Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Westerbroek

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp laten plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een Energiebesparing Maatwerkadvies Westerbroek is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor het energiebesparingsadvies en verkent waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies toont aan welke aanbevelingen passen bij jouw woning en het comfort verhogen. In het verduurzamingsplan onderzoek je grondig de initiële investering en het rendement van de geselecteerde investeringskeuzes. Het rapport is een hulpmiddel voor Nederlandse particuliere woningbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies geeft inzicht in welke werkzaamheden jouw woning energie-efficiënter kunnen maken.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij komt met een aanbevelingen-rapport met alle maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Overweeg bijv.: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen.
 • Per optie krijg je inzicht in de minimale prijzen, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies moet je zelf contact leggen met een deskundige partij.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Westerbroek die hun woning willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-westerbroek

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor huizenbezitters, verenigingen van eigenaren en kantoorpanden dat helpt om het energieverbruik te remmen en op die manier de energielasten te verminderen. In het onderzoek wordt zeer gedetailleerd omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en hoeveel geld het je uiteindelijk oplevert. Daarbij kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld vloerisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, zonneboiler, warmtepomp, dakisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur komt langs voor inspecties en om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een grondige analyse en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. De adviseur geeft je ook een verwachting van de totale investeringskosten en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur is onafhankelijk en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Belangrijk: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een neutrale energiecoach / deskundige. Gekwalificeerde en bedreven energieadviseurs achterhaal je op het platform centraalregistertechniek.nl. Let hierbij goed op het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Westerbroek (mei 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om duurzame producten aan te schaffen? Dan is een maatwerkadvies een vereiste. Het adviesplan geeft concreet advies dankzij een overzicht met bruikbare duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, spouwmuurisolatie met glaswol en het gebruik van een zonneboiler. In het stappenplan hieronder leggen we precies uit wat je moet doen.

In 5 stappen je energierapport aanvragen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport moet je laten opstellen door een deskundige energieadviseur. Deskundige energie specialisten vind je op centraalregistertechniek.nl maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Disclaimer: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om minimaal 2 offertes te verkrijgen van betrouwbare maatwerkadviesbureaus. Verstrek je behoeften van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Wil je hulp bij het uitvoeren van het plan, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit portaal ontdek je een lijst met energiebesparende maatregelen die passen bij jouw woning en wensen. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met jouw energiecoach in Westerbroek.

 4. Het energierapport laten opstellen

  Het adviesbedrijf neemt de woning op en berekent welke investeringen doeltreffend zijn. Kort hierop verstuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel delen ze eigenschappen zoals een kostenbegroting, het rendement en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je inhoudelijk net wat meer informatie krijgen.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Westerbroek laten uitvoeren). Deze expert weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag meerdere offertes op bij technici, isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in voor een uitgebreide inspectie. Vraag eventueel of de energie expert jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor jouw woonruimte?

Vergelijk energieadviseurs en start met verduurzamen vandaag!

Energieadviseur Westerbroek vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een BRL9500-02 gecertificeerde vakman. Het is raadzaam om een specialist uit de omgeving te kiezen. Ze kennen het type woning, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. In de onderstaande tabel behandelen we naam + adresgegevens van mogelijk beschikbare specialisten die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met de BRL9500-02-certificering. Je kunt ook bedrijven vinden op platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Westerbroek

Uitgelichte experts: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? Hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Westerbroek waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen in 1 overzicht

Veel huishoudens willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Dit proces is echter best ingewikkeld. Voor dit probleem is het maatwerkadvies ontworpen. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het gedeelte hieronder beschrijven we de meest populaire energiebesparingsmaatregelen voor je woonruimte. Bekijk ook onze pagina met informatie over isolatieglas.

5 voordelen van een energiezuinige woning in Westerbroek

 1. Een gunstige energienota: direct lagere maandlasten.
 2. Een schoner klimaat: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: geen tochtige woning meer.
 4. De waarde van jouw woning stijgt: kopers kijken steeds meer naar huizen met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
HR++ glas plaatsen (klik voor meer info)€3635,00€385,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5785,00€725,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4500,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3120,00€205,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€485,00€29,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €390,00€49,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies voor energieplan op maat!

Bekijk energiespecialisten en maak een afspraak

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Een huis isoleren in Westerbroek is dan eigenlijk de basis. Door middel van het isoleren van (spouw)muren, ramen, daken en vloeren treed er geen warmteverlies op. De effecten zijn positief: je energiefactuur wordt flink minder, je geniet van meer comfort in huis, het is klimaatbewust, je hebt geen last van lawaai van de buren en de woningwaarde neemt toe. Er zijn verscheidene subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €46,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €100,00per /m2): een goede thermische schil voor de woning.
 • Bodemisolatie (vanaf €24,50per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €16,50per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas bespaart energie, werkt geluiddempend en is inbraakwerend.

De warmtepomp als alternatief voor CV-ketel

De warmtepomp is een duurzame vervanger voor CV-ketel op gas. Hij werkt met warmte van bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Op die manier kan je helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. De additionele stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je huis. In de warme maanden (juli – september) kan het ook nog eens koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In de opsomming hieronder verstrekken we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: verwarmt je huis en warmt het water op om te douchen (tapwater). Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Westerbroek: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: veelzijdig systeem voor zowel warm water als centrale verwarming.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Engie, Essent, GreenChoice, Eneco of Vandebron, Powerpeers, Delta, Oxxio, Enegiedirect.nl. Door de salderingsmaatregel is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen kun je met extra voordeel inkopen. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen kost je circa €5.900 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een ligging op het zuiden. Vermijd daarbij zoveel mogelijk schaduw. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Goedkoop zonnepanelen in Westerbroek laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een zonnecollector op het dak en een voorraadvat. Het verwarmingssysteem genereert warm tapwater voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik die nodig is voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een gemiddeld huishouden (vat met 150 liter) heeft een prijskaartje van ongeveer €3.450 inclusief montage.
 • Een zonneboilercombi is ook in staat je huis te verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €240,00 tot €425,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Westerbroek. In het gedeelte hieronder vind je daarom een lijstje met praktische en niet al te dure vergroeningsmaatregelen die je vaak zonder veel gedoe kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ventilatie vermindert de kans op schimmelvorming door het verwijderen van vochtige lucht en condensatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: milieuvriendelijke douchekop die je helpt te besparen op je energiekosten.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat werkt op stroom en is zuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig in gebruik en zelflerend.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Start met een persoonlijk energieadvies in Westerbroek!

Vraag naar het adviesgesprek en ontdek hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Westerbroek: hoe energiezuinig is mijn woning?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt energiebesparende maatregelen die geschikt zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsrapport geeft ook aan wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je een scherpe hypotheekrente? Op dat moment is het handig om om het energielabel wederom te calculeren. Een energie inspecteur analyseert de woning en berekent de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label toont de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Een duurzame woning met subsidies in Westerbroek

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. Bijgaand bieden we handige informatie over de mogelijke subsidieregelingen duurzame energie in Westerbroek.

 • Landelijke subsidie isolatie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van vloer, (spouw)muur, dak, ramen, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidiepotjes of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Westerbroek bekijken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te treffen is door dit te betalen met eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten graag het een en ander toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Kiel-Windeweer, Waterhuizen en Kropswolde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale lening waarmee huizenbezitters hun woningen meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor vloerisolatie, warmtepompen, zonneboilers, dakisolatie, zonnepanelen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: breid je bestaande financiering uit.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Westerbroek

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Westerbroek?

Een energie maatwerkadvies Westerbroek is een advies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je woonhuis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het document komt per maatregel met de kosten en de totale terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is interessant voor alle particuliere woningeigenaren die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en daarbij een subsidie willen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je met deze subsidie isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? In die situatie is dit adviesplan verplicht. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of spaargeld? Ook dan is een maatwerkadvies absoluut interessant. Het stelt bloot welke keuzes jouw woning verduurzamen. Middels dit rapport kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type huis, oppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €185,00 – €320,00. Voor een doorsnee huis kost het ongeveer €255,00. Het is aan te bevelen om offertes van gecertificeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Westerbroek te overwegen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Bijvoorbeeld met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energie-expert zal het hele gebouw opnemen. Het inspectiebureau informeert bij de eigenaren de eisen en wensen om het gebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook een kostenbegroting en de uiteindelijke terugverdientijd.

Is er ook iets voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsunit, pand of kantoor kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Westerbroek voor bedrijfsobjecten. Deze utiliteitsbouw analyse toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie geeft een lagere maandafrekening, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een unieke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzame oplossingen. Ga naar de website van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie