Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing 2e Exloërmond

Wil jij ook bezuinigen op de energierekening? Er zijn veel opties, waar begin in? Zal ik beginnen met woningisolatie, een hybride warmtepomp kopen of hebben zonnepanelen de meeste urgentie. Een Energiebesparing Maatwerkadvies 2e Exloërmond biedt antwoord op deze vragen. Een energieadviseur maakt een afspraak voor doelgericht advies en test wat de opties zijn. Het energieplan is heel specifiek en geeft aan welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het leefklimaat optimaliseren. In het maatwerkadvies check je overzichtelijk het kostenplaatje en het rendement van de mogelijke energiebesparende maatregelen. Het maatwerkadvies is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat woningeigenaren zien welke duurzame investeringen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een ervaren duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij komt met een rapport met alle mogelijk interessante maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, infraroodpanelen.
 • Per maatregel lees je het financiële plaatje, de besparing en de totale terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energiebesparingsadvies moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • Deze unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in 2e Exloërmond die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-2e-exloermond

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat maatregelen biedt om het energieverbruik te remmen en zo de energienota te drukken. In het onderzoek wordt in grote lijnen aangegeven welke maatregelen je kunt nemen, wat de uitgaven zijn, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. Binnen dit advies kun je maatregelen laten uitvoeren zoals zonneboiler, HR++ glas, spouwmuurisolatie, dakisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur belt jouw voor een afspraak om kennis te maken. Deze adviseur bekijkt de woning volledig en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen jij het beste kunt laten uitvoeren. Het rapport bevat informatie en een overzicht met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de uiteindelijke besparing Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het plan geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Belangrijk: Ga je je woning isoleren met duurzame materialen, en ga je een duurzaamheidssubsidie aanvragen? Het maatwerk energiebesparingsadvies blijft verplicht! Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren energiedeskundige. Deskundige en onpartijdige energieadviseurs check je www.centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in 2e Exloërmond (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit energieadvies biedt een lijst met bruikbare duurzame oplossingen die relevant zijn voor jouw woning. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, isolatie van de muren en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende alinea bieden we uitleg hoe jij dit kan laten doen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Maatwerk adviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt altijd opgesteld door een objectieve energieadviseur. De juiste energie adviseurs kan je bekijken op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen helpdesk team. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Dien offerte-aanvragen in

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Energie specialisten kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om verschillende offertes aan te vragen van onafhankelijke energie adviseurs. Geef een duidelijke briefing. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur kost je dan minder moeite.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Heb jij een afspraak kunnen maken? Zorg ervoor dat je goed bent voorbereid. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website word je geleid naar een lijst met duurzame investeringen die relevant zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor je adviesgesprek met de energiecoach in 2e Exloërmond.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert bezoekt je aan huis en beschrijft welke maatregelen aansluiten bij jouw wensen. Kort hierop verkrijg je een kwalitatief energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Voor de specifieke energiemaatregelen toont het rapport details zoals de minimale prijzen, de opbrengsten en de uiteindelijke terugverdientijd. Het is vaak wenselijk om het rapport nog samen door te nemen. Als je hiervoor kiest kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige is geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in 2e Exloërmond laten uitvoeren). De adviseur kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Vraag een prijs op bij isolatie-partijen en lokale installateurs. Laat ze thuis langskomen voor een uitgebreide inspectie. Indien gewenst kan je vragen of het adviesbureau hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor je huis?

Vind energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur 2e Exloërmond vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je laten opstellen door een gekwalificeerde adviseur. Het is aan te bevelen om een expert uit de regio te selecteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In het schema hieronder behandelen we naam + adresgegevens van kwalitatieve bedrijven die huizen inspecteren in de gemeente Borger-Odoorn. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Voor meer adressen zie ook www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving 2e Exloërmond

Uitgelichte bedrijven: direct een rapport aanvragen

Direct aan de slag? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in 2e Exloërmond die meteen voor jouw klaar staan. Klik op de knop om een contactmoment in te plannen.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel Hollanders willen graag hun energieverbruik beperken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je ontvangt een goed advies over de populaire en goed uitvoerbare bespaarmogelijkheden. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? Bijgaand beschrijven we de meest geschikte vergroeningsmaatregelen voor je woonhuis. Op dit platform vind je ook informatie over aardwarmtepompen.

Belangrijkste voordelen van een energiezuinige woning in 2e Exloërmond

 1. Een gunstigere energierekening: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Goed voor het klimaat: je stoot veel minder CO2 uit.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: dankzij goede isolatie is tocht en vocht verleden tijd.
 4. Een gunstigere woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: het hele jaar door een aangename luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (meer over woningisolatie)€1690,00€130,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6560,00€1055,00 p/jaar
Set 10 zonnepanelen€5310,00€480,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3105,00€190,00 p/jaar
Infraroodverwarming (1 paneel)€435,00€56,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer tips) €27,50€36,50 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij Nederlandse huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor direct energie besparen!

Zoek energiedeskundige en plan afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Meteen een lagere energienota? Jouw huis isoleren in 2e Exloërmond is een slimme investering. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren treed er geen warmteverlies op. Dat heeft veel pluspunten: je bespaart meteen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je draagt je steentje bij aan een schoner milieu, je hebt minder last van lawaai van de straat en je huis is interessanter op de markt. Er zijn verschillende subsidies waar je gebruik van kunt maken. Tip: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): verbetert de akoestische isolatie van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €96,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €20,50per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €21,50per /m2): een kosteneffectief alternatief is voor dure renovaties.
 • Isolatieglas (vanaf €122,50per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de HR-ketel op gas. Hij neemt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Deze hoeveelheid stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen op je eigen dak. Tijdens de warme maanden heeft het systeem ook een koelende werking. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride systeem die samenwerkt met de CV-ketel. In het bijgaande gedeelte delen we extra details over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en verhit al je tapwater. Dankzij dit systeem kan je dus volledig van het gas af. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp 2e Exloërmond: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in wat oudere huizen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt warmte aan buitenlucht middels een buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: er worden geen geen schadelijke (rook)gassen uitgestoten.
 • Bodem-water warmtepomp: zeer hoog rendement, maar erg duur in aanschaf.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Met zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu én jouw energierekening gaat naar beneden. Door te profiteren van subsidies, een 0% BTW-tarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Budget Energie, Eneco, Essent, Engie en Enegiedirect.nl, United Consumers, Oxxio, Delta, Powerpeers. Door de salderingsmaatregel kan je jouw verbruik wegstrepen tegen je opbrengst.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een standaard systeem inclusief 10 panelen is al te plaatsen voor €5.200 en kan worden terugverdiend binnen om en nabij de 6 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Zonnepanelen in 2e Exloërmond laten monteren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit een collector op het dak een voorraadvat en een naverwarmer. Deze constructie zorgt constant voor nieuw warm tapwater om te douchen en te koken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te investeren in een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om water te verwarmen. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een doorsnee woning (voorraadvat met 150 – 200 liter) komt uit op ongeveer €3.100 inclusief plaatsing.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is zo’n 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Met elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Ideaal voor in een hobbyruimte of zolder. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Het wordt vaak gekozen om redenen als: geen ongewenste luchtcirculatie, een milieuvriendelijk energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan je IR-verwarming ook als hoofdverwarming inzetten.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €245,00 t/m €550,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen delen we nog graag meer energiebespaar adviezen in 2e Exloërmond. Onderstaand kan je aan de slag met een lijst met impactvolle en voordelige duurzaamheidsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): ventileren en energie besparen met 1 systeem.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: duurzaam en comfortabel koken met een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig warmteverspilling tegengaan.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in 2e Exloërmond!

Vraag naar het adviesgesprek en kom erachter hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel 2e Exloërmond: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt allerlei maatregelen die goed uitvoerbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het adviesplan geeft ook aan wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig jouw woning is. Gunstige labels zijn energielabel A, B en C. Heb je nadien (na de inspectie) jouw huis laten verduurzamen? Of wil je het huis in de verkoop zetten of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur neemt de woning op en controleert de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. Op basis hiervan krijg je een score, bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Dit huislabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een uitstekend energielabel zorgt voor een hogere woningwaarde. Je kunt dan ook informeren naar een betere hypotheekrente (duurzaamheidskorting).

Een duurzame woning met subsidies in 2e Exloërmond

Alle huizen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op termijn volledig los van het gas. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Direct aan de slag met een subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Hieronder delen we bruikbare informatie over de meest uitgevoerde subsidieregelingen duurzame energie in 2e Exloërmond.

 • Landelijke subsidie isolatie: je hoeft zo nog maar 2/3 zelf te betalen voor het uitvoeren van isolatiewerkzaamheden aan (spouw)muur, wanden, ramen, dak, vloer.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Voor zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk verschillende lokale subsidiemogelijkheden of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn zijn alle financiële regelingen te bekijken.

Energiebespaarlening 2e Exloërmond vergelijken in mei 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor elke situatie is er wel een passende duurzame lening. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Ter Apelkanaal, 1e Exloërmond en Zandberg).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke mogelijkheid waarmee particulieren en VvE’s de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor gevelisolatie, dakisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale groene lening die gekoppeld is aan een woning, en dus niet aan een persoon (moet nog worden uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Extra stukje hypotheek nemen: een nieuw leningdeel voor een tijdelijk bouwdepot.

Veelgestelde vragen over energie besparen in 2e Exloërmond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing 2e Exloërmond?

Het energie maatwerkadvies 2e Exloërmond is een plan met aanbevelingen voor het vergroenen van een woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het plaatsen van een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Het adviesplan geeft per maatregel de kosten en de verwachte terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor particuliere woningeigenaren die willen vergroenen en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een plaatselijk warmtenet? Op dat moment is dit rapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of spaargeld? Ook dan is het maatwerkadvies een aanrader. Het laat woningeigenaren zien welke werkzaamheden jouw energierekening doen dalen. Door gebruik te maken van dit adviesplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat is het tarief van een energiebesparingsrapport?

De uiteindelijke kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de grootte van de woning en de adviseur die je kiest. De prijs ligt tussen de €215,00 – €315,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het ongeveer €240,00. Het is slim om offertes van objectieve (BRL9500-02) energieadviseurs in 2e Exloërmond te overwegen.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten uitvoeren. Op basis daarvan kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen doorvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist zal het gehele pand nalopen en beoordelen. Het bedrijf informeert bij de eigenaren wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden geïnformeerd over de verwachte kosten en de besparing per jaar.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je benieuwd hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in 2e Exloërmond voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, meer comfort, een beperkte milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methode voor het vastleggen van energieprestatie van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie