Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Harkstede

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Is het slim om te isoleren, een full-electric warmtepomp kopen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Harkstede kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor advies op maat en beoordeelt de diverse opties. Het energieadvies stelt bloot welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat optimaliseren. In het energiebesparingsadvies delen ze uitgebreid de kosten en baten van de potentiële duurzame keuzes. Het energiebesparingsadvies is speciaal in het leven geroepen voor particuliere huizenbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij levert een plan met alle mogelijk interessante maatregelen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Denk aan: zonnepanelen installeren, zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per onderwerp toont het rapport het kostenplaatje, hoeveel je bespaart en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het plan moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Harkstede die duurzame investeringen willen uitvoeren en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-harkstede

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te reduceren In dit rapport staat dus heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Bij een dergelijk advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld zonneboiler, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie neem contact op om samen jouw wensen te inventariseren. Deze vakman loopt door de woning en weet welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Er wordt een rapport opgesteld met een opsomming van alle energiebesparingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Goed om te benoemen: De maatwerkadviseur is onpartijdig en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport bevat ook het energielabel van de woning.

Let op: Wens je een energiezuinige woning, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele maatwerkadviseur. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs zoek je via de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Harkstede (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit besparingsadvies geeft een overzicht met innovatieve energiebesparende maatregelen die realistisch zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het plaatsen van HR++ beglazing, isolatie van buitenmuren en het installeren van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een gediplomeerde maatwerkadviseur. Gekwalificeerde energieadviseurs zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is raadzaam om enkele offertes te zoeken van gediplomeerde adviesbureaus. Geef een duidelijke briefing. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Wees zo precies als je kunt. Het kiezen van de beste offerte kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  Het adviesgesprek is ingepland. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een complete samenvatting met verduurzamingsmaatregelen die goed aansluiten op jouw woning. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Harkstede.

 4. Neem het energierapport door

  Een adviseur loopt door de woning en inspecteert welke mogelijk interessante maatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Vervolgens mailt hij een betrouwbaar energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Bij alle energiemaatregelen vind je onderdelen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse besparing en de uiteindelijke terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Harkstede laten uitvoeren). Deze persoon geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie-vakmannen en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen om de woning nog eens goed op te nemen. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Check energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Harkstede vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een objectieve maatwerkadviseur. Het is goed om een energie expert uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. Hieronder verstrekken we namen en adressen van mogelijk beschikbare bedrijven die diensten aanbieden in de gemeente Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Harkstede

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Direct in contact komen met een adviseur? In de tabel hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Harkstede die direct tot je beschikking zijn. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar hoe kun je daarmee starten? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt inzicht in alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids vind je de meest voorkomende maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen installeren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Harkstede

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Verbeter je binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (meer over woningisolatie)€2020,00€125,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10275,00€640,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4910,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2900,00€175,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€320,00€39,50 p/jaar
Radiatorfolie (bekijk meer tips) €21,00€31,50 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor direct energie besparen!

Bekijk beschikbare deskundigen en plan een afspraak in

De basis: goede woningisolatie

Direct jouw energierekening minderen? Je huis isoleren in Harkstede is doorgaans een goed startpunt. Aan de hand van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Woningisolatie is een absolute must: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, je hoeft minder gas te stoken, je hebt minder last van lawaai van de straat en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn diverse subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): voorkomt aantasting van houten vloerdelen.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de gasketel. Hij gebruikt energie van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. Tijdens de warme maanden kan het ook nog eens koelen. Je hebt de keuze uit een all-electric warmtepomp of een hybride model. In het blokje hieronder delen wij meer informatie over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Een stand-alone systeem is best duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Harkstede: gunstig geprijsd en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: milieuvriendelijk omdat ze geen schadelijke stoffen uitstoten.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Dat is goed voor het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en/of een financiering middels groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Eneco, Budget Energie, GreenChoice, Engie, Vattenfall & Oxxio, United Consumers, Vandebron, Delta, Powerpeers. Met de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een set met 10 zonnepanelen kost je circa €5.200 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Goedkoop zonnepanelen in Harkstede laten plaatsen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Ervaar het gemak van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een warmte genererende zonnecollector en een voorraad- of opslagvat. Het systeem zorgt constant voor nieuw warm tapwater in de badkamer en keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik die nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een CV-ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.500 inclusief installatie.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

De eenvoud van infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Denk aan badkamer of werkplek. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn een ideale oplossing als bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en het heeft een moderne afwerking en uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €155,00 – €375,00 per infraroodpaneel.

Overzicht met overige energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen zijn er nog tientallen energiebespaar adviezen in Harkstede. Bijgaand verstrekken we een schema met impactvolle en goedkope energiebesparende maatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: het verwarmen van vochtige vuile lucht is lastiger dan droge schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): wtw-installatie zorgt voor een gezond binnenklimaat en aangename warmte.
 • Waterbesparende douchekop: comfortabel en zuinig douchen met een spaardouche.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: langer levensduur van apparaten met A+ label.

Direct persoonlijk energieadvies in Harkstede!

Start jouw aanvraag voor een adviesgesprek en achterhaal hoe je jouw woning duurzamer kunt maken

Energielabel Harkstede: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het rapport toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan is het doorgaans noodzakelijk om een herziend energielabel op te vragen. Een energie inspecteur neemt de woning op en analyseert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een gunstig energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzamen van je huis met subsidies in Harkstede

Bestaande woningen in Provincie Groningen moeten verduurzaamd worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In de box hieronder kan je aan de slag met up-to-date info over de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Harkstede.

 • Landelijke subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isoleren van gevel, (spouw)muur, wanden, vloer, dak.
 • Voor het isoleren (enkel arbeid) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Groningen biedt mogelijk ook diverse plaatselijke subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Harkstede vergelijken in juni 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door dit te betalen met eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je het benodigde bedrag lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. We vertellen je er graag meer over (ook relevant voor o.a. Waterhuizen, Kolham en Sappemeer).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investeringe kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, gevelisolatie, vloerisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: lening die wordt verstrekt aan eigenaren van een rijksmonument (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Groningen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: gebruik je overwaarde om een extra leningdeel af te sluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Harkstede

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Harkstede?

Een energie maatwerkadvies Harkstede is een rapport met verschillende opties voor het vergroenen van een woning die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van het dak of gevel, het installeren van een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit advies bespreekt per maatregel de verwachte prijzen en de geschatte terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor huizeneigenaren die willen vergroenen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Voor deze situaties is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, oppervlakte en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €200,00 tot €295,00. Voor een doorsnee huis kost het advies op maat ongeveer €280,00. Het is aan te raden om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Harkstede te vergelijken.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Via de regeling kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Bekijk ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het adviesbedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het gebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte prijzen en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt optimaliseren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Harkstede voor bedrijven. Het utiliteitsbouw energierapport gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft een gunstigere energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, lagere milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee ondernemers premie kunnen krijgen voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de energiebesparende maatregelen. Check RVO.nl voor een extra uitleg.

Plaats een reactie