Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Vledderveen

Wil je de kosten afbouwen van je energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Vledderveen biedt antwoord op deze vragen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor persoonlijk advies en beoordeelt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies geeft inzicht in welke aanbevelingen relevant zijn voor jouw huis en en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het maatwerkrapport tref je heel specifiek het kostenplaatje en het rendement van de potentiële investeringsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningbezitters en is zelfs een verplichting als je subsidie wilt aanvragen.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij stuurt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die je kan laten uitvoeren.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Voor elke energiebesparende maatregel vind je het budget, wat het je oplevert en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf heden (2023) verplicht voor woningeigenaren in Vledderveen die hun woninglabel willen verbeteren en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-vledderveen

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor private panden en zakelijke gebouwen dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minimaliseren. In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke verduurzamingsmaatregelen er bestaan, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Bij een dergelijk advies komen diverse maatregelen naar voren, zoals: dakisolatie, vloerisolatie, infraroodpanelen, zonneboiler, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Je regelt het supersnel. Een energie-expert neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional bekijkt grondig de hele woning en berekent welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Hij schrijft een rapport met daarin energiebesparende maatregelen. Dit is inclusief een kostencalculatie en de verwachte besparing. Hierbij geldt altijd: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome expert. Professionele en ervaren energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Vledderveen (mei 2024)

Wil jij een aanvraag indienen voor subsidie om je huis energieneutraal te maken. Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Het plan geeft een overzicht met verschillende duurzaamheidsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met EPS en het gebruik van een zonneboiler. Hieronder bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een neutrale adviseur. Deskundige maatwerkadviseurs check je op het Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Niet vergeten: neem alleen contact op met specialisten die werkt met het BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om minimaal 2 offertes aan te vragen van ervaren experts. Geef vooraf goed door wat je precies wilt. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Wees zo gedetailleerd als je kunt. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken is dan veel minder complex.

 3. Woningcheck vooraf

  Komt er een specialist langs? Om het maximale uit het advies te krijgen zorg je voor een goede voorbereiding. Begin alvast met de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een overzicht van investeringen die matchen met jouw situatie. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor een adviesgesprek met de energiecoach in Vledderveen.

 4. Raadpleeg het energierapport

  Een adviseur loopt door de woning en checkt welke mogelijk interessante maatregelen gunstig zijn. Op basis hiervan krijg je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen bekijk je randzaken zoals de minimale prijzen, de besparing en de geraamde terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. Daarbij kun je iets meer de diepte in.

 5. Vakbedrijven benaderen

  Deze energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Vledderveen laten uitvoeren). De specialist vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-vakmannen en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om je woning te bekijken en op te meten. Wanneer je het prettig vindt kan je kijken of de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor je huis?

Check energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Vledderveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een neutrale energie expert. Het is slim om een maatwerkadviseur uit jouw eigen regio te zoeken Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de lijst hieronder delen we adresgegevens van goede specialisten die werken in de gemeente Stadskanaal. Kies altijd een adviseur van een bedrijf met het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Tip: actuele adressen vind je ook op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Vledderveen

Uitgelichte specialisten: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de lijst hieronder delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Vledderveen waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Steeds meer mensen willen bezuinigen op de maandelijkse energielasten. Het is lastig waar je moet beginnen! Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder delen we de meest populaire maatregelen voor je woonruimte. Of klik door voor meer informatie over energiebesparende maatregelen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Vledderveen

 1. Een gunstige energienota: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: verhoog je wooncomfort.
 4. Stijgende woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Leven in een gezonde leefomgeving: geniet van een comfortabele luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Vloer isoleren (bekijk hier meer info)€2135,00€125,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€11050,00€705,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4950,00€525,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€2985,00€155,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€400,00€24,50 p/jaar
Inductie kookplaat (lees hier meer tips) €515,00€42,00 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij basiswoningen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Zoek een adviseur en ga direct aan de slag

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Vledderveen is onmisbaar om te gaan besparen. Middels het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen kan de woning de warmte beter vasthouden. Woningisolatie is essentieel: je kunt direct besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je beperkt het geluid van buiten en je huis is interessanter op de markt. Er zijn diverse subsidies waar je gebruik van kunt maken. Belangrijk: voor de arbeid voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): een beter loopcomfort en minder vochtproblemen.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): houd ook de hitte buiten in de zomer.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €27,00per /m2): een van de meest gekozen mogelijkheden.
 • Isolatieglas (vanaf €115,50per /m2): HR++ glas biedt een optimale thermische isolatie.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je genereren met zonnepanelen. Tijdens de warme maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Er zijn 2 opties: een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. Onderstaand lees je meer informatie over de verschillende systemen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Het gasverbruik kan dan naar 0. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouw-huizen kom je het veel tegen.
 • Hybride warmtepomp Vledderveen: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Het systeem kan jouw gasverbruik met 70% doen dalen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: relatief snelle en gemakkelijke installatie met uitstekend rendement.
 • Water-water warmtepomp: installatie met een kostbare warmtewisselaar.
 • Bodem-water warmtepomp: mag niet overal geplaatst worden (i.v.m. grondboringen).

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je zal minder betalen voor stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Budget Energie, GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco of United Consumers, Enegiedirect.nl, Delta, Powerpeers, Vandebron. Met de salderingsregeling is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen kan je laten monteren voor €5.600 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: een goed begaanbaar schuin of plat dak met een ligging op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Vledderveen aanschaffen? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een unieke zonnecollector (geïntegreerd in het dak) en een voorraadvat voor warm water. Het systeem genereert warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Daglicht wordt dus gebruikt voor het maken van heet water. Via een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om water te verwarmen. Voor centrale verwarming gebruik je vaak nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.500 (incl. montage).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De benodigde vrije ruimte op het dak is vaak zo’n 2,5 m2 tot 3 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (gemiddeld 65 cm bij 145 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen kan je specifieke vertrekken in huis verwarmen. Bijvoorbeeld de woonkamer of slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Goede pluspunten zijn: minder last van luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het is eenvoudig te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Wanneer een woning compleet is geïsoleerd kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De investeringskosten in warmtepanelen ramen we op +/- €210,00 tot €550,00 per IR-paneel.

Praktische energiebespaartips

Als alternatief op de energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Vledderveen. Bijgaand tref je een lijstje met krachtige en interessant geprijsde verduurzamingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is verkrijgbaar in verschillende kleuren (meer keuzemogelijkheden).
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: koop uitsluiten nog producten met minimaal een A+ label.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Vledderveen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en check hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Vledderveen: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe het gesteld is met de energiezuinigheid van je huis. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om het huis nog eens te laten checken. Een speciale energie inspecteur neemt de woning op en bekijkt de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label geeft aan hoe energiezuinig het huis is.
 • Het energielabel is verplicht voor woningen bij verkoop, verhuur en oplevering.
 • Een groen energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Woning duurzaam maken met subsidies in Vledderveen

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten een stuk duurzamer worden en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. Hieronder verstrekken we praktische informatie over de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Vledderveen.

 • Isolatie-subsidie: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerkzaamheden aan ramen, dak, vloer, wanden, gevel.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie geldt een speciaal Btw-tarief isoleren van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Stadskanaal heeft mogelijker zelf ook nog regionale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Stadskanaal zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening Vledderveen opzoeken in mei 2024

De voordeligste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het inzetten van spaargeld. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere woningbezitter kan een duurzame lening afsluiten. In het stukje hieronder vind je meer info (ook geldig voor o.a. Exloërveen, Onstwedde en Musselkanaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars energiebesparende investeringen kunnen financieren.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor huizenbezitters die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor een eigenaar van een rijksmonument die het pand wil verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Stadskanaal.
 • Laat je hypotheek aanpassen: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: actuele onderwerpen m.b.t. energie besparen in Vledderveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Vledderveen?

Dit energie maatwerkadvies Vledderveen is een besparingsadvies met tips en aanbevelingen voor het duurzamer maken van een woning die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. vloerisolatie, HR++ glas, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Dit energieplan biedt per maatregel de geschatte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere huizenbezitters die gasvrij willen gaan wonen en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke investeringen een energiebesparing opleveren voor jouw woning. D.m.v. dit energieplan kun jij gericht bepaalde bouwbedrijven benaderen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van woningtype, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €215,00 tot €295,00. Voor een normale tussenwoning kost het hele traject ongeveer €275,00. Het is nuttig om offertes van neutrale (BRL9500-02) energieadviseurs in Vledderveen te bekijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Middels deze methode kunnen alle bewoners van bijvoorbeeld een appartementencomplex CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Dit kan bijvoorbeeld met behulp van Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energieadviseur zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het keuringsbedrijf informeert bij de eigenaren de wensen en behoeftes om het complex groener te maken. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Bewoners worden geïnformeerd over de totale benodigde investering en de besparing.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van je kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Vledderveen voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw inspectierapport toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een geoptimaliseerde energieprestatie mondt uit in lagere energielasten, meer comfort, minder hoge milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een relevante zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoering van de verduurzamingsmaatregelen. Ga naar de website van het RVO voor de voorwaarden.

Plaats een reactie