Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Kiel-Windeweer

Wil jij de kosten verlagen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp in de woning plaatsen of moet ik juist zonnepanelen laten leggen? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Kiel-Windeweer biedt uitkomst! Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en inspecteert wat de mogelijkheden zijn. Het energieadvies stelt bloot welke energiebesparende maatregelen passen bij jouw woning en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het maatwerkrapport onderzoek je grondig de kosten en baten van de mogelijke duurzame opties. Het maatwerkadvies is aan te raden voor alle particuliere huiseigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een onafhankelijke duurzaamheidsadviseur komt langs om alles in kaart te brengen.
 • Uiteindelijk krijg je een energiebesparingsadvies met alle duurzaamheidsmaatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Zoals o.a.: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per keuze krijg je inzicht in de verwachte kosten, wat het je oplevert en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Kiel-Windeweer die het huis willen verduurzamen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-kiel-windeweer

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor bedrijven en particulieren dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te minderen. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke duurzaamheidsmaatregelen interessant zijn, wat het kost, en wat het rendement is. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, spouwmuurisolatie, HR++ glas, zonneboiler, infraroodpanelen. Het is heel simpel. Een energiecoach komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze expert doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen passen bij jouw situatie. Hij schrijft een rapport met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een kostencalculatie met daarbij de terugverdientijd en effecten. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is neutraal en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Dit rapport moet zijn geschreven door een professionele energieadviseur. Vakbekwame en neutrale energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Kiel-Windeweer (april 2024)

Ook profiteren van een subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit besparingsrapport geeft concreet advies dankzij een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die je kunt kiezen om te besparen. Je kunt denken aan het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van buitenmuren en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). Hierna bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Energieadviseurs zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Professionele energieadviseurs kan je bekijken op Centraal Register Techniek en via deze website. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Disclaimer: ga in zee met een adviesclub die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Voor een gepersonaliseerd advies moet je betalen. Adviesbureaus kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is aan te raden om 2 of 3 offertes te verkrijgen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil je hulp bij de realisatie van het energieplan, of doe je dit zelfstandig? Wees zo precies mogelijk. Het kiezen van de beste offerte gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Je kunt bijvoorbeeld alvast de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl doen. Via deze website krijg je een schema met opties die goed aansluiten op jouw woning. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Hieruit haal je belangrijke vragen voor je adviesgesprek met de energiecoach in Kiel-Windeweer.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het adviesbedrijf komt op locatie en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Kort daarop mailt hij een doorgerekend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals het financiële plaatje, de opbrengsten per jaar en de geraamde terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Kiel-Windeweer laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus heb je andere bedrijven nodig. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatie specialisten en installatiebedrijven. Plan een afspraak bij je thuis in voor de complete woninganalyse. Het kan handig zijn dat het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonruimte?

Contacteer energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Kiel-Windeweer vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende specialist. Het is raadzaam om een expert uit de buurt te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de tabel hieronder vind je adres details van goede EPA-adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Midden-Groningen. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Kiel-Windeweer

Uitgelichte specialisten: direct een rapport aanvragen

Direct een afspraak maken? In de tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Kiel-Windeweer die meteen voor jouw klaar staan. Klik op een van de aanbieders om jouw aanvraag meteen te starten.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar wat zijn goede opties? Precies hiervoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids check je de beste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over dakisolatie.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in Kiel-Windeweer

 1. Een gunstige energienota: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Altijd een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (bekijk meer info over isolatie)€4795,00€405,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4110,00€680,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5380,00€500,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3390,00€180,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€360,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €40,00€37,00 p/jaar
Kosten en rendement van diverse energiebesparende maatregelen bij normale woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en maak een afspraak

De basis: goede woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Kiel-Windeweer is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, het houdt harde geluiden buiten de deur en de prijs van je huis wordt hoger. Er zijn diverse subsidies te selecteren. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €23,50per /m2): bereik sneller een comfortabelere temperatuur in een huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €120,00per /m2): HR++ glas biedt verbeterde prestaties bij lage temperaturen.

De woning verwarmen met een warmtepomp

De warmtepomp is een zuinig en duurzaam alternatief voor de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van de lucht of grondwater. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Je stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Globaal gezien zijn er 2 types: een all-electric warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bieden we extra details over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: geeft duurzame warmte en verhit al je tapwater. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Kiel-Windeweer: is een stuk betaalbaarder en kan goed functioneren in woningen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: er is geen extra afvoerpijp of rookgaskanaal nodig.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je bespaart flink op de energiekosten. Met een groot subsidie-voordeel, een gunstige BTW-regeling en/of een interessant rentetarief van een groene lening heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Eneco, GreenChoice, Engie, Essent & Vandebron, Powerpeers, United Consumers, Oxxio, Enegiedirect.nl. Middels het salderingsprincipe kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een zonnepaneel installatie met 10 panelen heb je – inclusief montage – al vanaf €6.000 en heb je terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: een schoon en vrij-toegankelijk dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • Eventuele overtollige zonnestroom kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Ga je zonnepanelen in Kiel-Windeweer laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een zonlicht gevoelige zonnecollector een voorraadvat en een naverwarmer. Het boilersysteem zorgt voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een warmtepomp of HR-ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn aantrekkelijke ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor normaal gebruik (vat met 200 liter) komt uit op ongeveer €3.600 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2 m2 tot 3 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (v.a. 50cm bij 100 cm).

Laat infraroodpanelen installeren

Door elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Deze warmtepanelen doen het goed als tijdelijke bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een zeer interessant energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 t/m €475,00 per element.

Welke energiebespaartips zijn er nog meer?

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen zijn er nog tal van aanvullende energiebespaar adviezen in Kiel-Windeweer. In het gedeelte hieronder vind je om die reden een lijstje met praktische en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): de warmte wordt hergebruikt en dus verspil je minder energie.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: vervang oude apparaten voor nieuwe A+ label elektrische producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Kiel-Windeweer!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij kunt verduurzamen dit jaar

Energielabel Kiel-Windeweer: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat investeringen die je kunt uitvoeren om jouw woning energie-efficiënter te maken. Dit besparingsadvies toont bovendien wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De hoogste score die je kunt halen is energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel opnieuw te berekenen. Een energie inspecteur neemt de woning op en controleert de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een perfect energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Kiel-Windeweer

Alle woningen en panden in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Ga je een subsidieaanvraag doen? Dan is het maatwerkadvies een verplichting! In de box hieronder lees je up-to-date info over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Kiel-Windeweer.

 • Subsidie isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan dak, ramen, gevel, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Midden-Groningen biedt mogelijk ook zelf individuele subsidiemogelijkheden of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Midden-Groningen kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Kiel-Windeweer opzoeken in april 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door het gebruiken van eigen geld. Kan of wil je geen spaargeld uitgeven? Dan kan je geld lenen. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. Hieronder vind je de details (ook voor andere regio’s zoals Vledderveen, Kropswolde en Onstwedde).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizenbezitters de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: bedoeld voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Midden-Groningen.
 • Pas je eigen hypotheek aan: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

Vaak gestelde vragen + antwoorden over energie besparen in Kiel-Windeweer

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Kiel-Windeweer?

Dit energie maatwerkadvies Kiel-Windeweer is een energieplan met aanbevelingen voor de verduurzaming van je pand die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de verwachte kosten en de geschatte terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op het beschikbare warmtenet? In die situatie is dit adviesplan noodzakelijk. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met prive-spaargeld. Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het verduidelijkt welke opties jouw energieverbruik doen dalen. Middels dit document kun jij een vakman goede instructies geven.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat worden gebaseerd op het type woning, de totale oppervlakte en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot en met €350,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €275,00. Wij adviseren om offertes van ervaren (BRL9500-02) energieadviseurs in Kiel-Windeweer op te vragen.

Is de energiescan ook bedoeld voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Via de regeling kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen inkopen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiecoach / deskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het inspectiebureau achterhaalt bij de bewoners de eisen en wensen om het wooncomplex te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de uiteindelijke terugverdientijd.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Kiel-Windeweer voor gebouwen. Het utiliteitsbouw rapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfspand of kantoor Een optimale energieprestatie zorgt voor lagere energielasten, een aangenaam binnenklimaat, extra voordeel op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een gunstige zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie