Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Meerstad

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Begin ik met woningisolatie, een nieuwe warmtepomp uitkiezen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Meerstad kan goede suggesties opleveren! De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en deelt waar besparingen mogelijk zijn. Het energieplan stelt bloot welke verduurzamingsmaatregelen doeltreffend zijn in jouw huis en en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport beschrijven ze overzichtelijk de investering en de terugverdientijd van de diverse verduurzamingsopties. Het aanbevelingen-rapport is een uitkomst voor particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies specificeert welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Je ontvangt een energieplan met alle duurzame investeringen die je kan laten uitvoeren.
 • Onder andere: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel krijg je inzicht in de geraamde kosten, het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor uitvoering van het energieplan moet je zelf de benodigde bedrijven benaderen.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is (vanaf 2023) vanuit de overheid verplicht voor woningeigenaren in Meerstad die energiebesparende maatregelen willen doorvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-meerstad

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een advies op maat voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en daarmee de energiekosten te verkleinen. In het onderzoek wordt uitvoerig geïllustreerd welke maatregelen je kunt nemen, wat het allemaal kost, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energiecoach komt op locatie langs om samen jouw woning door te spreken. Deze persoon loopt door de woning en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen een meerwaarde zijn. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzaamheidsmaatregelen. Het rapport omvat ook een kostencalculatie en de uiteindelijke besparing Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur werkt als specialist en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het advies biedt meestal ook het energielabel, inclusief onderbouwing.

Ter verduidelijking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. De woning-analyse moet gedaan worden door een professionele vakman. Gecertificeerde en objectieve energieadviseurs zoek je via de website centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Meerstad (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om je huis te vergroenen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Dit besparingsadvies geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare energiebesparingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie met PUR en het toepassen van zonnecellen. In het stappenplan hieronder laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gekwalificeerde adviseur. Gekwalificeerde adviesbureaus zijn vindbaar op het Centraal Register Techniek of via ons eigen helpdesk team. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: ga uitsluitend voor partijen dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Start met meerdere offertes

  Je betaalt voor de dienst van een gepersonaliseerd advies. Adviesbedrijven mogen zelf hun prijs bepalen. Het is verstandig om enkele offertes aan te vragen van gediplomeerde energie experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of doe je dit zelfstandig? Wees heel concreet. Het kiezen van de beste adviseur zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is essentieel. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je uiteindelijk tot een opsomming met duurzame investeringen die relevant zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor het adviesgesprek met jouw energiecoach in Meerstad.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en inspecteert welke groene maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel vind je informatie zoals een kostenbegroting, de besparing en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Tijdens zo’n meeting kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Meerstad laten uitvoeren). De adviseur adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatiebedrijven en erkende installateurs. Vraag of ze bij je thuis komen voor de complete woninganalyse. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energieadviseur daarbij aanwezig wil zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw woning?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Meerstad vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een neutrale maatwerk-adviespartij. Het is nuttig om een energie expert uit de buurt te zoeken Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In het schema hieronder vind je naam + adresgegevens van erkende specialisten die werkzaam zijn binnen de gemeente Midden-Groningen. Let goed op de aanwezigheid van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Voor meer adressen zie ook platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Meerstad

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Direct aan de slag? Bijgaand delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Meerstad die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om meteen een afspraak in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel huiseigenaren willen beginnen met energie besparen. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In deze gids noemen we de meest voorkomende energiebesparingsmaatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over zonnepanelen.

Waarom kiezen voor een energiezuinige woning in Meerstad

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een klimaatbewuste keuze: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Een aangenaam binnenklimaat: een warm huis zonder tocht en vocht.
 4. Een hogere woningwaarde: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: de hele dag door een zeer goede luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3580,00€390,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11025,00€715,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4925,00€550,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3365,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€355,00€33,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €30,50€31,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van energiebesparingsmaatregelen bij doorsnee huizen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Je energierekening naar beneden brengen? Je huis isoleren in Meerstad is een hele goede keuze. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer zal er veel minder warme lucht ontsnappen. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is goed voor het milieu, je hebt geen last van lawaai van de buren en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Disclaimer: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het laag BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van optrekkend vocht uit de kruipruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €42,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,50per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,00per /m2): voor het bestrijden van een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €18,50per /m2): een lange levensduur en relatief goedkoop.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Stroom kan gegenereerd worden d.m.v. een aantal zonnepanelen. Gedurende de zomermaanden kan het jouw woning ook koelen. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride systeem. In de opsomming hieronder ontdek je aanvullende informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. All-electric is vrij prijzig, en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Meerstad: een betaalbaar alternatief en wordt met name toegepast in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzame verwarming, maar kan ook actief koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Het laten plaatsen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je gaat ook minder energiekosten betalen. Dankzij lokale subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de beschikbaarheid van diverse groene leningen verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Budget Energie, Essent, Vattenfall & United Consumers, Oxxio, Powerpeers, Vandebron, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.700 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een goed begaanbaar schuin of plat dak met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Ga je zonnepanelen in Meerstad laten plaatsen? Dan betaal je niet eens BTW.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een geïntegreerde zonnecollector en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem genereert warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is dat nodig is voor warm water. Dit systeem werkt goed samen met een HR-ketel of warmtepomp. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (150 liter voorraadvat) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.700 (incl. installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is om en nabij de 2 m2 tot 4 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: neutraal effect op luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een tijdloze uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan goedkoop, snel en makkelijk een ruimte verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €400,00 per IR-paneel.

Voordelige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Meerstad. In dit blokje verstrekken we een overzicht met impactvolle en interessant geprijsde energiebesparende maatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: een betaalbaar product om effectiever met warmte om te gaan.
 • LED-lampen: LED-verlichting gebruikt 75% minder energie dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: toename van het comfortniveau in huis met A+ label artikelen.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Meerstad!

Informeer naar een adviesgesprek en check hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Meerstad: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die geschikt zijn om jouw woning energiezuiniger te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel toont hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je korting op je hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het huis nog eens te laten checken. Een gekwalificeerde energie inspecteur komt je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een minder duurzame B oplopend tot G.

 • Het label laat zien de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een goed energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Verduurzaam je woning met subsidies in Meerstad

De meeste panden in Provincie Groningen moeten energiezuniger worden en – in het meest ideale geval – van het gas af. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Bijgaand bieden we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in Meerstad.

 • Subsidie isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor isolatie van gevel, wanden, vloer, (spouw)muur, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidieregelingen of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Meerstad afsluiten in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Westerbroek, Harkstede en Waterhuizen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige annuïteitenlening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor dakisolatie, gevelisolatie, zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een huis die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Je hypotheek oprekken: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Meerstad

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Meerstad?

Het energie maatwerkadvies Meerstad is een document met een plan van aanpak voor het verduurzamen van jouw woning uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan het aanbrengen van spouwmuurisolatie of HR++ glas, een warmtepomp installatie laten monteren of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit adviesrapport bespreekt per maatregel de investering en wat de opbrengsten zijn. Een persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en een subsidie nodig hebben.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Op die momenten is dit besparingsrapport een must. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het toont aan welke maatregelen de meeste besparing opleveren. D.m.v. dit adviesrapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type gebouw, de omvang van de woning en de adviseur die je kiest. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €240,00 t/m €350,00. Voor een doorsnee huis kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Meerstad te bekijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist op het gebied van energie zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het onderzoeksbureau inventariseert bij de bewoners de wensen en behoeftes om het complex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook een kostenbegroting en de terugverdientijd.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het huidige energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Meerstad voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie zorgt voor een voordelige energierekening, een prettig binnenklimaat voor medewerkers, extra voordeel op de milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparende maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) om dit aan te vragen.

Plaats een reactie