Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Exloërveen

De hoogte van de energierekening beperken? Veel huishoudens worstelen met de vraag waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Exloërveen kan je hierbij verder helpen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor het energiebesparingsadvies en onderzoekt de diverse opties. Het plan geeft inzicht in welke aanbevelingen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies tref je uitgebreid het kostenplaatje en het rendement van de potentiële energiebesparende maatregelen. Het energieplan is bedoeld voor alle particuliere woningeigenaren en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een neutrale duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij verstrekt een energiebesparingsadvies met alle potentiële maatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Investeer bijv. in: infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie, warmtepomp plaatsen.
 • Voor elk afzonderlijk onderdeel toont het rapport een kostenbegroting wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Exloërveen die duurzame investeringen willen uitvoeren en dit deels willen financieren met een subsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-exloerveen

Energieadvies: inzicht in de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een plan voor privé-woningen en kantoren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te minimaliseren. In dit rapport wordt gedetailleerd weergegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat het kost, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Binnen dit advies kun je kiezen voor maatregelen zoals bijvoorbeeld dakisolatie, infraroodpanelen, warmtepomp, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Het is vrij eenvoudig. Een energie-expert zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze professional neemt de woning op en berekent welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de besparing. Disclaimer: Iedere maatwerkadviseur is onpartijdig en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het adviesplan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Ter verduidelijking: Wil je jouw woning duurzamer maken, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Je moet dan altijd een maatwerk energiebesparingsadvies laten uitvoeren. De woning-analyse moet gedaan worden door een gediplomeerde expert op het gebied van energie . Deskundige en onafhankelijke energieadviseurs bekijk je op het portaal centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Exloërveen (juni 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieplan bevat een weergaven van bruikbare verduurzamingsmaatregelen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld sterk HR++ raamwerk (beglazing), voorzetwandisolatie met PIR of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In onze stappenplan bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een ervaren energie-specialist. Erkende experts check je op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Niet vergeten: probeer te zoeken naar een adviesbedrijf die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Adviseurs mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te raden om verschillende offertes op te vragen van neutrale EPA-adviseurs. Geef je verwachtingen vooraf aan. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of ga je het helemaal zelf doen? Wees zo specifiek als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een lijst met duurzame investeringen die matchen met jouw situatie. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Exloërveen.

 4. Neem het energierapport door

  Het maatwerkadviesbureau komt thuis langs en onderbouwt welke investeringen passen bij de woning. Kort hierop mailt hij een goed energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Voor elke energiemaatregel delen ze aspecten zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Bij deze afspraak kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Exloërveen laten uitvoeren). Deze vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor de complete woninganalyse. Het kan nuttig zijn dat de energie specialist hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor jouw huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Exloërveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde energieadviseur. Het is aan te bevelen om een maatwerk adviesbedrijf uit de regio te kiezen. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en de lijntjes zijn vaak net wat korter. Hieronder lees je naam + adresgegevens van goede energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Borger-Odoorn. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Veel bedrijven kun je ook vinden via platform.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Exloërveen

Uitgelichte energie adviseurs: direct een rapport aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Exloërveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de bedrijven om meteen een afspraak in te plannen.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders zouden graag een lagere energierekening willen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies in het leven geroepen. Het biedt een duidelijk plan met allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In het stuk hieronder delen wij de belangrijkste maatregelen voor je pand. Op dit platform vind je ook informatie over infraroodpanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Exloërveen

 1. Een aantrekkelijke energierekening: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. Verhoog je woningwaarde: huizen met energielabel A zijn zeer gewild.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: altijd een uitstekende luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isolatie van dak (meer over woningisolatie)€4210,00€520,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6205,00€1035,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5055,00€530,00 p/jaar
Zonneboiler met 150 liter vat€3040,00€155,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€320,00€50,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €27,50€29,50 p/jaar
Kosten en besparingen van energiebesparende maatregelen bij standaard huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek een adviseur en plan een afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in Exloërveen is een minimale vereiste. Aan de hand van het isoleren van de muur, het dak, en vloer treed er geen warmteverlies op. Het kent gunstige effecten: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt bij aan het milieu, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €29,50 per /m2): geeft een gemiddelde besparing van 10% tot 20%.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €94,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): verhoogde thermische isolatie, tot wel 30% energiebesparing.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €24,50per /m2): geen vocht en schimmel tussen- en op de muren.
 • Isolatieglas (vanaf €123,50per /m2): HR++ glas heeft geluiddempende werking en bespaart stookkosten.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele HR-ketel. Het vangt warmte op uit bijvoorbeeld de buitenlucht of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Let er wel op dat een warmtepomp elektriciteit verbruikt. De stroom kan je genereren met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het jouw woning ook koelen. Er zijn 2 opties: een all-electric warmtepomp of een hybride oplossing. In het bijgaande gedeelte vind je praktische details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je kunt dan helemaal van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Exloërveen: is een stuk betaalbaarder en werkt ook uitstekend bij woningen met een slechtere isolatie. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: uniek systeem waarmee je ook actief kunt koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: op een duurzame manier warmte uit omgevingslucht onttrekken.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: het meest rendabele, maar ook het meest dure systeem van dit moment.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je energierekening kan behoorlijk gaan dalen. Door te informeren naar de subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Vattenfall, Engie, Eneco, Essent en Enegiedirect.nl, United Consumers, Powerpeers, Delta, Vandebron. Via de salderingsregeling kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een systeem met 10 panelen kost je circa €6.000 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: het dak moet geschikt zijn voor montage met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Exloërveen laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboiler betekent een collector op het dak en een buffervat voor het water. Het boilersysteem genereert warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door het monteren van zo’n zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om in de woning warm water te maken. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een HR-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.150 (incl. installatiewerk).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2 m2 tot 3 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Wat je moet weten voor de aanschaf van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Handig voor bijv. een hobbyruimte of zolder. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: geen ongewenste luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan snel een deel van een kamer opwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €235,00 – €425,00 per paneel.

Snelle energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Exloërveen. In dit blokje verstrekken we een overzicht met relevante en goedkope duurzame oplossingen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: het opwarmen van vuile lucht is moeilijker dan schone lucht.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig te bedienen en altijd inzicht in je verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Besparen met persoonlijk energieadvies in Exloërveen!

Informeer naar een adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Exloërveen: Ontdek het energielabel van jouw woning

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bevat opties die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het advies laat woningeigenaren ook zien wat wat het actuele woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd maatregelen laten uitvoeren? En wil jij wellicht je woning verkopen of bekijk je de opties voor een lage hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label toont hoe zuinig een huis is.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een milieuvriendelijk energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Mogelijk kan je een gunstige hypotheekrente regelen door een duurzaamheidskorting.

Woning verduurzamen: bekijk subsidies in Exloërveen

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en speciale energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. Hieronder bespreken we actuele informatie de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Exloërveen.

 • Landelijke subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isoleren van wanden, (spouw)muur, gevel, ramen, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): geschikt voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juni 2024.
 • Bij zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidie-middelen of andere duurzaamheidsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Exloërveen bekijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Kom je geld tekort? Kies dan voor een gunstige lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. We lichten graag het een en ander toe (ook voor andere regio’s zoals Veelerveen, Musselkanaal en 2e Exloërmond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor dakisolatie, warmtepompen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, zonneboilers.
 • Energiebespaarhypotheek: een lening tot een bedrag van €25.000 voor huiseigenaren die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Pas je eigen hypotheek aan: een extra leningdeel afsluiten.

Meest gestelde vragen en antwoorden over energie besparen in Exloërveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Exloërveen?

Een energie maatwerkadvies Exloërveen is een besparingsrapport met concrete maatregelen voor het duurzamer maken van een pand die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. het isoleren van het dak of gevel, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit adviesrapport komt per maatregel met het financiële plaatje en de totale terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is verplicht voor alle particuliere woningbezitters die duurzaamheidsmaatregelen willen treffen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten als je een duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? Dan is dit concept plan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargelden? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het verduidelijkt welke opties jouw huis duurzamer kunnen maken. Door middel van dit energieplan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De tarieven van een advies op maat hangen af van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van de woning en de gekozen adviseur. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €225,00 t/m €335,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €275,00. Wij adviseren om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Exloërveen aan te vragen.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De adviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbedrijf kijkt samen met bewoners naar de wensen en behoeftes om het complex groener te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van het gebouw. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief een kostenbegroting en de opbrengsten per jaar.

Wat houdt maatwerkadvies utiliteitsbouw in?

Als ondernemer wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt upgraden. Het speciale energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Exloërveen voor zakelijke objecten. Deze utiliteitsbouw analyse verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, pand of kantoor Goede energieprestatie draagt bij aan een voordelige energierekening, een beter comfort voor de werknemers, extra voordeel op de milieubelasting en een milieubewust imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een speciale zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de realisatie van de duurzame oplossingen. Tip: op de site van het RVO voor een extra uitleg.

Plaats een reactie