Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Lageland

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Kan ik het beste eerst isoleren, een innovatieve warmtepomp bestellen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Lageland biedt uitkomst! Een energieadviseur komt thuis langs voor persoonlijk advies en bekijkt de diverse opties. Het rapport stelt bloot welke energiebesparende maatregelen jouw energierekening direct doen dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het energierapport check je uitgebreid de initiële investering en het rendement van de bekende verduurzamingsmaatregelen. Het rapport met aanbevelingen is speciaal in het leven geroepen voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies specificeert welke maatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij komt met een energiebesparingsadvies met alle maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Overweeg bijv.: ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over het financiële plaatje, wat het oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor het uitvoeren van de werkzaamheden moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Lageland die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-lageland

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een speciaal advies voor particuliere en zakelijke objecten dat concrete handvatten geeft om een pand energiezuiniger te worden en derhalve de energierekening te verlagen. In dit rapport wordt nauwkeurig omschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere HR++ glas, dakisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, vloerisolatie, warmtepomp. Het is heel simpel. Een energieadviseur neem contact op om met jouw samen een plan te schrijven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Daarbij ontvang je ook een begroting van de kosten en de besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het rapport vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Opmerking: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een deskundige maatwerkadviseur. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs bekijk je op de website centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Lageland (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om jouw woning te verduurzamen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan bevat een weergaven van verschillende verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het vervangen van (HR++) glas, het aanbrengen van gevelisolatie met EPS en het laten plaatsen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan voor het aanvragen van een energierapport

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gecertificeerde adviseur. Gecertificeerde maatwerkadviseurs zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Advies: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Maatwerk-adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om diverse offertes te vragen van gecertificeerde specialisten. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je zelf klussen? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste offerte wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  De meeting is afgesproken. Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een weergave met werkzaamheden die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor het adviesgesprek met de energiecoach in Lageland.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  Een energieadviseurs komt op locatie en rekent uit welke werkzaamheden gunstig zijn. Kort hierop krijg je een goed energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Voor de specifieke energiemaatregelen lees je onderdelen zoals de verwachte kosten, de opbrengsten per jaar en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Daarbij kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Lageland laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Vraag meerdere offertes op bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Vraag of ze langskomen om de woning van dichtbij te bekijken. Indien gewenst kan je vragen of de adviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woonhuis?

Bekijk energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Lageland vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten opstellen door een deskundige energie specialist. Het is slim om een maatwerkadviseur uit de buurt te kiezen. Ze kennen het type woning, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de bijgaande tabel delen we namen en adressen van erkende maatwerkadviseurs die werken in de gemeente Midden-Groningen. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van de BRL9500-02-certificering. Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Lageland

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Wil je meteen beginnen met besparen? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Lageland met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bureau’s om te beginnen met je aanvraag.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel woningeigenaren zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het geeft je een inkijkje in verschillende bespaarmogelijkheden. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In deze gids kan je aan de slag met de belangrijkste energiebesparende maatregelen voor je pand. Check ook meer informatie over aardwarmtepomp.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Lageland

 1. Verlaag je energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1920,00€125,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10300,00€780,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4520,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€3015,00€180,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€395,00€35,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1025,00€175,00 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij gewone woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek beschikbare deskundigen en plan afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Jouw huis isoleren in Lageland is dan eigenlijk de basis. Door te kiezen voor het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Het kent gunstige effecten: je bespaart meteen op de energienota, het is aangenaam warm in huis, het is goed voor het milieu, het functioneert tevens als een geluidswal en de woningwaarde neemt toe. Er zijn meerdere subsidies die beschikbaar zijn. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €47,00per /m2): verlaagt het E-peil van uw woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beschermt de wand tegen temperatuurverschillen.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): relatief goedkoop en gemakkelijk zelf aanbrengen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €15,50per /m2): relatief goedkope en eenvoudige manier van isoleren.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): geen condens aan binnenkant van het glas met HR++ glas.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de traditionele HR-ketel. Het gebruik de warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. Hieronder delen wij meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Lageland: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: kan jouw woning ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Zonnepanelen laten plaatsen

Met zonnepanelen wek je zelf 100% groene storom op voor jouw woning. Het is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Zo hoef je zelf minder stroom af te nemen van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent, Engie en United Consumers, Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.450 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Ook een dakconstructie is cruciaal.
 • Eventuele overtollige zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Lageland laten leggen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.150 (met montage).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 40 tot 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €200,00 t/m €525,00 per infraroodpaneel.

Snelle energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Lageland. Bijgaand kan je aan de slag met een overzicht met impactvolle en goedkope duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: heerlijk douchen met een schoon geweten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Lageland!

Regel een adviesgesprek en achterhaal hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Lageland: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die goed uitvoerbaar zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsrapport laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur neemt de woning op en calculeert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label toont hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het woninglabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in Lageland

Alle woningen in Provincie Groningen moeten verduurzamen en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder kan je aan de slag met een overzicht met de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Lageland.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan wanden, (spouw)muur, dak, gevel, ramen.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook diverse particuliere subsidieregelingen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Lageland opzoeken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is met eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. De overheid biedt diverse duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Froombosch, Luddeweer en Slochteren).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee eigenaren van een woning hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Antwoorden op vragen rondom het thema energie besparen in Lageland

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Lageland?

Een energie maatwerkadvies Lageland is een plan met tips en aanbevelingen voor de verduurzaming van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het isoleren van het dak of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de kosten en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere huizenbezitters die hun huis van het gas af willen hebben en een subsidie nodig hebben.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? Dan is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke alternatieven jouw energieverbruik doen dalen. Door gebruik te maken van dit document kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De feitelijke kosten van het advies op maat hangen af van woningtype, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. De kosten variëren tussen de €215,00 tot wel €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost het energieadvies je gemiddeld €240,00. Het is raadzaam om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Lageland te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) mogen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men gezamenlijk CO-2 besparende maatregelen inplannen. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het pand. In het rapport vinden de eigenaren ook de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als onderneming wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verbeteren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Lageland voor gebouwen. Het utiliteitsbouw advies verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfspand of kantoor Een hogere energieprestatie draagt bij aan lagere maandelijkse energielasten, een prettig werkklimaat, korting op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzame oplossingen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie