Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Borger-Odoorn

Op zoek naar opties om de energierekening te verminderen? Voor woningeigenaren kan het lastig zijn te bepalen waar je begint. Zal ik beginnen met woningisolatie, een warmtepomp laten plaatsen of kies ik voor warm tapwater met een zonneboiler? Het erkende Energiebesparing Maatwerkadvies Borger-Odoorn geeft antwoord op veel van je vragen. Een energieadviseur komt thuis langs voor advies op maat en bekijkt wat er mogelijk is. Dit maatwerkadvies is concreet en vertelt welke maatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het rapport bieden ze gedetailleerd de totale kosten en het rendement van de bekende investeringsopties. Het energieplan is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Het maatwerkadvies geeft in detail aan welke opties een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een erkende duurzaamheidsadviseur brengt een bezoek voor een goed advies.
 • Je krijgt een rapport met aanbevelingen met alle duurzaamheidsmaatregelen die van meerwaarde zijn voor je huis.
 • Kies voor: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Voor elke energiebesparende maatregel kun je meer info vinden over de verwachte prijzen, wat het oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • Een uniek maatwerkadvies energiebesparing rapportage is met ingang van 2023 verplicht voor woningeigenaren in Borger-Odoorn die het huis willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-borger-odoorn

Energieadvies: help mij besparen op de energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (geïntroduceerd als Energieprestatieadvies (EPA)) is een compleet advies voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om het energieverbruik te minderen en zo de energienota te verlagen. In dit rapport wordt uitvoerig beschreven welke duurzame oplossingen je kunt toepassen, wat de totale investering is, en wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Daarbij kun je denken aan maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, dakisolatie, zonneboiler, spouwmuurisolatie, infraroodpanelen. Het is vrij eenvoudig. Een energiedeskundige zal een bezoek inplannen om een goed advies te kunnen geven. Deze vakman doet een deskundige checkup en rekent uit welke energiebesparingsmaatregelen bijdragen aan jouw doelstellingen. Hij schrijft een rapport met een opsomming van alle verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en het totale rendement Belangrijk: Deze maatwerkadviseur werkt individueel en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Update: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je dit deels financieren met een subsidie? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een autonome energie-expert. Vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs check je de site centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Borger-Odoorn (juni 2024)

Zoek jij ook naar een subsidie om je huis te vergroenen? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Dit energieadvies bevat een weergaven van verschillende energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Denk hierbij aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van gevelisolatie en het gebruiken van zonnecellen (zonneboiler). In de box hieronder bieden we inzicht in de te nemen stappen.

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport moet worden opgesteld door een objectieve maatwerkadviseur. Gekwalificeerde specialisten zijn te vinden op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Advies: ga in zee met een adviesclub met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Je betaalt voor een gepersonaliseerd advies. Adviesbureaus mogen zelf hun prijs bepalen. Het is aan te bevelen om verschillende offertes te zoeken van neutrale experts. Geef je wensen vooraf goed aan. Zoek je uitsluitend hulp voor het isoleren, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel informatie als je kunt.. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken wordt dan een stuk eenvoudiger.

 3. Bereid je voor met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Bereid jezelf goed voor. Bezoek dan zeker eerst de bespaarcheck van verbeterjehuis.nl. Via deze website ontdek je een opsomming met groene maatregelen die relevant zijn. Dit is inclusief de kosten en opbrengsten. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens het adviesgesprek met de energiecoach in Borger-Odoorn.

 4. Samen het energierapport bekijken

  De adviseur komt bij je thuis en beschrijft welke investeringen hun doel goed bereiken. Binnen een paar dagen krijg je een gunstig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Aangaande deze energiemaatregelen beschrijven ze eigenschappen zoals de geschatte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Hier is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven zoeken

  Deze energiedeskundige kan niet alle bouwkundige vragen beantwoorden (dan moet je een bouwkundige keuring in Borger-Odoorn laten uitvoeren). Deze persoon weet alles over hoe je gas en stroom kunt besparen. Op het moment dat jij een verbouwing wil uitvoeren moet je contact leggen met een aannemer. Neem contact op met meerdere isolatie-experts en erkende installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energieconsultant hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aantrekkelijk voor jouw pand?

Bekijk energieadviseurs en laat een energieplan opstellen!

Energieadviseur Borger-Odoorn vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je verrichten door een deskundige expert. Het is wijs om een specialist nabij jouw woonplaats te contacteren. Ze weten veel van de woningmarkt in jouw woonplaats, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. Bijgaand check je naam + adresgegevens van mogelijke energie adviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borger-Odoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
DuraPlusToermalijndreef 467828ASEmmen
Woonscan Vastgoedmanagement B.V.Grote Oever 34 G7941BJMeppel
Alpha Consultancy B.V.Roerdomp 497943SNMeppel
T.M.S. Holland Bouwkundige Inspecties B.V.Hoenderkamp 147812VZEmmen
LOKET2050Hoenderkamp 207812VZEmmen
Lijst met energieadvies bedrijven in de omgeving van Borger-Odoorn

Uitgelichte vakbedrijven: meteen online aanvragen

Direct in contact komen met een adviseur? In de bijgaande tabel vind je energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Borger-Odoorn waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om te beginnen met je aanvraag.

Keuzegids: welke energiebesparende maatregelen passen bij mij?

Veel woningbezitters willen besparen op de energiekosten. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Met name daarvoor is het maatwerkadvies gelanceerd. Je krijgt inzicht in verschillende bespaarmogelijkheden. Hoe ziet dit er precies uit? In onze keuzegids introduceren we goede duurzaamheidsmaatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zonnepanelen.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Borger-Odoorn

 1. Een gunstigere energierekening: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Een schoner klimaat: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Optimaliseer het binnenklimaat: voorkomt koude lucht en tocht in huis.
 4. Het verhoogt de waarde van jouw huis: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer over isolatie)€2125,00€290,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5355,00€550,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4850,00€505,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3300,00€200,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€350,00€27,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer tips) €1400,00€175,00 p/jaar
Jaarlijkse kosten en besparingen van duurzaamheidsmaatregelen bij gewone huizen (+/- 100 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor doelgerichte verduurzaming!

Bekijk adviseurs en plan een afspraak in

De voordelen van woningisolatie

Wil je minder energie gaan verbruiken? Een huis isoleren in Borger-Odoorn is een hele goede keuze. Door te kiezen voor het isoleren van deuren, ramen, daken, muren en vloeren blijft de warmte behouden. Het kent gunstige effecten: je bespaart op de maandelijkse energiekosten, het huis blijft aangenaam warm in de winter, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn veel subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk: voor isolatiewerkzaamheden geldt het laag BTW-tarief (9%) Zo heb je een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): geen last meer van tocht over de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen daken en muren op zolder die kou afstralen.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): voorkom warmteverlies via de gevel!
 • Bodemisolatie (vanaf €28,00per /m2): een ruimte is veel makkelijker op temperatuur te houden.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €29,00per /m2): toe te passen op bijna elk huis met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €127,00per /m2): HR++ glas heeft meer lichtinval en een hogere transmissie van licht.

Voordelen van een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de gasgestookte CV-ketel. Hij werkt met warmte van de buitenlucht, bodem of water. Op die manier kan je helemaal van het gas af. De keerzijde is dat je meer elektriciteit nodig hebt. Jouw stroom kan je zelf opwekken met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de hete maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Je hebt de keuze uit een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of een hybride opstelling. Hieronder check je handige info over de diverse varianten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het huis moet zeer goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Borger-Odoorn: gunstig geprijsd en kan goed functioneren in oudere en minder geïsoleerde woningen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: jouw woning duurzaam verwarmen en koelen.
 • Lucht-water warmtepomp: produceren weinig geluid, waardoor ze een stille optie zijn.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Laat eigen zonnepanelen plaatsen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je zal minder betalen voor stroom. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en de zeer aantrekkelijke groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals GreenChoice, Eneco, Engie, Budget Energie, Essent en Vandebron, Oxxio, Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl. Via de salderingsregeling ontvang je een vergoeding voor teruggeleverde stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een goede set met 10+ panelen kan je laten monteren voor €5.750 en verdien je terug in zo’n 6 tot 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met oriëntatie op het zuiden. Het schaduweffect moet beperkt zijn. Zorg ook dat je dakconstructie sterk genoeg is.
 • Heb je meer zonnestroom productie dan verbruik? Dan lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Interesse in zonnepanelen in Borger-Odoorn laten installeren? Dan betaal je daarover 0% BTW.

Informatie en voordelen van de zonneboiler

Een zonneboiler bestaat uit een warmte opwekkende zonnecollector en een buffervat voor jouw warmte water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in de badkamer en keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Dankzij de aanleg van een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in huis warm water te gebruiken. Je gebruikt het in combinatie met een gasgestookte ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (3,5 m2 / 150 liter vat) is er al voor €3.950 inclusief montage.
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is +/- 2 m2 tot 4 m2.
 • Het buffervat staat daar nog los van (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en tips voor infraroodpanelen

D.m.v. elektrische infraroodpanelen kan je specifiek een ruimte in huis verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. Het verwarmt niet de lucht, maar objecten of mensen in de kamer. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Warmtepanelen zijn vooral bedoeld als bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: geen effect op de luchtcirculatie, een laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • Bij moderne huizen met zeer goede isolatie kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De prijzen van warmtepanelen komen uit op zo’n €230,00 t/m €375,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Borger-Odoorn. In de box hieronder verstrekken we een weergave met belangrijke en gunstig geprijsde energiebesparende maatregelen die vrij makkelijk zijn toe te passen.

 • Mechanische ventilatie: bespaar energie door voldoende frisse buitenlucht binnen te halen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een slim systeem dat warmte terugwint uit afgevoerde lucht.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar water en energie onder de douche.
 • Radiatorfolie: verbetert de warmteoverdracht van de radiator naar de kamer.
 • LED-lampen: LED-verlichting is veel duurzamer dan gloeilampen en kunnen tot wel 50.000 uur meegaan.
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: vanaf elke plek eenvoudig jouw verwarming bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: veel minder onkosten aan A+ label elektrische apparaten.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Borger-Odoorn!

Plan een adviesgesprek in en achterhaal hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Borger-Odoorn: hoe kan ik dat aanvragen?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing omvat praktische maatregelen die jij kan laten uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Dit energieplan geeft ook aan wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig de huidige situatie in huis is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis aangepakt? En overweeg je een verkoop, verhuur of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Wij adviseren dan om een nieuw energielabel aan te vragen. Een energie inspecteur doet een grondige check en berekent de noodzakelijke hoeveelheid gas en elektriciteit voor warm water, CV, koeling en ventilatie. Je huis krijgt dan bijvoorbeeld energielabel A++++, A of een minder milieuvriendelijk label B t/m G.

 • Het label laat kopers en huurders zien hoe energiezuinig een woning is.
 • Dit duurzaamheidslabel is tegenwoordig een verplichting als je je woning wil verkopen.
 • Een duurzaam energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. Sommige banken geven ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente bij een gunstig woninglabel.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Borger-Odoorn

Alle woningen en panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en uiteindelijk helemaal van het gas af. Iedereen kan profiteren van bepaalde (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Direct aan de slag met een subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder bespreken we praktische informatie over de huidige subsidieregelingen duurzame energie in Borger-Odoorn.

 • Subsidie voor isolatie: krijg tot maar liefst 1/3 van je onkosten terug voor het laten isoleren van wanden, gevel, vloer, dak, (spouw)muur.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) betaal je slechts 9% BTW.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in juni 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk verschillende plaatselijke subsidie opties of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn vind je alle beschikbare financiële regelingen.

Energiebespaarlening Borger-Odoorn gebruiken in juni 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te nemen is door je eigen spaargeld hiervoor te gebruiken. Heb je op dit moment onvoldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Er zijn meerdere duurzame leningen beschikbaar. Hieronder vind je meer informatie (ook voor andere regio’s zoals Coevorden, Hardenberg en Hoogeveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee eigenaren van een woning hun huis kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. dakisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonnepanelen, zonneboilers, spouwmuurisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): financiering van de verduurzamingsinvestering wordt aan de woning gekoppeld (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Je eigen hypotheek ophogen: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: alles wat je moet weten over energie besparen in Borger-Odoorn

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Borger-Odoorn?

Het energie maatwerkadvies Borger-Odoorn is een advies met daarin concrete maatregelen voor het verduurzamen van een huis die je ook terug kunt vinden in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Zo kan je denken aan het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Het adviesplan biedt per maatregel de minimale prijzen en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor woningeigenaren die gasvrij willen gaan wonen en dit willen financieren met een subsidie.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of kijk je specifiek naar investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het regionale warmtenet? In die gevallen is dit concept plan verplicht. Zonder maatwerkadvies kan je de meeste subsidies niet aanvragen. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of met wat eigen spaarmiddelen. Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het geeft inzicht in welke maatregelen helpen om de energiekosten te reduceren. A.d.h.v. dit besparingsplan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat kost het energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de oppervlakte van het huis, en de gekozen energieadviseur. Het tarief komt uit tussen de €190,00 tot ongeveer €335,00. Voor een doorsnee huis is het tarief circa €275,00. Het is goed om offertes van onafhankelijke(BRL9500-02) energieadviseurs in Borger-Odoorn te overwegen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan namens de leden contact opnemen voor een maatwerkadvies energiebesparing. Op basis daarvan kunnen alle appartementseigenaren samen CO2 besparende maatregelen inkopen. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De expert maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het bedrijf inventariseert bij de bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex duurzamer te maken. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de huizen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de geschatte kosten en de verwachte terugverdientijd.

Wat betekent maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van jouw kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt verfijnen. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een erkend EPA-maatwerkadvies in Borger-Odoorn voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand Goede energieprestatie resulteert in een lagere energierekening, een verbeterd werkcomfort, lagere milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe manier om energieprestatie van gebouwen in kaart te brengen. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor een extra uitleg.

Populaire plekken in deze regio:

Plaats een reactie