Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Zandberg

Besparen op de energierekening? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp kiezen of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Zandberg is daarvoor in het leven geroepen Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor een maatwerkadvies en beoordeelt waar de kansen liggen. Het energieadvies toont aan welke maatregelen passen bij jouw woning en een gezond en aangenaam binnenklimaat realiseren. In het energiebesparingsadvies delen ze in detail de totale kosten en het rendement van de getoonde maatregelen. Het energiebesparingsadvies is aan te raden voor particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Het maatwerkadvies toont welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een betrouwbare duurzaamheidsadviseur inspecteert de woning voor een goed uitgangspunt.
 • Hij levert een maatwerkadvies met alle opties waarmee jij direct energie kunt besparen.
 • Bekijk de effecten van: zonneboiler laten plaatsen, warmtepomp plaatsen, infraroodpanelen, woningisolatie, zonnepanelen installeren.
 • Per onderwerp kun je meer info vinden over de minimale prijzen, het rendement en ontdek je hoe snel je het terugverdient.
 • Voor de uitvoering van het rapport zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Zandberg die hun huis willen vergroenen en gebruik willen maken van een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-zandberg

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningeigenaren, VvE’s en bedrijfspanden dat helpt om een gebouw energieneutraal te maken en derhalve de energierekening te minimaliseren. In het document wordt nauwkeurig omschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de kosten zijn, en wat de totale besparing is. Bij een dergelijk advies kun je maatregelen overwegen zoals zonneboiler, infraroodpanelen, dakisolatie, HR++ glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een energiedeskundige komt altijd bij je thuis op bezoek om een goed advies te kunnen geven. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en weet welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een verwachting van de totale investeringskosten en tevens een rendements-weergave. Disclaimer: Jouw maatwerkadviseur is een keur-expert en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het adviesplan bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en wil je gebruik maken van een van de lopende subsidies. Het maatwerk energiebesparingsadvies is dan een minimale randvoorwaarde. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een ervaren vakman. Professionele en onpartijdige energieadviseurs check je centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Zandberg (juni 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis energieneutraal te maken. Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit energieadvies biedt een lijst met bruikbare vergroeningsmaatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld goede HR++ ramen (glas), het isoleren van buitenmuren met steenwol en het installeren van zonnecellen. Hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een erkende maatwerk adviseur. Objectieve specialisten vind je op centraalregistertechniek.nl of via ons eigen platform. Het kan ook slim zijn om even bij familie en vrienden na te vragen. Let op: selecteer zeker een adviseur die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie experts kunnen zelf bepalen wat de tarieven zijn. Het is beter om meerdere offertes op te vragen van deskundige energie experts. Geef je verlangens vooraf aan. Wil je alleen weten wat je kunt winnen met woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga je alle werkzaamheden overlaten aan een bedrijf, of doe je dit zelfstandig? Wees zo gedetailleerd mogelijk. Het kiezen van de beste adviseur wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Staat er een meeting met een expert? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doe vooraf de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je uiteindelijk tot een advies met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Hierbij ontvang je de tarieven en de terugverdientijden. Dit is gratis, en vormt een goede basis voor het adviesgesprek met de energiecoach in Zandberg.

 4. Energierapport samen doornemen

  Het maatwerk-adviesbedrijf komt bij je thuis en bekijkt welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Vervolgens ontvang je een compleet energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel zie je in 1 oogopslag onderwerpen zoals de geraamde kosten, de opbrengsten en de geraamde terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. In die situaties kan je extra vragen stellen.

 5. Een vakbedrijf selecteren

  Een energiedeskundige heeft niet altijd voldoende bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Zandberg laten uitvoeren). Deze persoon kent alle opties op te besparen op gas en stroom. Wanneer je deze energiebesparende maatregelen wil laten uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatiebedrijven en plaatselijke installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen om de woning van dichtbij te bekijken. Vraag eventueel of de EPA-adviseur daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn gunstige voor je woonhuis?

Check energieadviseurs en start met het verduurzamen van jouw woning!

Energieadviseur Zandberg vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing moet worden opgesteld door een erkende specialist. Het is goed om een energieadviseur nabij jouw woonplaats te contacteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Hieronder lees je adresgegevens van kwalitatieve energie specialisten die diensten aanbieden in de gemeente Borger-Odoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met een BRL9500-02-keurmerk. Je kunt ook bedrijven vinden op www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Overzicht met energieadvies bedrijven in de regio Zandberg

Uitgelichte bedrijven: direct online afspraak inplannen

Wil je snel aan de slag? In de tabel hieronder tonen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Zandberg die direct beschikbaar zijn. Klik op de knop om direct aan de slag te gaan.

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Aan wat voor type maatregelen moet ik denken? In het gedeelte hieronder bespreken we de gunstigste duurzaamheidsmaatregelen voor je woonruimte. Op deze website lees je ook alles over bodem-water warmtepompen.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Zandberg

 1. Verlaag je energienota: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Draag bij aan een beter klimaat: je kunt jouw CO-2 uitstoot flink reduceren.
 3. Je geniet van een optimaal binnenklimaat: minder tocht en kou.
 4. Een hogere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelKosten (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (klik voor meer over isolatie)€1895,00€150,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€12150,00€770,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5460,00€545,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2825,00€175,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€390,00€26,00 p/jaar
Waterbesparende douchekop (lees hier meer tips) €26,00€36,50 p/jaar
Kosten en besparingen van vergroeningsmaatregelen bij standaard woningen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor concrete tips!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Zandberg is onmisbaar om te gaan besparen. Door het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Je profiteert van de goede effecten: je bespaart meteen op de energiekosten, je hebt een fijn warm huis in de winter, en een koele woning in de zomer, je hoeft minder gas te stoken, het werkt ook geluidswerend en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn meerdere subsidies te gebruiken. Disclaimer: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het tijdelijke lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): verhoogt de thermische isolatie van een ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het zorgt dat het dak lucht- en winddicht is.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €21,00per /m2): vermindert het aantal dagen dat een woning te warm of te koud is.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): betaalbaar en doelgericht het leefklimaat stimuleren.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): minder last van lawaai en lagere stookkosten met HR++ glas.

Woning verwarmen met een warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasgestookte CV-ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dankzij dit systeem hoef je geen gas meer te stoken. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen op het dak van je woning. In de zomerperiode kan de warmtepomp jouw huis ook koelen. Er zijn twee keuzes: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand check je aanvullende informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: geeft een een constante comfortabele temperatuur en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Voor nieuwbouw is het zeer aan te raden.
 • Hybride warmtepomp Zandberg: een prima te betalen installatie en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van huizen met een matige isolatie. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Je eigen stroom opwekken met zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door gebruikt te maken van subsidies, het BTW-nultarief en de beschikbaarheid van diverse groene leningen heb je het binnen mum van tijd terugverdiend. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Vattenfall, GreenChoice, Eneco, Essent, Budget Energie & Delta, United Consumers, Powerpeers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Middels het salderingsprincipe is het heel gunstig om stroom terug te leveren.

 • Zonnepanelen worden qua aanschafprijs erg aantrekkelijk. Een complete installatie van 10 panelen kost ongeveer €5.000 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 tot en met 8 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak met voldoende ruimte met een gunstige positionering op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Ga je zonnepanelen in Zandberg laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Een zonneboiler is een collector op het dak en een extra buffervat. Het systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik (voor het opwekken van warm water). Deze installaties doen het goed i.c.m. een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een zonneboiler voor basis-gebruik (150 liter voorraadvat) kost je circa €3.250 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi kan een hele woning verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die je nodig hebt op het dak is plus minus 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Kies voor infraroodpanelen

Via elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Ideaal voor in een hobbyruimte of badkamer. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. Als bijverwarming doen warmtepanelen het erg goed. Reden om dit aan te schaffen: ongewenste luchtcirculatie wordt tegengehouden, een milieuvriendelijk energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming is vooral geschikt als bijverwarming in de woonkamer.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 tot €450,00 per warmtepaneel.

Handige energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen delen we graag nog meer energiebespaar adviezen in Zandberg. Hieronder vind je om die reden een overzicht met handige en betaalbare energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: ziektekiemen zoals bacteriën, virussen en schimmels worden verwijderd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): voert vuile lucht af, en blaast schone lucht terug in de woning.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: een milieuvriendelijke oplossing om warmte vast te houden.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: een inductiekookplaat is stil, comfortabel en duurzaam.
 • Slimme thermostaat: voorkom dat de verwarming onnodig aanstaat.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Zandberg!

Vraag naar het adviesgesprek en krijg inzicht in hoe je kunt besparen op de energiekosten

Energielabel Zandberg: Ontdek het energielabel van jouw woning

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die eenvoudig te realiseren zijn om je woning te verduurzamen. Het concept plan laat woningeigenaren ook zien wat er qua woning energielabel verwacht kan worden. Het woninglabel laat zien hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis laten verduurzamen? En wil jij wellicht je woning verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een speciale energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Er zijn grote verschillen tussen energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft aan hoe zuinig een huis is.
 • Dit label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een duurzaam energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Verduurzaam je woning met subsidies in Zandberg

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten energiezuniger worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Voor huiseigenaren zijn er unieke (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In de box hieronder onderzoek je bruikbare informatie over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Zandberg.

 • Subsidie voor isoleren: bij 2 maatregelen ontvang je max. 30% terug voor isolatiewerk aan wanden, gevel, dak, vloer, ramen.
 • Voor arbeidsloon bij isolatie is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het kopen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk verschillende particuliere subsidie-middelen of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kun je alle financiële regelingen vinden.

Energiebespaarlening Zandberg vergelijken in juni 2024

De beste manier om verduurzamingsmaatregelen uit te laten voeren is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Beschik je niet over voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. Voor ieder huishouden is er een geschikte duurzame lening te vinden. Hieronder vind je de details (ook geldig voor o.a. Sellingen, Veelerveen en Ter Apel).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een speciale persoonlijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, gevelisolatie, dakisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een woning die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (momenteel nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: breid je bestaande financiering uit.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Zandberg

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Zandberg?

Een energie maatwerkadvies Zandberg is een besparingsadvies met verschillende opties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor je pand die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de woning verwarmen met een warmtepomp of het opwekken van zonnestroom met je eigen zonnepanelen. Dit adviesrapport biedt per maatregel de verwachte kosten en de terugverdientijd. Een persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun huis energiezuinig willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het verplicht te beschikken over een energierapport?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? Dan is dit advies een must. Zonder maatwerkadvies wordt er geen subsidie uitgekeerd. Ga je verduurzamen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het is concreet en vertelt welke maatregelen jouw energierekening doen dalen. Middels dit advies wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type huis, de totale oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het tarief komt uit tussen de €180,00 t/m €320,00. Voor een gemiddelde woning is het tarief circa €255,00. Het is goed om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Zandberg te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) kan in overeenstemming met de leden een maatwerkadvies energiebesparing aanvragen. Op basis daarvan kan men als vereniging CO-2 besparende maatregelen laten doen. Hiervoor kan men ook aanspraak maken op de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het bureau checkt bij bewoners wat ze zelf vinden dat moet worden aangepast om het flatgebouw te verduurzamen. De VvE krijgt de aanbevelingen in het energieadvies voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners vinden hier ook het kostenplaatje en de besparing.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Zandberg voor bedrijven. Het utiliteitsbouw document bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een versterkte energieprestatie leidt tot lagere energiekosten, een beter comfort voor de werknemers, korting op de milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een interessante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Ga naar RVO.nl voor alle informatie.

Plaats een reactie