Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Ter Apelkanaal

Geïnteresseerd in het omlaag brengen van de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een warmtepomp aanschaffen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het Energiebesparing Maatwerkadvies Ter Apelkanaal biedt antwoord op deze vragen. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor doelgericht advies en verkent de diverse opties. Het onderzoek verduidelijkt welke keuzes een energiebesparing realiseren en het leefklimaat in huis verbeteren. In het energiebesparingsadvies doorzoek je in detail de initiële investering en het rendement van de mogelijke investeringskeuzes. Het maatwerkrapport is een uitkomst voor particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies laat jouw zien welke investeringen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een deskundige duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij schrijft een energieadvies met alle verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Bekijk de effecten van: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, infraroodpanelen, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je meer info vinden over een kostenbegroting het rendement en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energieadvies neem je zelf contact op met bedrijven uit de regio.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Ter Apelkanaal die duurzame investeringen willen uitvoeren en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-ter-apelkanaal

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te reduceren In het rapport staat dus heel concreet aangegeven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de uitgaven zijn, en hoeveel je gaat besparen. Hiervoor heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een specialist op het gebied van energie komt bij jouw thuis langs om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige doet een deskundige checkup en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een lijst met verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een begroting van de kosten en de verwachte besparing. Goed om te weten: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan niet zelf werkzaamheden uitvoeren. Het rapport geeft ook aan wat het energielabel van de woning is.

Opmerking: Ga je je woning uitrusten met energiebesparende apparatuur, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een betrouwbare expert. Vakbekwame en onpartijdige energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Ter Apelkanaal (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie om jouw woning te verduurzamen? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geeft een overzicht met verschillende energiebesparingsmaatregelen die ervoor zorgen dat je minder energie verbruikt. Je kunt denken aan toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met steenwol en het installeren van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

In 5 stappen het energierapport aanvragen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport dient te worden uitgevoerd door een BRL9500-02 gecertificeerde maatwerkadviseur. Gediplomeerde maatwerkadviseurs kan je vergelijken op de website centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Een gepersonaliseerd advies kost je geld. Energie specialisten hanteren heel verschillende tarieven. Het is beter om verschillende offertes te zoeken van onafhankelijke bedrijven. Verstrek je behoeften van tevoren. Wil je aan de slag met het isoleren van je huis, of overweeg je ook een warmtepomp of zonneboiler? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of ga je zelf klussen? Wees zo specifiek als je kunt. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Het overleg is georganiseerd? Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit portaal kom je stap-voor-stap tot een complete samenvatting met mogelijk interessante maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Dit is uitstekende input voor het adviesgesprek met de energiecoach in Ter Apelkanaal.

 4. Het energierapport doornemen

  Het adviesbedrijf komt bij je thuis en berekent welke energiebesparingsmaatregelen hun doel goed bereiken. Op basis van zijn bevindingen stuurt hij een doorgerekend energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Aangaande deze energiemaatregelen vind je informatie zoals de uiteindelijke kosten, de besparing en de verwachte terugverdientijd. Je kunt een afspraak maken om het rapport door te nemen. Op dat moment kan je extra vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige beschikt niet over maximale bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Ter Apelkanaal laten uitvoeren). Deze deskundige vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Voor het invullen van het energieplan heb je andere bedrijven nodig. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en professionele installateurs. Plan een afspraak bij je thuis in om de woning nog eens goed op te nemen. Indien gewenst kan je vragen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor je woonhuis?

Zoek energieadviseurs en begin vandaag nog met verduurzamen!

Energieadviseur Ter Apelkanaal vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt opgesteld door een gekwalificeerde maatwerkadviseur. Wij adviseren om een adviesbedrijf nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze kennen het type woning, en je hebt ook minder hoge reiskosten. In de onderstaande tabel check je adresgegevens van erkende maatwerkadviesbureaus die huizen inspecteren in de gemeente Westerwolde. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Ter Apelkanaal

Uitgelichte vakbedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je meteen een adviseur spreken? In de bijgaande tabel tref je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Ter Apelkanaal waar je meteen online een afspraak kunt inplannen. Kies een van de bureau’s om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders zouden graag energie willen besparen. Maar je kunt je geld maar 1 keer uitgeven. Voor dit probleem is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft je een inkijkje in een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wil jij graag weten wat je kan verwachten? In onze keuzegids noemen we de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Check ook meer informatie over water-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Ter Apelkanaal

 1. Een aantrekkelijke energierekening: minder geld kwijt aan energie per maand.
 2. Een schoner klimaat: je stoort minder CO-2 uit.
 3. Verbeter je binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een gunstigere woningwaarde: een woning met Energielabel A is meer waard.
 5. Beleef 24/7 een gezonde leefomgeving: de hele woning voorzien van prima luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van dak (meer over woningisolatie)€4340,00€460,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€4695,00€875,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5445,00€510,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2940,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€440,00€54,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips bekijken) €495,00€47,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verschillende besparende maatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies opvragen voor het gericht verduurzamen!

Zoek beschikbare deskundigen en start vandaag nog

Woningisolatie: houd de warmte in huis

Direct jouw energierekening minderen? Een huis isoleren in Ter Apelkanaal is een aantrekkelijke optie. A.d.h.v. het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren is je woning warm in de winter, en koel in de zomer. Woningisolatie is essentieel: de energierekening gaat omlaag, het is aangenaam warm in huis, het is klimaatbewust, je beperkt het geluid van buiten en je woningwaarde stijgt fors. Er zijn allerlei subsidies te selecteren. Wat je misschien niet wist: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €26,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €44,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,00per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,50per /m2): voorkomt vocht in huis en bestrijdt een muffe lucht in de woning.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €119,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. CV-ketel op gas. Het gebruik de warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Jouw stroom kan je halen uit zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomerse maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. In het blokje hieronder bekijk je relevante info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor de complete verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. We zien het systeem met name terug bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Ter Apelkanaal: gunstig geprijsd en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Hij functioneert naast de HR-combiketel. Op die manier kun je 3/4 van jouw gasverbruik verminderen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: duurzaam verwarmen en koelen zonder gas.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: maakt gebruik van hernieuwbare energiebronnen om warmte te genereren.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaald veel minder voor je stroom. Door gebruikt te maken van subsidies, een gunstige BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Doordat je zelf jouw stroom opwekt ben je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Essent, Vattenfall, Engie, Eneco, Budget Energie & Enegiedirect.nl, United Consumers, Delta, Vandebron, Oxxio. Dankzij de salderingsregeling is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.850 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met (voor een goede opbrengst) een zuidelijke oriëntatie. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Daarbij is een stevige dakconstructie ook nodig.
 • Jouw eigen zonnestroom lever je terug aan het elektriciteitsnet (salderen).
 • Zonnepanelen in Ter Apelkanaal laten installeren? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit de speciale zonnecollector (op het dak) en een voorraadvat. Deze installatie zorgt voor warm tapwater om te douchen en te koken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je bijna de helft van het energieverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een warmtepomp of hoog rendement ketel. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (200 liter vat) kost ongeveer €3.700 inclusief montage.
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is plus minus 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (vanaf 40cm bij 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Reden om dit aan te schaffen: geen effect op de luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, een moeiteloos installatieproces en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming ook geschikt zijn als hoofdverwarming.
 • De onkosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €165,00 t/m €500,00 per IR-paneel.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Ter Apelkanaal. Onderstaand delen wij een weergave met impactvolle en laag geprijsde vergroeningsmaatregelen die gemakkelijk toe te passen zijn.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: warmte reflecteert de kamer in en gaat niet verloren.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: stemt de verwarming automatisch af op jouw gedrag.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Verduurzamen met persoonlijk energieadvies in Ter Apelkanaal!

Zet een adviesgesprek in de agenda en zoek uit hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Ter Apelkanaal: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt praktische maatregelen die haalbaar en betaalbaar zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het rapport geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel geeft inzicht in hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb jij nadat het advies is uitgebracht jouw huis aangepakt? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een speciale energie inspecteur inspecteert je huis en bekijkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het label is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Ter Apelkanaal

Praktisch alle huis in Provincie Groningen moeten het energieverbruik minderen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Ga je verduurzamen met subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. In het gedeelte hieronder verstrekken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Ter Apelkanaal.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang 30% van de kosten voor het laten isoleren van ramen, wanden, vloer, (spouw)muur, dak.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen een versoepelde BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerwolde heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Ter Apelkanaal gebruiken in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is door het gebruiken van eigen geld. Kom je geld tekort? Probeer dan een lening af te sluiten. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je meer informatie (ook te gebruiken voor huizen in o.a. Bourtange, Zandberg en Sellingen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor dakisolatie, warmtepompen, gevelisolatie, zonnepanelen, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: mogelijkheid tot lenen van extra geld bij energiebesparende maatregelen.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Ter Apelkanaal

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Ter Apelkanaal?

Dit energie maatwerkadvies Ter Apelkanaal is een document met tips en aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw woonhuis die ook terug te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van eigen stroom met zonnepanelen. Dit besparingsplan behandelt per maatregel de verwachte prijzen en het rendement. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of ben je geïnteresseerd in investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op het lokale warmtenet? In dat geval is dit energieplan onmisbaar. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaargeld dat je zelf hebt? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het verduidelijkt welke maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit adviesplan wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De gemiddelde kosten van een advies op maat worden berekend op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €250,00 tot wel €315,00. Voor een doorsnee huis betaal je ongeveer €280,00. Het is slim om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Ter Apelkanaal aan te vragen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in samenspraak met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Op deze manier kan men als vereniging CO2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De adviseur brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het flatgebouw energiezuinig te krijgen. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijf wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, pand of kantoor kunt verfijnen. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een waardevol EPA-maatwerkadvies in Ter Apelkanaal voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw energierapport verduidelijkt bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een hogere energieprestatie draagt bij aan een gunstigere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een aantrekkelijke zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de maatregelen. Tip: op de site van het RVO voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie