Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Luddeweer

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Veel gezinnen weten niet waar ze moeten starten. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een innovatieve warmtepomp bestellen of zonnepanelen op het dak leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Luddeweer kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt thuis langs voor het energiebesparingsadvies en analyseert de diverse opties. Het energiebesparingsadvies geeft inzicht in welke opties jouw energierekening direct doen dalen en het comfort verhogen. In het maatwerkadvies bieden ze uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de verschillende woningaanpassingen. Het energiebesparingsadvies is ontworpen voor alle particuliere huizenbezitters en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke werkzaamheden jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een autonome duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Hij stuurt een verduurzamingsrapport met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per duurzaamheidsmaatregel check je de minimale prijzen, wat het rendement is en de terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Luddeweer die hun woning duurzamer willen maken en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-luddeweer

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en zo de energienota te reduceren In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat het kost, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Hiervoor kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, infraroodpanelen, HR++ glas, spouwmuurisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een energie-expert komt op locatie langs om met jouw samen een plan te schrijven. Deze persoon bekijkt grondig de hele woning en analyseert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzaamheidsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Iedere maatwerkadviseur is neutraal en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Wens je een energiezuinige woning, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een ervaren adviseur. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs kan je vinden op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Luddeweer (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende maatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, spouwmuurisolatie met PUR en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt opgesteld door een gecertificeerde maatwerkadviseur. Ervaren maatwerkadviseurs kan je bekijken op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Advies: neem alleen contact op met specialisten met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van ervaren specialisten. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Geef zoveel informatie als je kunt.. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via deze website kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met energiebesparende maatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is 100% kosteloos en is ideaal als startpunt voor een adviesgesprek met de energiecoach in Luddeweer.

 4. Energierapport samen doornemen

  De adviseur brengt een bezoek aan huis en zoekt uit welke investeringen passen bij de woning. Binnen een paar dagen verstuurt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Aangaande deze energiemaatregelen toont het rapport eigenschappen zoals de kosten, de besparing per jaar en de geschatte terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Luddeweer laten uitvoeren). De specialist geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook aanwezig is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Vergelijk energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Luddeweer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een onafhankelijke energie expert. Het is slim om een adviseur uit jouw eigen regio te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder bieden we adresgegevens van mogelijke energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Tip: actuele adressen vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
LabelbalieHoge der A 349712AEGroningen
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Luddeweer

Uitgelichte experts: meteen online aanvragen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Luddeweer waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de uitgelichte bedrijven om je aanvraag te starten.

Een overzicht van energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters willen hun energierekening minderen. Maar wat zijn goede opties? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder behandelen we de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je pand. Of klik door voor meer informatie over zonneboiler.

Het comfort van een energiezuinige woning in Luddeweer

 1. Je bespaart flink op de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Gunstig voor het milieu: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4550,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5505,00€815,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5240,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€415,00€54,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €38,00€26,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor doelgerichte verduurzaming!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Luddeweer is een hele goede keuze. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis wordt meer waard. Er zijn meerdere subsidies beschikbaar. Disclaimer: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): verhoog het totale wooncomfort.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,00per /m2): vermindert kosten voor luchtverversing en warmteverlies voor muren.
 • Isolatieglas (vanaf €121,00per /m2): HR++ glas zorgt voor minder warmteverlies in de winter.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het pakt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met innovatieve zonnepanelen. In de warme maanden (juli – september) is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder delen we handige info over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en levert warm tapwater in huis. Je kunt zo een gasloze woning realiseren. All-electric is vrij prijzig, en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Om die reden zien we dit vooral bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Luddeweer: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Door te profiteren van subsidies, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Essent, Eneco, Engie & Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Delta. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een standaard systeem inclusief 10 panelen kan je laten monteren voor €5.550 en kan je terugverdienen in +/- 6 jaar.
 • Er zijn een aantal criteria: het dak moet geschikt zijn voor montage met een ligging op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Luddeweer aanschaffen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we één of meer zonnecollectoren op het dak en een extra buffervat. Het gehele systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.650 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is vaak zo’n 3 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

D.m.v. elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld badkamer of werkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Veel mensen ervaren stralingswarmte als erg prettig. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen liggen tussen de €200,00 tot €375,00 per IR-paneel.

Overzicht met aanvullende energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Luddeweer. In dit blokje vind je daarom een lijstje met handige en aantrekkelijk geprijsde energiebesparende maatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: snel, makkelijk en duurzaam koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Luddeweer!

Informeer naar een adviesgesprek en ontdek hoe je jouw huis moet verduurzamen

Energielabel Luddeweer: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing omvat investeringen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het concept plan vertelt ook wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan is het doorgaans noodzakelijk om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label indiceert hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor mensen die hun woning willen verhuren of verkopen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Luddeweer

Alle woningen in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder verstrekken we handige informatie over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Luddeweer.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan ramen, (spouw)muur, wanden, gevel, dak.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het installeren van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen tref je alle mogelijkheden van 2024.

Energiebespaarlening Luddeweer opvragen in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit zelf te financieren. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook relevant voor o.a. Slochteren, Overschild en Lageland).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonneboilers, vloerisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die een bouwdepot ten behoeve verduurzaming nodig hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): groene lening die hoort bij een woning, en niet bij een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Luddeweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Luddeweer?

Het energie maatwerkadvies Luddeweer is een plan met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw woning die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, de woning verwarmen met een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsadvies komt per maatregel met de verwachte prijzen en de geraamde terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen op het moment dat je gebruik wil maken van een duurzaamheidssubsidie. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zelfstandige full electric warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke keuzes jouw huis duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit advies kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en de gekozen energieadviseur. De tarieven liggen tussen de €175,00 tot €300,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €280,00. Wij adviseren om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in Luddeweer aan te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Op deze manier kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het adviesbedrijf kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de totale benodigde investering en de geraamde terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt optimaliseren. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Luddeweer voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsgebouw of kantoor Een verbeterde energieprestatie resulteert in een goedkopere energiefactuur, een beter comfort voor de werknemers, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie