Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Overschild

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepompsysteem kopen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Overschild is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en inspecteert wat de opties zijn. Het rapport is heel specifiek en geeft aan welke werkzaamheden een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies bieden ze uitvoerig de kosten en de terugverdientijd van de mogelijke verduurzamingsmaatregelen. Het maatwerkadvies is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Hij verstrekt een maatwerkadvies met alle opties die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Bekijk de effecten van: woningisolatie, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel krijg je inzicht in het financiële plaatje, de besparing en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Overschild die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-overschild

Energieadvies: ondersteuning bij de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minimaliseren. In het rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor komen diverse maatregelen naar voren, zoals: spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie, vloerisolatie. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur werkt autonoom en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Update: Ga je je huis overzetten op groene energie, en wil je een subsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. De woning-analyse moet gedaan worden door een deskundige adviseur. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs bekijk je op het platform centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Overschild (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis te vergroenen? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies geeft een schema met uiteenlopende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, buitenmuurisolatie met glaswol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve energie-expert. Ervaren experts kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en via deze website. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt volgens de BRL9500-02 richtlijnen.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Maatwerk-adviesbedrijven hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes op te vragen van objectieve energie experts. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur is dan veel minder complex.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een advies met mogelijk interessante maatregelen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is uitstekende input voor een adviesgesprek met de energiecoach in Overschild.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert bezoekt je aan huis en checkt welke energiebesparende maatregelen het meest effectief zijn. Kort hierop stuurt hij een doorgerekend energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport onderdelen zoals het kostenplaatje, de opbrengsten en de terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kun je iets meer de diepte in.

 5. Gespecialiseerde vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Overschild laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de adviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nuttig voor jouw woonhuis?

Contacteer energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Overschild vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt uitgevoerd door een erkende energie expert. Het is beter om een adviesbureau uit jouw eigen regio te benaderen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. Bijgaand behandelen we adresgegevens van mogelijk beschikbare specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Midden-Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Overschild

Uitgelichte experts: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Overschild die direct tot je beschikking zijn. Klik op de button om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel huishoudens zouden graag energie willen besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het stuk hieronder check je de meest geschikte energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Of klik door voor meer informatie over infraroodpanelen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Overschild

 1. Beperk de energiefactuur: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Het is goed voor het milieu: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk meer info over isolatie)€2475,00€175,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4555,00€1035,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5050,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3195,00€160,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€500,00€27,50 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips) €20,25€29,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor het gericht verduurzamen!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Overschild is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van meer comfort in huis, je gebruikt minder fossiele energie, het functioneert tevens als een geluidswal en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: voor de arbeid voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €85,00per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €123,00per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasketel. Hij gebruikt energie van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. De aanvullende stroom kan je halen uit zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het ook nog eens koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In het blokje hieronder delen we aanvullende informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Overschild: betaalbaar en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: snel geïnstalleerd en ook de mogelijkheid te koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: in staat om de woning in de zomer ook te koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Engie, Essent, Budget Energie of United Consumers, Delta, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.900 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak heeft voldoende ruimte met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Jouw eigen zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Overschild kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) is er al voor €3.300 (met montage).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 3 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

De werking van infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Deze oplossing is positief door: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €235,00 – €350,00 per warmtepaneel.

Snelle energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Overschild. In het gedeelte hieronder lees je een weergave met belangrijke en voordelige verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting produceert geen ultraviolette straling, wat schadelijk kan zijn voor de ogen.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Overschild!

Zet een adviesgesprek in de agenda en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Overschild: hoe energiezuinig is mijn woning?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt duurzame investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om energiebesparingen te realiseren. Dit energieplan laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je nadien (na de inspectie) het huis opnieuw verduurzaamd? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en onderzoekt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit huislabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een perfect energielabel heeft een effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Overschild

De meeste panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op termijn volledig los van het gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In dit blokje tref je handige informatie over de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Overschild.

 • Subsidie voor isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor isolatiewerkzaamheden aan gevel, vloer, ramen, dak, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiepotjes of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Overschild opzoeken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door dit zelf te financieren. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook geldig voor o.a. Lageland, Schildwolde en Lageland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, zonnepanelen, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Overschild

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Overschild?

Dit energie maatwerkadvies Overschild is een adviesplan met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van jouw huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan investeren in dak-, gevel-, vloer-, of bodemisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en een subsidie nodig hebben.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten wanneer je jouw huis gaat verduurzamen met een duurzaamheidssubsidie. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op die momenten is dit concept plan een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het is concreet en vertelt welke investeringen jouw energierekening doen dalen. Met behulp van dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat worden berekend op basis van huistype, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 tot ongeveer €335,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €260,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Overschild aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Door deze constructie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bureau kijkt samen met bewoners naar wat zij zouden willen aanpassen om het gebouw energiezuiniger te maken. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Bewoners vinden hier ook het financiële plaatje en de jaarlijkse besparing.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt verbeteren. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Overschild voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw plan gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor of bedrijfspand Goede energieprestatie mondt uit in lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de duurzaamheidsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de voorwaarden.

Plaats een reactie