Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kolham

Wil jij de energierekening verder laten dalen? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kolham biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor de maatwerk-inspectie en beoordeelt wat de opties zijn. Het energierapport geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing realiseren en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het rapport bekijk je gedetailleerd het kostenplaatje en het rendement van de uitgezochte energiebesparende maatregelen. Het aanbevelingen-rapport is bedoeld voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Uiteindelijk krijg je een verduurzamingsrapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je de verwachte prijzen, hoeveel je bespaart en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kolham die hun woning duurzamer willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kolham

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor woningen en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om minder energie te gebruiken en op die manier de energielasten te verminderen. In het plan wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen je kunt nemen, wat wat de financiële implicaties zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies heb je de keuze uit maatregelen zoals infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om met jouw samen een plan te schrijven. Deze adviseur analyseert het huis en weet welke energiebesparingsmaatregelen heel effectief kunnen zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. In het rapport vind je ook een calculatie van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Elke maatwerkadviseur is neutraal en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Ga je je woning isoleren, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. De woning-analyse moet gedaan worden door een onafhankelijke adviseur. Gediplomeerde en ervaren energieadviseurs zoek je via het portaal centraalregistertechniek.nl. Informeer altijd naar het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kolham (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Het adviesplan helpt je op weg met innovatieve duurzame oplossingen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, gevelisolatie met steenwol en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een ervaren energie-specialist. Erkende maatwerkadviesbureaus kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs zijn vrij in hun pricing. Het is nuttig om verschillende offertes te zoeken van deskundige maatwerkadviseurs. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil jij alles gaan uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Wees zo duidelijk als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een schema met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens een adviesgesprek met de energiecoach in Kolham.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs neemt de woning op en checkt welke investeringen aan te bevelen zijn. Kort hierop verkrijg je een betrouwbaar energieplan met de meest voor de hand liggende energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Bij alle energiemaatregelen vind je onderwerpen zoals de geschatte kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd. Eventueel kun je ervoor kiezen om het rapport persoonlijk door te nemen. Hier is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kolham laten uitvoeren). De specialist weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering heb je andere bedrijven nodig. Zoek daarom contact met isolatie-experts en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om je woning te bekijken en op te meten. Het kan nuttig zijn dat de adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor jouw woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kolham vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing dient te worden uitgevoerd door een gecertificeerde energie specialist. Het is wijs om een adviesbedrijf uit de buurt te benaderen. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je betaald minder voor reiskosten. In de bijgaande tabel verstrekken we adresgegevens van mogelijk beschikbare bedrijven die werken in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Kolham

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kolham waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op een van de aanbieders om je aanvraag te starten.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel woningbezitters zouden graag een lagere energierekening willen. Maar wat zijn goede opties? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle mogelijke bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? Hieronder behandelen we de belangrijkste verduurzamingsmaatregelen voor je appartement. Bekijk tevens meer informatie over zonnepanelen opbrengst.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Kolham

 1. Verlaag je energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1790,00€110,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11375,00€665,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€4580,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2840,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€34,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1100,00€180,00 p/jaar
Kosten en baten van verduurzamingsmaatregelen bij standaard huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek beschikbare adviseurs en ga direct aan de slag

Besparen dankzij woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Kolham is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte binnenshuis. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, het is goed voor het klimaat, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn meerdere subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Tip: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): je huis blijft makkelijker en langer op temperatuur.
 • Dakisolatie (vanaf €42,50per /m2): eenvoudig toe te passen en een groot effect.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,50per /m2): warmte van de muur wordt volledig benut.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,50per /m2): verhoogt de levensduur van de vloer en de muren.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): perfect voor huizen gebouwd tussen 1920 tot 1975.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

Huis verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de gasketel. Deze installatie profiteert van de warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). De stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de warme maanden (juli – september) kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte bekijk je praktische details over de verschillende types.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en zorgt voor warm tapwater. Het gasverbruik kan dan naar 0. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Kolham: een relatief goedkoop systeem en werkt ook uitstekend bij oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: benodigd een grondboring wat zorgt voor relatief hoge prijs.
 • Bodem-water warmtepomp: ingewikkeld aan te leggen in verband met de boringen.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Goed voor het klimaat en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, het BTW-nultarief en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, GreenChoice, Eneco, Essent & Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers. Door het principe van salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn relatief goedkoop. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €4.950 en heb je terugverdiend binnen 6 – 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Tenslotte is een stevige dakconstructie belangrijk.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Interesse in zonnepanelen in Kolham laten monteren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Wat je moet weten voor de aanschaf van een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonlicht gevoelige zonnecollector met een pomp. leidingen, een voorraadvat en een naverwarmer. Het verwarmingssysteem levert snel warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door het monteren van zo’n zonneboiler bespaar jij tot wel 50% van de gaskosten die nodig is voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning hoef je niet te regelen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een standaard zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (vat met 200 liter) is al beschikbaar vanaf €3.250 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is vaak zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Denk aan een hobbyruimte of badkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. De warmtepanelen zijn perfect voor de bijverwarming. Goede pluspunten zijn: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een relatief laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De investeringskosten in warmtepanelen komen uit op zo’n €175,00 – €550,00 per IR-paneel.

Andere praktische energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Kolham. Onderstaand check je een lijstje met handige en interessant geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: vermindert de temperatuurwisselingen in het gebouw door de lucht te verplaatsen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: verbruikt veel minder water dan een douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk te plaatsen en te verwijderen achter een radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: de inductiekookplaat is een goedkoop alternatief voor het gasfornuis.
 • Slimme thermostaat: nooit meer thuiskomen in een koud huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Kolham!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Kolham: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat allerlei maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan bespreekt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel toont hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En gaat je huis verkocht worden of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Dan is het verstandig om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label laat kopers zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde zeker stimuleren. Mogelijk heb je recht op een duurzaamheidskorting op je hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Kolham

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en op de lange termijn nul op de meter worden. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder delen we bruikbare informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Kolham.

 • Isolatie-subsidie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, dak, ramen, (spouw)muur, vloer.
 • Voor de arbeidskosten voor woningisolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra lokale subsidie-middelen of aantrekkelijke energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kolham gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door het inzetten van spaargeld. Is er niet voldoende spaargeld? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Sappemeer, Scharmer en Meerstad).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonneboilers, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een woning die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor mensen die hun rijksmonument willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Kolham

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kolham?

Een energie maatwerkadvies Kolham is een document met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, de woning verwarmen met een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsrapport onderschrijft per maatregel de kosten en de besparing. Dit persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere huiseigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je met deze subsidie isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In dat geval is dit besparingsplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het stelt bloot welke alternatieven de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit advies kan je vervolgens zelf relevante bedrijven inschakelen.

Hoe duur is een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw, de grootte van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 t/m €305,00. Voor een doorsnee huis kost het energieadvies je gemiddeld €230,00. Het is verstandig om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Kolham op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, de Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De expert op het gebied van energie doet een grondige inspectie van het hele pand. Het keuringsbureau kijkt samen met bewoners naar wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het complex te verbeteren. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het pand. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de totale terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Kolham voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw advies gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Goede energieprestatie resulteert in een lagere maandafrekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzame uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een gunstige zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Check RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie