Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meeden

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Meeden is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur maakt een afspraak voor persoonlijk advies en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieadvies is heel specifiek en geeft aan welke opties een energiebesparing realiseren en het binnenklimaat verbeteren. In het energiebesparingsadvies onderzoek je heel specifiek de kosten en de terugverdientijd van de bekende investeringskeuzes. Het advies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Uiteindelijk krijg je een rapport met alle duurzame investeringen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per duurzaamheidsmaatregel krijg je inzicht in de geraamde kosten, hoeveel je bespaart en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Meeden die het huis willen verduurzamen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meeden

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om het energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In het rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld HR++ glas, vloerisolatie, warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een energieadviseur komt op locatie langs om je persoonlijke wensen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle vergroeningsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een raming van de kosten en de besparing. Let op: Jouw maatwerkadviseur is onafhankelijk en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Dit rapport moet zijn geschreven door een gediplomeerde energie-expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs check je het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meeden (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met alle energiebesparende maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Je kunt denken aan sterk HR++ raamwerk (beglazing), het aanbrengen van spouwmuurisolatie met glaswol en het installeren van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Geschikte energie adviseurs kan je bekijken op het Centraal Register Techniek en uiteraard via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Let op: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Maatwerk-adviesbedrijven zijn vrij om zelf hun prijzen te hanteren. Wij adviseren om verschillende offertes te verkrijgen van ervaren energie specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel informatie als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl ontdek je een schema met opties die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Meeden.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een energieadviseurs komt langs en bekijkt welke energiebesparende maatregelen gunstig zijn. Niet veel later ontvang je het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor elke energiemaatregel noteren ze bijzonderheden als de minimale prijzen, de jaarlijkse opbrengsten en de terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Meeden laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor de uitvoering van de klus moet je contact leggen met een aannemer. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie voor een uitgebreide inspectie. Je kunt eventueel overleggen of met maatwerkadviesbedrijf daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor jouw woonruimte?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Meeden vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een adviesbedrijf uit jouw eigen regio te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel verstrekken we naam + adresgegevens van goede maatwerkadviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Meeden

Uitgelichte vakbedrijven: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meeden die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Precies hiervoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Bijgaand kan je aan de slag met goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw woning. Je kunt ook meer details lezen over LED-lampen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Meeden

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in alle ruimtes een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk hier meer info)€3545,00€445,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10725,00€690,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4550,00€495,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2875,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€395,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €33,50€36,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Meeden is doorgaans een goed startpunt. A.d.h.v. het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen houd je de warmte binnen. Je profiteert van de goede effecten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is klimaatbewust, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Noemenswaardig: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): directe reductie van de stookkosten.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,00per /m2): houd de woning langer koel in de zomer.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de traditionele CV-ketel. Hij neemt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. De kosten voor gas nemen hierdoor aanzienlijk af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Je stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). Gedurende de zomermaanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder delen wij extra details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en levert warm tapwater in huis. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Meeden: een voordeliger systeem en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Werkt samen met de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: verwarmt in de winter en koelt in de zomer.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Goed voor het klimaat en je betaalt veel minder voor de energie. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, Essent, Budget Energie, GreenChoice, Engie & Delta, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen kost ongeveer €5.600 en heb je terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een focus op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Meeden laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte opwekkende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het laten plaatsen van een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.950 (met montage).
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Alles over infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: neutraal effect op luchtcirculatie, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 tot €550,00 per warmtepaneel.

Goede energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Meeden. In de box hieronder check je een lijstje met relevante en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de kans op CO2-vergiftiging verminderd door CO2 uit het huis te verwijderen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): altijd gefilterde schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting kan eenvoudig worden gedimd (lichtsterkte aanpassen).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Meeden!

Vraag adviesgesprek aan en krijg inzicht in hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Meeden: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt investeringen die jij kan laten uitvoeren om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport geeft ook inzicht in wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het huis nog eens te laten checken. Een energie inspecteur doet een grondige check en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Op basis hiervan krijg je bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een groen energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Meeden

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Onderstaand bieden we nuttige info over de voordelige subsidieregelingen duurzame energie in Meeden.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerk aan dak, vloer, ramen, wanden, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiemogelijkheden of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Meeden gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Zuidbroek, Annerveenschekanaal en Wildervank).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee huizeneigenaren hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. zonnepanelen, gevelisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, dakisolatie, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Meeden

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meeden?

Een energie maatwerkadvies Meeden is een document met aanbevelingen voor de verduurzaming van een woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, een warmtepomp installatie laten monteren of het genereren van eigen elektriciteit middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de geschatte kosten en het rendement. Een persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Zoek je subsidie voor isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In die situatie is dit plan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of eigen middelen? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat woningeigenaren zien welke maatregelen de meeste besparing opleveren. Met behulp van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot wel €330,00. Voor een standaard huis is het tarief circa €275,00. Het is slim om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Meeden op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Middels deze methode kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners wat ze graag willen om het verzamelgebouw of wooncomplex groener te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de ruimtes. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte kosten en de opbrengsten per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Meeden voor gebouweigenaren. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie zorgt voor een lagere maandafrekening, een aangenaam binnenklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie