Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Froombosch

Wil jij ook besparen op de kosten van energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Froombosch kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en verkent de verschillende optie. Dit maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het verduurzamingsplan onderschrijven ze heel specifiek de kosten en het rendement van de mogelijke duurzame keuzes. Het energierapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke energiebesparende maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Je ontvangt een maatwerkadvies met alle maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Overweeg bijv.: woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, warmtepomp plaatsen.
 • Per optie vind je de verwachte kosten, wat de effecten zijn en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Froombosch die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-froombosch

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor woningen en bedrijfspanden dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te drukken. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: vloerisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboiler, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een maatwerkadviseur komt op locatie langs om een goed advies te kunnen geven. Deze expert neemt de woning op en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. Dit is inclusief een calculatie van de kosten en de besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Actueel: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een onafhankelijke specialist op het gebied van energie. Gekwalificeerde en ervaren energieadviseurs zijn vindbaar op de website centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Froombosch (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met PIR en het gebruik van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een gediplomeerde energieadviseur. Erkende experts kan je vergelijken op Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energieadviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is verstandig om diverse offertes aan te vragen van gekwalificeerde EPA-adviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De meeting is afgesproken. Een goede voorbereiding is essentieel. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal word je geleid naar een advies met duurzaamheidsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Deze omvatten de uitgaven en de opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Froombosch.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  De energie specialist bezoekt je aan huis en analyseert welke investeringen geschikt zijn voor jouw huis. Kort hierop stuurt hij een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel delen ze onderdelen zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de totale terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Tijdens zo’n meeting kan je vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Froombosch laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan moet je contact leggen met een aannemer. Vraag meerdere offertes op bij isolatie-experts en professionele installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor mijn woonhuis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Froombosch vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde energie specialist. Wij adviseren om een expert uit de buurt te nemen. Ze zijn bekend met het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. Hieronder bieden we contactgegevens van professionele adviesbedrijven die een energieadvies kunnen uitvoeren in de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Energie Adviesbureau GroenG.Gernaatweg 199684TEFinsterwolde
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Froombosch

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de lijst hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Froombosch waar je vaak snel terecht kunt. Klik op de button om een contactmoment in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Het biedt een duidelijk plan met verschillende bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? Hieronder vind je de meest interessante vergroeningsmaatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over water-water warmtepomp.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Froombosch

 1. Een lagere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. Verhoog je woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Ervaar een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (klik voor meer info)€3440,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6720,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5340,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3320,00€195,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€325,00€37,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (bekijk meer tips) €1200,00€190,00 p/jaar
Kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij reguliere huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk beschikbare adviseurs en start vandaag nog

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je minder energie gaan verbruiken? Jouw huis isoleren in Froombosch is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn verscheidene subsidies te gebruiken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €28,00 per /m2): het voorkomt warmteverlies bij de vloer van de woning.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,00per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €25,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasgestookte CV-ketel. Hij gebruikt energie van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Door het gebruik van een warmtepomp gebruik je meer elektriciteit. De aanvullende stroom kan je zelf realiseren met innovatieve zonnepanelen. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder behandelen we relevante info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en maakt het tapwater warm. Jouw huis kan hiermee volledig van het huis af. Het is een vrij kostbaar systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Froombosch: is een stuk minder duur en wordt met name toegepast in huizen met een matige isolatie. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: heeft een hoge energie-efficiëntie.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je bespaart flink op de energiekosten. Door gebruikt te maken van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Budget Energie, Vattenfall, GreenChoice & Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl, Vandebron, Powerpeers. Door te salderen krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een systeem met 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €4.950 en verdien je snel terug. Vaak al binnen 7 of 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak met voldoende ruimte met (het liefst) zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Wil je zonnepanelen in Froombosch laten plaatsen? Dan betaal je geen BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een geïntegreerde zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem is jouw bron voor al het warme tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Dankzij de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een gasgestookte ketel of warmtepomp. Het is niet nodig om een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (150 liter voorraadvat) vergt een investering van zo’n €3.750 (incl. plaatsing).
 • Een zonneboilercombi kan ook de CV ondersteunen bij de verwarming van de woning.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De heerlijke stralingswarmte is erg aangenaam. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen verstoring van de luchtcirculatie, een gunstig energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en het is een heel moderne manier om je woning te verwarmen.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen ramen we op +/- €230,00 tot €450,00 per infraroodpaneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Froombosch. In de box hieronder vind je om die reden een schema met praktische en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is veel energiezuiniger dan andere kookplaten.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig bedienbaar op afstand met smartphone of tablet.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Froombosch!

Regel een adviesgesprek en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Froombosch: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing omvat verduurzamingsmaatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om energiebesparingen te realiseren. Het adviesplan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies jouw huis aangepakt? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Dan kan het raadzaam zijn om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur komt je huis en calculeert de hoeveelheid gas en elektriciteit die nodig is voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig en woning is ten opzichte van vergelijkbare huizen.
 • Dit duurzaamheidslabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Ontdek beschikbare subsidies in Froombosch

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten verduurzamen en op de lange termijn nul op de meter worden. Voor woningbezitters zijn er speciale (ISDE) subsidies en handige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder delen we nuttige info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Froombosch.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van wanden, vloer, ramen, (spouw)muur, gevel.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijker zelf ook nog plaatselijke subsidie-middelen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Froombosch gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? In dat geval kan je kiezen voor een lening. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het gedeelte hieronder vind je alle leningen op een rij (ook geldig voor o.a. Scharmer, Slochteren en Harkstede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee eigenaar-bewoners de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Verhoog je eigen hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Froombosch

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Froombosch?

Het energie maatwerkadvies Froombosch is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor de verduurzaming van je pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de geraamde kosten en de geschatte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren die willen verduurzamen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op die momenten is dit advies noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met spaargelden? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het laat je zien welke aanbevelingen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit plan kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de totale oppervlakte en de adviseur die de klus uitvoert. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €225,00 t/m €305,00. Voor een normale tussenwoning kost het energieadvies je gemiddeld €265,00. Wij adviseren om offertes van professionele (BRL9500-02) energieadviseurs in Froombosch aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inplannen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het inspectiebureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. De VvE krijgt dan een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Uiteraard inclusief de geraamde kosten en de totale terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsgebouw of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Froombosch voor bedrijfspanden. Het utiliteitsbouw inspectierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een beter comfort voor de werknemers, een beperkte milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO om dit aan te vragen.

Plaats een reactie