Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Muntendam

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp installatie laten aanleggen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Muntendam biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en bestudeert wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies is concreet en vertelt welke werkzaamheden jouw energierekening direct doen dalen en het binnenklimaat verbeteren. In het advies check je in detail de investering en de terugverdientijd van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is aan te raden voor alle particuliere woningbezitters en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij deelt een energieplan met alle mogelijk interessante maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Per onderdeel vind je het budget, het rendement en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieplan neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Muntendam die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-muntendam

Energieadvies: zo kan jij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat een compleet advies geeft om minder energie te gebruiken en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals warmtepomp, vloerisolatie, HR++ glas, zonneboiler, dakisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon analyseert het huis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Hij schrijft een rapport met alle maatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en tevens een rendements-weergave. Belangrijk: De maatwerkadviseur is objectief en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ben je van plan om je woning te verduurzamen, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een gekwalificeerde energieadviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs kan je achterhalen via het portaal centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Muntendam (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het rapport bevat een weergaven van diverse energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn sterk HR++ raamwerk (beglazing), het plaatsen van buitengevelisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een betrouwbare maatwerk adviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus vind je op Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten mogen zelf hun prijs bepalen. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te ontvangen van erkende bedrijven. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl krijg je een weergave met potentiële maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Muntendam.

 4. Samen het energierapport bekijken

  Een adviseur komt bij je thuis en inspecteert welke verduurzamingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Niet veel later verstuurt hij een gefundeerd energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen vind je bijzonderheden als de verwachte kosten, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Muntendam laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-deskundigen en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen voor een uitgebreide inspectie. Het kan handig zijn dat de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn belangrijk voor je woning?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Muntendam vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een professionele energie specialist. Het is aan te bevelen om een expert rondom je woonplaats te nemen. Ze kennen het type woning, en de voorrijkosten zijn dan vaak laag. In het schema hieronder bieden we adresgegevens van goede adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Midden-Groningen. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Muntendam

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je snel aan de slag? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Muntendam die direct beschikbaar zijn. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huiseigenaren zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met verschillende bespaarmogelijkheden. Maar waar moet ik dan aan denken? In de tekstblokjes hieronder beschrijven we de meest voorkomende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Of klik door voor meer informatie over tochtwerende strips.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Muntendam

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Een gunstigere woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer info)€1775,00€115,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11750,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5395,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2985,00€185,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€430,00€44,00 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €425,00€48,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Muntendam is een slimme investering. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is essentieel: je bespaart meteen op de energiekosten, het is aangenaam warm in huis, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je huis wordt meer waard. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): een geïsoleerd dak houdt de warmte binnen in de winter.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): vermindert de kans op een koudebrug.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): HR++ glas kent verhoogde thermische prestaties met lage U-waarden.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Je stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. Hieronder check je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Muntendam: is een stuk betaalbaarder en zeer geschikt voor huizen met een matige isolatie. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Zonnepanelen laten installeren

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Vattenfall, Engie, Essent, Eneco, Budget Energie of Enegiedirect.nl, Powerpeers, Vandebron, Oxxio, Delta. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €5.850 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Muntendam laten installeren? Dan betaal je geen BTW.

Een innovatieve zonneboiler

Een zonneboiler betekent een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor 4 personen (200 liter vat) komt uit op ongeveer €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is rond de 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Duurzame verwarming met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen verstoring van de luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €250,00 tot €450,00 per element.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Muntendam. In dit blokje delen we daarom een weergave met populaire en aantrekkelijk geprijsde vergroeningsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Direct persoonlijk energieadvies in Muntendam!

Vraag naar het adviesgesprek en check hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Muntendam: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt investeringen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Het rapport deelt ook wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur analyseert de woning en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Muntendam

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje check je actuele informatie de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Muntendam.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van wanden, gevel, dak, vloer, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Muntendam bekijken in februari 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je de details (ook handig voor o.a. Noordbroek, Meeden en Zuidbroek).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee particulieren en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: speciale financieringsoptie tot €25.000 voor woningbezitters die een bouwdepot nodig hebben voor een duurzame verbouwing.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Je hypotheek oprekken: je kunt extra geld lenen wanneer je dit nodig hebt voor verduurzaming.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Muntendam

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Muntendam?

Het energie maatwerkadvies Muntendam is een adviesplan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je woonhuis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de minimale prijzen en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is bedoeld voor particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die gevallen is dit advies verplicht. Zonder maatwerkadvies krijg je geen subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat je zien welke aanbevelingen de meeste besparing opleveren. A.d.h.v. dit adviesrapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op woningtype, de grootte van de woning en de gekozen adviseur. De prijs ligt tussen de €225,00 tot wel €330,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het advies op maat ongeveer €270,00. Het is nuttig om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Muntendam op te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Middels deze methode kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het adviesbedrijf vraagt bewoners naar de eisen en wensen om het gebouw te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gebouw. Dit is natuurlijk ook met de geschatte kosten en de besparing.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt versterken. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Muntendam voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie zorgt voor gunstigere energierekeningen, een prettige omgeving om in te werken, korting op de milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie