Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Annerveenschekanaal

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een warmtepomp aan de CV koppelen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Annerveenschekanaal biedt uitkomst! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energieplan toont aan welke energiebesparende maatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport bieden ze uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de diverse woningaanpassingen. Het energieadvies is een hulpmiddel voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een energieplan met alle energiebesparende maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per onderdeel krijg je inzicht in de geschatte kosten, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Annerveenschekanaal die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-annerveenschekanaal

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat helpt om het energieverbruik te remmen en zodoende de energiekosten te verminderen. In het advies wordt uitvoerig geïllustreerd welke vergroeningsmaatregelen er mogelijk zijn, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Binnen dit advies kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, warmtepomp, HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze adviseur check jouw huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met alle vergroeningsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en tevens een rendements-weergave. Hierbij geldt altijd: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het adviesplan biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Actueel: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energiedeskundige. Professionele en objectieve energieadviseurs vind je op de site centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Annerveenschekanaal (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen voor het vergroenen van jouw pand? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies helpt je op weg met alle duurzaamheidsmaatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, voorzetwandisolatie met glaswol en het toepassen van zonnecellen. Hierna delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde energieadviseur. Professionele specialisten kan je bekijken op de website centraalregistertechniek.nl of via onze klantenservice. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Maatwerkadviesbureau’s kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes aan te vragen van deskundige adviesbedrijven. Vul je verwachtingen goed in. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo exact mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je goed bent voorbereid. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl kom je tot een lijst met werkzaamheden waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Annerveenschekanaal.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt op locatie en stelt vast welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Kort daarop stuurt hij een gunstig energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor de specifieke energiemaatregelen bekijk je onderwerpen zoals de geraamde kosten, het rendement en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Annerveenschekanaal laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Annerveenschekanaal vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve energie specialist. Het is slim om een energie expert rondom je woonplaats te contacteren. Ze zijn bekend met het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder lees je naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare adviesbedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Aa en Hunze. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Annerveenschekanaal

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen beginnen met besparen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Annerveenschekanaal waar je vaak snel terecht kunt. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand beschrijven we de meest interessante duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over elektrisch koken.

Het comfort van een energiezuinige woning in Annerveenschekanaal

 1. Beperk de energiefactuur: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (bekijk hier meer info)€1225,00€245,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4875,00€565,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5515,00€535,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3085,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€330,00€46,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (bekijk meer tips) €6,30€6,20 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verduurzamingsmaatregelen bij Nederlandse woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor direct energie besparen!

Bekijk maatwerkadviseurs en plan een afspraak in

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Annerveenschekanaal is een slimme investering. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies te kiezen. Tip: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas heeft een hoge zonnewarmte-absorptie.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van natuurlijke warmtebronnen. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de zomerperiode heeft het systeem ook een koelende werking. Je kunt kiezen voor een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte delen we handige info over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Annerveenschekanaal: is een stuk minder duur en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: hebben weinig onderhoud nodig (een kosteneffectieve optie).
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaald veel minder voor je stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een interessant rentetarief van een groene lening kan je genieten van een goede terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Budget Energie, Engie & Oxxio, Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €4.700 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 tot 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Annerveenschekanaal laten monteren? Dan betaal je niet eens BTW.

Laat een zonneboiler installeren

Een zonneboiler betekent een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraad- of opslagvat. Deze installatie is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (3,5 m2 / 150 liter vat) vergt een investering van zo’n €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (hoogte van 80 tot 165 cm).

Infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €230,00 – €500,00 per infraroodpaneel.

Andere energiebespaartips die je snel kunt toepassen

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Annerveenschekanaal. Hieronder delen we daarom een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel douchen met een lager waterverbruik.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Direct persoonlijk energieadvies in Annerveenschekanaal!

Plan een adviesgesprek in en ontdek hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Annerveenschekanaal: hoe kan ik dat aanvragen?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw woning geïsoleerd of een warmtepomp aangeschaft? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om de woning opnieuw te laten keuren. Een vakbekwame energie inspecteur komt je huis en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe zuinig een huis is.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een uitstekend energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Annerveenschekanaal

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en – in het meest ideale geval – van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder verstrekken we up-to-date info over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Annerveenschekanaal.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor het laten isoleren van ramen, dak, vloer, gevel, wanden.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Annerveenschekanaal opzoeken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is om dit met eigen geld te betalen. Kom je geld tekort? Dan zijn er diverse leningen beschikbaar. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. In het stukje hieronder vind je meer info (ook voor andere regio’s zoals Wildervank, Oud Annerveen en Muntendam).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaren van een woning hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Pas je eigen hypotheek aan: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Annerveenschekanaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Annerveenschekanaal?

Het energie maatwerkadvies Annerveenschekanaal is een concept plan met aanbevelingen voor het duurzamer maken van je woonhuis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Het plan geeft per maatregel een kostenbegroting en wat de opbrengsten zijn. Dit persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Is dit energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit concept plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van huistype, de gebruiksoppervlakte (m2) en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 – €345,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €265,00. Het is raadzaam om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Annerveenschekanaal aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kunnen alle leden samen CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal het hele gebouw opnemen. Het bureau kijkt samen met bewoners naar het wensenlijstje om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Uiteraard inclusief de geschatte prijzen en de besparing per jaar.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Annerveenschekanaal voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsgebouw. Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere maandelijkse energielasten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie