Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Scharmer

De uitgaven aan je energierekening reduceren? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp kiezen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Scharmer is daarbij een goede ondersteuning. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en verkent waar de kansen liggen. Het energieplan is concreet en vertelt welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing realiseren en het energielabel verbeteren. In het aanbevelingen-rapport delen ze grondig de initiële investering en het rendement van de getoonde energiebesparende maatregelen. Het energieplan is aan te raden voor particuliere woningbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Een maatwerkadvies verduidelijkt welke investeringen jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Je krijgt een verduurzamingsplan met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Kies voor: infraroodpanelen, ventileren met WTW, woningisolatie, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen.
 • Per onderwerp vind je de minimale prijzen, wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de realisatie van het duurzaamheidsplan zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Scharmer die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-scharmer

Energieadvies: help mij met mijn hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor particuliere en zakelijke objecten dat maatregelen biedt om een gebouw energieneutraal te maken en op die manier de energielasten te verkleinen. In het rapport wordt nauwkeurig omschreven welke maatregelen interessant zijn, wat het allemaal kost, en wat het rendement is. In dat kader kan er gekozen worden voor maatregelen als onder andere vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een energiecoach neem contact op om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon check jouw huis en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Jij ontvangt een rapport met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een erkende energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Scharmer (mei 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsrapport geeft een schema met diverse duurzame oplossingen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het toepassen van gevelisolatie met PIR en het installeren van zonnecellen. In de volgende tekst leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Adviseurs Maatwerkadvies zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een erkende energie-expert. Betrouwbare vakmensen kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts rekenen verschillende tarieven. Het is verstandig om meerdere offertes op te zoeken van ervaren vakmensen. Geef je behoeften duidelijk aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of wil je dit zelf doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck uitvoeren

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je uiteindelijk tot een lijst met verduurzamingsmaatregelen die mogelijk interessant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Scharmer.

 4. Informatie in het energierapport bekijken

  De adviseur bezoekt je aan huis en calculeert welke maatregelen gunstig zijn. Kort hierop krijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Met betrekking tot de energiemaatregelen lees je details zoals de investering, de besparing en de terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Scharmer laten uitvoeren). Deze vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Maak een afspraak op locatie om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of de energie expert hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor mijn huis?

Vind energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Scharmer vergelijken

Jouw maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is aan te raden om een energie expert uit de omgeving te selecteren. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In het schema hieronder doorzoek je adresgegevens van betrouwbare adviesbureaus die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-keurmerk. Tip: actuele adressen vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Scharmer

Uitgelichte bedrijven: direct online aanvragen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Scharmer die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de uitgelichte bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Misschien ben je op voorhand benieuwd wat voor maatregelen er dan in zo’n rapport staan. In de tekstblokjes hieronder bespreken we de meest interessante energiebesparingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over warmtepomp.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Scharmer

 1. Een lagere energierekening: je houd geld over voor andere leuke dingen.
 2. Gunstig voor het klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een aantrekkelijk binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Spouwmuur isoleren (lees meer over isolatie)€2100,00€235,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5775,00€925,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4620,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3330,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€425,00€53,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips bekijken) €25,50€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij gewone woningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor concrete tips!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je besparen op energie? Een huis isoleren in Scharmer is een slimme investering. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, het is klimaatbewust, het werkt ook geluidswerend en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verscheidene subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): een betere en schonere woon- en leefomgeving.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): eenvoudig te installeren en vereist geen lange voorbereiding.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft veel minder last van condensvorming.

De voordelen van een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit bronnen zoals lucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Met dit systeem ga je wel wat meer elektriciteit gebruiken. Stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op je eigen dak. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Er zijn twee keuzes: een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride model. In het stuk hieronder verstrekken we meer informatie over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en levert warm tapwater in huis. Het gasverbruik kan dan naar 0. Het is een vrij kostbaar systeem en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Scharmer: een relatief goedkoop systeem en zeer geschikt voor wat oudere huizen. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: dit systeem kan je ook als airco gebruiken.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Dankzij lokale subsidies, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening wordt de terugverdientijd erg aantrekkelijk. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals GreenChoice, Essent, Engie, Eneco, Vattenfall of Powerpeers, United Consumers, Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een systeem met 10 panelen is al te plaatsen voor €5.700 en verdien je terug in zo’n 6 – 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een goed begaanbaar schuin of plat dak met oriëntatie op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Scharmer kopen? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een warmte genererende zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Deze constructie is verantwoordelijk voor warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Met een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een doorsnee woning (200 liter vat) is er al voor €3.650 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er binnen een buffervat geplaatst kunnen worden (vanaf 40cm bij 80 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen liggen tussen de €225,00 – €325,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Scharmer. In het gedeelte hieronder verstrekken we een schema met belangrijke en goedkope duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: kies bij voorkeur voor de meest duurzame inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Scharmer!

Vraag adviesgesprek aan en kom erachter hoe je bespaart op de energiekosten

Energielabel Scharmer: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw huis meer duurzaam te maken. Het adviesplan geeft ook inzicht in wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het slim om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en onderzoekt de max. benodigde capaciteit voor gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Scharmer

De meeste panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Hieronder check je handige informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Scharmer.

 • Subsidie voor isolatie: je mag tot 1/3 van de kosten indienen voor het laten isoleren van ramen, gevel, wanden, dak, vloer.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Scharmer gebruiken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. Hieronder vind je de details (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Meerstad, Harkstede en Harkstede).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee particulieren en VvE’s hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huizenbezitters die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra stukje hypotheek nemen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Scharmer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Scharmer?

Dit energie maatwerkadvies Scharmer is een plan met aanbevelingen voor het vergroenen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het gebruik van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsrapport biedt per maatregel de minimale prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Wil je met deze subsidie isoleren, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit energieadvies een must. Zonder maatwerkadvies kan je geen subsidie krijgen. Ga je jouw huis duurzaam maken met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het stelt bloot welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit adviesplan wordt het aanvragen van offertes stukken eenvoudiger.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en de adviseur die het werk uitvoert. De kosten variëren tussen de €225,00 tot en met €285,00. Voor een woning met een gemiddeld woonoppervlak kost dit advies circa €260,00. Het is aan te raden om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Scharmer aan te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op deze manier kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het verzamelgebouw of wooncomplex te verbeteren. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het pand. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de verwachte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als eigenaar wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt verfijnen. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Scharmer voor gebouwbeheerders. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een groenere energieprestatie zorgt voor lagere energiekosten, een verbeterd werkcomfort, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe rekenmethode om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de energiebesparende maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor meer info.

Plaats een reactie