragen van ervaren adviesbedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel details als je kunt. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een weergave met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Spijkerboor.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Een energieadviseurs neemt de woning op en checkt welke mogelijk interessante maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis hiervan mailt hij een onderbouwd energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Per energiemaatregel delen ze aspecten zoals de kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. In die situaties kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Spijkerboor laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woonhuis?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Spijkerboor vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een maatwerkadviseur uit de regio te contacteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de lijst hieronder bieden we gegevens van mogelijk beschikbare maatwerkadviesbureaus die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Aa en Hunze. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Spijkerboor

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Spijkerboor waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel mensen willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand check je goede verduurzamingsmaatregelen voor je pand. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Spijkerboor

 1. Een aantrekkelijke energierekening: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Een schoner milieu: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Stijgende woningwaarde: huizen met energielabel A zijn meer waard op de markt.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (klik voor meer over isolatie)€4320,00€475,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10000,00€715,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5255,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3120,00€190,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€380,00€23,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €28,50€34,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Bekijk maatwerkadviseurs en begin vandaag nog

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Jouw huis isoleren in Spijkerboor is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren blijft de warmte in huis. Isolatie is ontzettend belangrijk: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het klimaat, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €22,00per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas bij het verminderen van de kans op schimmelvorming.

De voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Het gebruik de warmte van de lucht of grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze hoeveelheid stroom kan je zelf realiseren met een aantal zonnepanelen. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte noemen we relevante info over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan helemaal van het gas af. Het is een vrij kostbaar systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Spijkerboor: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Zo houdt je nog maar 30% van je gasverbruik over.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te informeren naar de subsidies, een 0% BTW-tarief en/of eventueel een gunstige groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Vattenfall, Budget Energie, Essent en Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Delta, United Consumers. Door het principe van salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost ongeveer €6.000 en verdien je terug in zo’n 6 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Spijkerboor laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie levert snel warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik voor warm water. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 150 liter) is er te bestellen vanaf €3.350 (incl. plaatsing).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De werking van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor de badkamer of jouw thuiswerkplek. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Goede pluspunten zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €230,00 tot €475,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Spijkerboor. In dit blokje vind je een lijst met doelgerichte en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: door het verplaatsen van lucht verminderen de verwarmings- en koelingskosten.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Spijkerboor!

Informeer naar een adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Spijkerboor: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat allerlei maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit adviesrapport deelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel wederom te calculeren. Een erkende energie inspecteur bekijk het huis en analyseert de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig een huis is.
 • Dit label moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een gunstig energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Ontdek beschikbare subsidies in Spijkerboor

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk verwarmd worden zonder gas. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje bespreken we handige informatie over de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Spijkerboor.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, vloer, ramen, gevel, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Spijkerboor vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook voor andere regio’s zoals Meeden, Nieuw Annerveen en Annerveenschekanaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor spouwmuurisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: wordt verstrekt aan eigenaren van monumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Spijkerboor

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Spijkerboor?

Een energie maatwerkadvies Spijkerboor is een energieadvies met suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn dak-, bodem-, vloer-, gevel of glasisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport komt per maatregel met de geraamde kosten en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Op die momenten is dit adviesplan vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het verduidelijkt welke keuzes jouw woning verduurzamen. Door middel van dit concept plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 t/m €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het advies op maat ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Spijkerboor te bekijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bedrijf informeert bij de eigenaren het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Spijkerboor voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een prettige omgeving om in te werken, een lager tarief qua milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie