Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zuidbroek

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Zuidbroek zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en test de verschillende optie. Het energieadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en het binnenklimaat verbeteren. In het energieadvies onderzoek je uitvoerig de kosten en het rendement van de uitgezochte duurzame keuzes. Het verduurzamingsrapport is relevant voor particuliere woningeigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij biedt een energiebesparingsadvies met alle duurzame investeringen die goed uitvoerbaar zijn.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zuidbroek die een beter energielabel willen en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zuidbroek

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te minimaliseren. In het plan wordt specifiek aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Hierbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, warmtepomp, HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie. Het aanvragen is heel gemakkelijk. Een energiecoach komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze vakman analyseert het huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met energiebesparende maatregelen. In het rapport vind je ook een kostencalculatie en de verwachte besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een deskundige expert. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zijn te vinden op de website centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zuidbroek (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieplan geef je inzicht in innovatieve energiebesparende maatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. In de volgende paragraaf leggen we precies uit wat je moet doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde adviseur. Betrouwbare adviesbedrijven kan je vergelijken op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om diverse offertes te vragen van gecertificeerde adviesbedrijven. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of doe je dit zelfstandig? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een schema met investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Zuidbroek.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur neemt de woning op en inspecteert welke potentiële maatregelen gunstig zijn. Kort hierop stuurt hij een erkend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Per energiemaatregel bekijk je eigenschappen zoals de kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Zuidbroek laten uitvoeren). Deze deskundige kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor mijn pand?

Vergelijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zuidbroek vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie expert. Het is raadzaam om een energie-specialist rondom je woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de tabel hieronder check je gegevens van goede energieadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Zuidbroek

Uitgelichte energie adviseurs: direct online aanvragen

Wil je snel aan de slag? Bijgaand tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zuidbroek die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel Nederlanders zouden graag een lagere energierekening willen. Maar waar moet ik beginnen? Met name daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Hieronder bieden we informatie rondom goede vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Op deze website lees je ook alles over zuinige douchekoppen.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Zuidbroek

 1. Verlaag je energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1940,00€135,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5735,00€740,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4540,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3220,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€300,00€59,50 p/jaar
Radiatorfolie (lees hier meer tips) €18,25€31,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van verschillende besparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en begin vandaag nog

Besparen dankzij woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Je huis isoleren in Zuidbroek is doorgaans een goed startpunt. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren gaat er minder warmte verloren. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van meer comfort in huis, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Goed om te weten: voor de arbeid voor isolatie geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €129,00per /m2): HR++ glas houdt de koele lucht in de zomer beter vast.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de HR-ketel op gas. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit maakt dat je flink minder gas gaat gebruiken. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. Stroom kan je genereren met zonnepanelen op je eigen dak. In de warme maanden (juli – september) heeft het systeem ook een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder bekijk je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en verhit al je tapwater. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Zuidbroek: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor woningen met een slechtere isolatie. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco, Engie en Oxxio, Vandebron, United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta. Door de salderingsmaatregel ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kost ongeveer €4.550 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Zuidbroek laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een voorraadvat voor warm water. Deze installatie levert snel warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik dat nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een warmtepomp of hoog rendement ketel. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (150 liter voorraadvat) is er te bestellen vanaf €3.900 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De onkosten van warmtepanelen komen uit tussen de €160,00 tot €425,00 per IR-paneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in Zuidbroek. In dit blokje vind je een weergave met krachtige en interessant geprijsde vergroeningsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zuidbroek!

Regel een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Zuidbroek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat concrete maatregelen die uit te voeren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale vraag naar gas en elektriciteit om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label vertelt je in één oogopslag hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een duurzaam energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Zuidbroek

De meeste panden in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In de box hieronder bespreken we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Zuidbroek.

 • Subsidie voor isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van (spouw)muur, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in februari 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Zuidbroek aanvragen in februari 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Borgercompagnie, Wildervank en Tripscompagnie).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie, warmtepompen, vloerisolatie, zonnepanelen.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die niet in aanmerking komen voor een normale duurzaamheidslening.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Zuidbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zuidbroek?

Dit energie maatwerkadvies Zuidbroek is een rapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor een huis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn vloerisolatie, HR++ glas, het toepassen van een warmtepompsysteem of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit advies geeft per maatregel het budget en de uiteindelijke terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor VVE’s en particulieren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is heel specifiek en geeft aan welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit besparingsrapport wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden gebaseerd op huistype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €215,00 tot €310,00. Voor een doorsnee huis betaal je om en nabij de €275,00. Tip: het is handig om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Zuidbroek te vergelijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners het wensenlijstje om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Zuidbroek voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsgebouw of kantoor Een verfijnde energieprestatie zorgt voor een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. Zie de website van RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie