Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borgercompagnie

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Borgercompagnie is daarvoor in het leven geroepen Je plant een afspraak met de energieadviseur voor het energiebesparingsadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het uiteindelijke advies laat woningeigenaren zien welke maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het rapport delen ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de getoonde verduurzamingsmaatregelen. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor particuliere huiseigenaren en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle maatregelen die voor jouw interessant zijn.
 • Overweeg bijv.: warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel toont het rapport de geraamde kosten, wat het rendement is en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Borgercompagnie die het huis willen verduurzamen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borgercompagnie

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vervanging van Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en zo de energierekening te verkleinen. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven wat je kunt doen, wat de kosten zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals dakisolatie, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, HR++ glas, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energieadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige check jouw huis en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een lijst met maatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en het totale rendement Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Ter verduidelijking: Wil je jouw huis meer duurzaam maken, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! De inspecties moeten gedaan worden door een gekwalificeerde energie-expert. Gekwalificeerde en onpartijdige energieadviseurs zijn te vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borgercompagnie (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit besparingsplan geeft een overzicht met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het aanbrengen van isolatie op buitengevels en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een BRL9500-02 gecertificeerde energie-expert. Geschikte adviesbedrijven kan je bekijken op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energieadviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is beter om meerdere offertes te ontvangen van neutrale adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het kiezen van de beste offerte is op die manier veel relevanter.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Bereid jezelf goed voor. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via dit platform ontdek je een schema met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Borgercompagnie.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert komt op locatie en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen gunstig zijn. Kort hierop stuurt hij een betrouwbaar energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Voor de specifieke energiemaatregelen noteren ze details zoals de geschatte kosten, de opbrengsten per jaar en de verwachte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Borgercompagnie laten uitvoeren). Deze erkende vakman weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en regionale installatiebedrijven. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om je woning te bekijken en op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Borgercompagnie vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Het is goed om een energie-specialist uit de regio te nemen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder bieden we namen en adressen van goede energie adviseurs die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Veendam. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Borgercompagnie

Uitgelichte adviseurs: meteen een afspraak maken

Direct aan de slag? In de uitgelichte tabel hieronder tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borgercompagnie waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de button om meteen een afspraak in te plannen.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel consumenten willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids introduceren we de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Bekijk tevens meer informatie over tochtstrips.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Borgercompagnie

 1. Een gunstigere energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (klik voor meer over isolatie)€4760,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5555,00€920,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5080,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3085,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€445,00€44,00 p/jaar
Ledlamp (per stuk) (lees hier meer tips) €6,10€5,70 p/jaar
Kosten en opbrengsten van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor concrete tips!

Vind een energiedeskundige en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Ook minder stroom en gas verbruiken? Een huis isoleren in Borgercompagnie is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is een absolute must: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je draagt bij aan het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Wat je misschien niet wist: voor isolatiewerkzaamheden geldt het lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €98,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €30,00per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €126,50per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

Voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de traditionele HR-ketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan jij eventueel verkrijgen middels een aantal zonnepanelen. In de zomerperiode kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het bijgaande gedeelte tref je extra details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Borgercompagnie: is een stuk minder duur en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een duur model doordat een grondboring noodzakelijk is.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Mede dankzij de subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Budget Energie of Oxxio, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Delta, Vandebron. Door de salderingsmaatregel kan je zelf geld verdienen aan je te veel opgewekte stroom.

 • Zonnepanelen zijn voor veel huishoudens financieel haalbaar. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.050 en heb je terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Zonnepanelen in Borgercompagnie laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een installatie met doorgaans 1 tot 4 thermische zonnecollectoren en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler is verantwoordelijk voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (200 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.750 (met plaatsing).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Het voordeel van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Deze stralingswarmte geeft dus lokale warmte. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €245,00 t/m €525,00 per warmtepaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Borgercompagnie. Hieronder lees je een schema met relevante en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: de beste manier om energieverspilling te voorkomen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Borgercompagnie!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Borgercompagnie: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit besparingsplan vertelt ook wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd jouw huis laten verduurzamen? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het energielabel opnieuw te berekenen. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een gunstig energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Borgercompagnie

Alle woningen in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en op termijn volledig los van het gas. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een subsidie aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! In dit blokje vind je praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Borgercompagnie.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isoleren van wanden, gevel, (spouw)muur, ramen, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Veendam heeft mogelijk verschillende lokale subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Veendam vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Borgercompagnie opvragen in mei 2024

De meest handige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het inzetten van spaargeld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Hellum, Tripscompagnie en Siddeburen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee particulieren en VvE’s energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor zonneboilers, gevelisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een huis die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Veendam.
 • Verhoog je eigen hypotheek: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Borgercompagnie

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borgercompagnie?

Een energie maatwerkadvies Borgercompagnie is een rapport met daarin concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit adviesrapport geeft per maatregel de verwachte kosten en de geraamde terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Geldt er een verplichting voor dit energierapport?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Voor die situatie is dit document vereist. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met je eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit besparingsplan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw, oppervlakte en de betrokken adviseur. De kosten variëren tussen de €210,00 tot en met €290,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak is het tarief circa €230,00. Het is raadzaam om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Borgercompagnie te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als afvaardiging van de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men collectief CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau inventariseert bij de bewoners de woonwensen om het appartementencomplex te vergroenen. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt verfijnen. Het energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Borgercompagnie voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor of bedrijfspand Een verbeterde energieprestatie leidt tot lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en het uitvoeren van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie