Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Hellum

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp kiezen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het deskundige Energiebesparing Maatwerkadvies Hellum is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt thuis langs voor de maatwerk-inspectie en deelt wat de mogelijkheden zijn. Het energieplan verduidelijkt welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies tref je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de bekende duurzame opties. Het verduurzamingsrapport is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies toont welke werkzaamheden een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Zoals o.a.: woningisolatie, ventileren met WTW, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het budget, wat het je oplevert en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 verplicht voor woningeigenaren in Hellum die hun woninglabel willen verbeteren en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-hellum

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor bedrijven en particulieren dat een compleet advies geeft om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te minderen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke potentiële maatregelen er zijn, wat de uitgaven zijn, en wat het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals infraroodpanelen, zonneboiler, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een expert op het gebied van energie belt jouw voor een afspraak om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen mogelijk geschikt zijn. Hij schrijft een rapport met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het verslag biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Wil je je woning energiezuiniger maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde en neutrale energieadviseurs kun je zoeken via de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Hellum (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit advies bevat een weergaven van diverse maatregelen die voldoende effectief zijn. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het verhogen van de isolatie van buitengevels en het gebruik van een zonneboiler. Hierna bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gekwalificeerde adviseur. Professionele EPA-adviseurs kan je vergelijken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies is niet gratis. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is raadzaam om 2 of 3 offertes te verkrijgen van ervaren adviesbedrijven. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je puur en alleen kijken naar de isolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je uiteindelijk tot een complete samenvatting met potentiële maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Hellum.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt op locatie en stelt vast welke potentiële maatregelen doeltreffend zijn. Kort daarop verstuurt hij een gunstig energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel vind je informatie zoals de investering, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Hellum laten uitvoeren). Deze deskundige weet alles over gas en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Hiervoor neem je contact op met isolatie specialisten en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je woonruimte?

Informeer bij energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Hellum vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een energieadviseur uit de omgeving te zoeken Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de tabel hieronder verstrekken we bedrijfsnamen en adresgegevens van professionele EPA-adviseurs die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Hellum

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de tabel hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Hellum waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de bureau’s om direct aan de slag te gaan.

Complete lijst met alle energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. Bijgaand kan je aan de slag met de belangrijkste vergroeningsmaatregelen voor jouw woning. Bekijk tevens meer informatie over woning ventilatie.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Hellum

 1. Een gunstige energienota: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Een milieubewuste keuze: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€1800,00€335,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6705,00€645,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5120,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3235,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€300,00€49,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €28,50€31,50 p/jaar
Kosten en rendement van verschillende besparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Bekijk energiespecialisten en begin vandaag nog

Voordelen en vormen van woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Hellum is doorgaans een goed startpunt. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Woningisolatie is essentieel: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is milieubewust, het houdt harde geluiden buiten de deur en je huis wordt meer waard. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Advies: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): heerlijke warme voeten in de winterperiode.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €17,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €118,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het systeem maakt gebruik van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder verstrekken we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en warmt het water op om te douchen (tapwater). Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Een stand-alone systeem is best duur en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Hellum: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is een duurzame keuze en je gaat ook minder energiekosten betalen. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of een financiering middels groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Engie, GreenChoice, Vattenfall, Budget Energie, Eneco en Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio, Vandebron. Doordat je mag salderen kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen kost je circa €5.750 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Hellum laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte genererende zonnecollector en een buffervat voor het water. Het boilersysteem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik voor warm water verwarmen. Je gebruikt het in combinatie met een HR-ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (voorraadvat met 150 – 200 liter) is er al voor €3.500 (incl. installatie).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is om en nabij de 3 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen liggen tussen de €180,00 t/m €475,00 per element.

Overige energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog veel meer energiebespaar adviezen in Hellum. Bijgaand vind je daarom een lijstje met doelgerichte en goedkope duurzame oplossingen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): 24 uur per dag een gezond binnenklimaat in huis.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Hellum!

Regel een adviesgesprek en vind uit hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Hellum: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat verduurzamingsmaatregelen die uit te voeren zijn om je woning te verduurzamen. Dit energieadvies laat woningeigenaren ook zien wat je nu qua woning energielabel hebt. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het slim om het huis nog eens te laten checken. Een gediplomeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Woning duurzaam maken met subsidies in Hellum

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Onderstaand verstrekken we handige informatie over de meest interessante subsidieregelingen duurzame energie in Hellum.

 • Subsidie voor isoleren: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, gevel, ramen, vloer, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • In het geval van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook diverse lokale subsidie opties of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Hellum vergelijken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit zelf te financieren. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Luddeweer, Siddeburen en Overschild).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaar-bewoners hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. spouwmuurisolatie, gevelisolatie, zonneboilers, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: breid je bestaande financiering uit.

De meest voorkomende vragen rondom energie besparen in Hellum

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Hellum?

Het energie maatwerkadvies Hellum is een besparingsrapport met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, een warmtepomp installatie laten monteren of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan onderschrijft per maatregel de verwachte kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning gasloos willen gaan verwarmen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situaties is dit energieplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het toont aan welke aanbevelingen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. A.d.h.v. dit concept plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type huis, de totale oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De kosten variëren tussen de €250,00 tot €290,00. Voor een standaard huis kost het advies op maat ongeveer €235,00. Tip: het is handig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Hellum te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige doet een grondige inspectie van het hele pand. Het bureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het wooncomplex te optimaliseren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. In het rapport vinden de eigenaren ook het kostenplaatje en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Hellum voor gebouwen. Het utiliteitsbouw energierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een hogere energieprestatie resulteert in lagere energiekosten, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, een lager tarief qua milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een interessante zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de verduurzamingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie