Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Veelerveen

De uitgaven aan je energierekening reduceren? In de praktijk is het lastig om te bepalen waar je begint. Zal ik starten met isoleren, een nieuwe warmtepomp installeren of leg ik het dak vol met zonnepanelen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Veelerveen biedt hulp bij deze zoektocht. Je plant een afspraak met de energieadviseur voor persoonlijk advies en verkent wat er mogelijk is. Het energieplan geeft inzicht in welke opties doeltreffend zijn in jouw huis en en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies delen ze in detail de totale kosten en het rendement van de uitgezochte woningaanpassingen. Het energieplan is een hulpmiddel voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Een maatwerkadvies geeft in detail aan welke investeringen jouw huis energiezuiniger kunnen maken.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur neemt de hele woning uitgebreid op.
 • Hij levert een energierapport met alle duurzame investeringen die je woning een stukje energieneutraal maken.
 • Overweeg bijv.: infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonneboiler laten plaatsen, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per keuze vind je het financiële plaatje, het rendement en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het energierapport moet je zelf contact opnemen met bedrijven in de buurt.
 • De speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Veelerveen die een beter energielabel willen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-veelerveen

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (eerst het Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor private panden en zakelijke gebouwen dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en derhalve de energierekening te verkleinen. In dit rapport wordt zorgvuldig vermeld welke duurzaamheidsinitiatieven je kunt ondernemen, wat de kosten zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij kun je maatregelen overwegen zoals vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, warmtepomp, spouwmuurisolatie, HR++ glas. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze adviseur analyseert het huis en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Het rapport wordt opgemaakt met een volledig schema met alle duurzame oplossingen. De adviseur geeft je ook een begroting van de kosten en de uiteindelijke besparing Disclaimer: De maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal niet zelf offertes leveren voor renovaties. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Opmerking: Ga je energiebesparende maatregelen treffen in je huis, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het advies moet altijd worden geschreven door een autonome energie-expert. Gekwalificeerde en onafhankelijke energieadviseurs achterhaal je op de site centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Veelerveen (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit besparingsplan bevat een weergaven van innovatieve energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het vervangen van (HR++) glas, het toepassen van gevelisolatie met steenwol of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Het energierapport in 5 korte stappen uitgelegd

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een gecertificeerde adviseur. Professionele energie experts zijn te vinden op centraalregistertechniek.nl en natuurlijk via onze eigen site. Vraag ook eens rond bij familie en vrienden. Niet vergeten: ga in zee met een adviesclub die beschikt over het BRL9500-02-certificaat.

 2. Doe een offerte aanvraag

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is nuttig om verschillende offertes te zoeken van deskundige energieadviseurs. Vermeld altijd goed je eisen. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je zelf bedrijven benaderen? Geef zoveel details als je kunt. Het kiezen van de beste adviseur kun je dan probleemloos doen.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak staat in de agenda. Zorg dat je beslagen ten ijs komt. Probeer alvast de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl te doen. Via de Verbetercheck op Verbeterjehuis.nl kom je stap-voor-stap tot een weergave met duurzame investeringen die mogelijk geschikt zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor je adviesgesprek met de energiecoach in Veelerveen.

 4. Neem het energierapport door

  Het adviesbedrijf komt op locatie en beschrijft welke duurzaamheidsmaatregelen aan te bevelen zijn. Op basis hiervan ontvang je een kwalitatief energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Voor elke energiemaatregel noteren ze onderdelen zoals de verwachte kosten, het rendement en ook de terugverdientijd. Je neemt samen met de maatwerkadviseur het rapport door. Hier kan je natuurlijk al jouw vragen afvuren.

 5. Vakbedrijven uitzoeken

  Een energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Veelerveen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Neem contact op met meerdere isolatie-vakmannen en installateurs. Maak een afspraak op locatie om de woning nog eens goed op te nemen. Je kunt eventueel overleggen of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn relevant voor je huis?

Vergelijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Veelerveen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energie specialist. Het is beter om een energie-specialist uit de omgeving te selecteren. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel lees je namen en adressen van kwalitatieve vakmensen die actief zijn in de gemeente Westerwolde. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat (EPA-certificering). Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
DUMALagelandsterweg 119623PCLageland
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Veelerveen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Veelerveen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Veel woningeigenaren willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Je krijgt informatie over allerlei besparingsmogelijkheden voor je huis. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je de meest interessante energiebesparende maatregelen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over hybride warmtepompen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Veelerveen

 1. Verlaging van de energiefactuur: maandelijks minder betalen voor energie.
 2. Goed voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een heerlijk binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1660,00€140,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€11200,00€625,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4690,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€2960,00€195,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€330,00€24,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips bekijken) €1000,00€180,00 p/jaar
Kosten en rendement van duurzaamheidsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies voor het verduurzamen van jouw woning!

Zoek een adviseur en begin vandaag nog

De voordelen van woningisolatie

Wil je snel de energiekosten omlaag brengen? Jouw huis isoleren in Veelerveen is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Isolatie is ontzettend belangrijk: je kunt direct besparen op de energiekosten, je geniet van een optimaal leefcomfort, je stoot minder CO-2 uit, je beperkt het geluid van buiten en je woning zal stijgen in waarde. Er zijn veel subsidies te selecteren. Tip: voor isolatiewerkzaamheden geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Zodoende is de terugverdientijd optimaal.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €49,00per /m2): het einde van vocht- en schimmelproblemen op zolder.
 • Gevelisolatie (vanaf €90,00per /m2): beperkt condensatie op muren en plafonds.
 • Bodemisolatie (vanaf €25,50per /m2): helpt de kwaliteit van de gebouwen te verbeteren (duurzaam).
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €20,50per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €115,00per /m2): HR++ glas zorgt dat het gevoel van tocht bij het glas verdwijnt.

De voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de CV- of HR ketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Jouw gasverbruik kan je zo helemaal reduceren tot 0. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op je eigen dak. In de hete maanden kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride systeem. In het stuk hieronder bieden we relevante info over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor verwarming van je huis en maakt het tapwater warm. Je gebruikt in dat geval geen gas meer. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en je woning moet voldoen aan strenge isolatiewaarden. Met name interessant voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Veelerveen: een prima te betalen installatie en wordt met name toegepast in oudere en minder geïsoleerde woningen. De HR-combiketel kan bijspringen op koude dagen. Je kunt hiermee tot wel 70% gas gaan besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: komt in plaats van de ventilatie-unit.
 • Lucht-water warmtepomp: flexibele optie voor het verwarmen van water.
 • Water-water warmtepomp: een relatief kostbaar systeem (door grondboring) met een zeer hoog rendement.
 • Bodem-water warmtepomp: werkt met 2 (warmte/koude) warmtebronnen in de grond.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen ben je jouw eigen energieleverancier, en wek je zelf groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door te profiteren van subsidies, een versoepelde BTW-regeling en de zeer aantrekkelijke groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je bent ook niet meer afhankelijk van de tarieven van energieleveranciers zoals Budget Energie, Vattenfall, Eneco, Essent, GreenChoice of Enegiedirect.nl, Oxxio, Powerpeers, United Consumers, Vandebron. Dankzij de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een zonnepanelensysteem met 10 panelen is al te plaatsen voor €4.650 en kent een terugverdientijd van zo’n 6 a 8 jaar.
 • Er zijn wel een paar voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Dit moet natuurlijk vrij van schaduw zijn. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je salderen (salderen/terugleveren aan je energieleverancier).
 • Voordelig zonnepanelen in Veelerveen kopen? Dan betaal je niet eens BTW.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een warmte opwekkende zonnecollector en een extra buffervat. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk voor sanitaire voorzieningen en de keuken. Zonlicht wordt dus omgezet om warm water te maken. Na de installatie van de zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is voor warm water verwarmen. Deze installaties doen het goed i.c.m. een warmtepomp of hoog rendement ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een standaard zonneboiler voor een standaard huis (3,5 m2 / 150 liter vat) heeft een prijskaartje van ongeveer €4.000 inclusief plaatsing.
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Alternatieve infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor een hobbyruimte of zolder. Het systeem verwarmt niet de lucht (zoals radiatoren doen). Je ervaart de stralingswarmte als je ervoor staat. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Er zijn genoeg voordelen te noemen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, een laag energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze kunnen mooi in je interieur verwerkt worden.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen komen uit tussen de €155,00 – €325,00 per paneel.

Goede energiebespaartips

In aanvulling op de genoemde energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Veelerveen. Hieronder vind je een schema met effectieve en voordelige verduurzamingsmaatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: verwijdert fijnstof, gassen, allergenen, stof en rook, waardoor de luchtkwaliteit in het gebouw wordt verbeterd.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): lagere stookkosten en altijd schone lucht in huis.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: beperkt het verlies van warmte in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft zacht licht af, wat comfortabeler is voor het oog.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Veelerveen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Veelerveen: wat is dit precies?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het plan laat woningeigenaren ook zien wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan verdere verduurzamingsopties toegepast? Of ga je jouw woning verhuren of verkopen of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Het is dan aan te raden om een herziend energielabel op te vragen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en berekent het totaal van gas en elektriciteit dat nodig is om de woning te verwarmen en warm water te genereren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label vertelt de energiezuinigheid van een woning.
 • Dit huislabel is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een actueel energielabel beïnvloed de woningwaarde positief. Met de duurzaamheidskorting kan je dan mogelijk een betere hypotheekrente krijgen.

Bekijk duurzaamheidssubsidies in Veelerveen

Alle huizen in Provincie Groningen moeten duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn een aantal (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen Wil je jouw huis verduurzamen met subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In de box hieronder tref je een overzicht met de optionele subsidieregelingen duurzame energie in Veelerveen.

 • Subsidie voor isoleren: krijg tot maximaal 30% terug van de onkosten voor voor isolatie van gevel, vloer, dak, (spouw)muur, ramen.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): relevant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Met betrekking tot zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Westerwolde heeft mogelijk zelf ook nog een aantal individuele subsidiepotjes of gunstige energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Westerwolde vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Veelerveen aanvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te nemen is met een financiering door eigen middelen. Beschik je niet over voldoende spaargeld? Dan kan je geld lenen. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. Hieronder vind je meer informatie (ook relevant voor o.a. Ter Apel, 2e Exloërmond en Ter Apelkanaal).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige manier waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun woning energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor spouwmuurisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor woningeigenaren met duidelijke hertoetsmomenten en voorwaarden.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): nieuwe vorm van lening die gekoppeld is aan het gebouw en niet aan een persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: speciale groene lening voor restauratie van monumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Westerwolde.
 • Extra geld lenen via je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen (FAQ) over energie besparen in Veelerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Veelerveen?

Een energie maatwerkadvies Veelerveen is een concept plan met aanbevelingen voor het energiezuinig maken van jouw pand die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het document biedt per maatregel de verwachte prijzen en ontdek je hoe snel je het terugverdient. Het persoonlijk energieadvies is uitermate handig voor particuliere woningeigenaren die hun huis van het gas af willen hebben en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Is het energierapport verplicht om aan te vragen?

Ja, het maatwerkadvies is verplicht wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je isoleren met subsidie, of ben je nieuwsgierig in de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een hybride warmtepomp of aansluiting op het plaatselijke warmtenet? In dat geval is dit besparingsrapport verplicht. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je duurzaamheidsmaatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaarmiddelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke keuzes helpen om de energiekosten te reduceren. Door gebruik te maken van dit rapport wordt het wat makkelijker om een kloppende offerte aan te vragen.

Wat zijn de kosten van een energiebesparingsrapport?

De totale kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type woning, het woonoppervlakte en het maatwerkadviesbedrijf. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €190,00 tot en met €315,00. Voor een standaard huis kost het hele traject ongeveer €255,00. Het is goed om offertes van betrouwbare (BRL9500-02) energieadviseurs in Veelerveen te vergelijken.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als vertegenwoordigers van de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Door deze constructie kan men gezamenlijk CO2 besparende maatregelen uit laten voeren. Eventueel in combinatie met Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners het wensenlijstje om het appartementencomplex groener te maken. Daarna krijgt de VvE het definitieve energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. In het document vinden bewoners ook het financiële plaatje en het rendement.

Zijn er ook opties voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming wil je weten hoe je de energieprestaties van je bedrijfsgebouw of kantoor kunt verbeteren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Veelerveen voor bedrijfsobjecten. Het utiliteitsbouw energierapport geeft inzicht in bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, pand of kantoor Een verfijnde energieprestatie resulteert in lagere energielasten, een verbeterd werkcomfort, minder hoge milieubelasting en een groener imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor bedrijfseigenaren een premie biedt voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de maatregelen. Ga naar RVO.nl om dit aan te vragen.

Plaats een reactie