Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Buinen

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Begin ik met het isoleren van mijn huis, een warmtepomp laten plaatsen of zonnepanelen op het dak leggen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Buinen kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en test de diverse opties. Het rapport verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning en het leefklimaat in huis verbeteren. In het maatwerkadvies vind je heel specifiek de totale kosten en het rendement van de diverse verduurzamingsopties. Het verduurzamingsplan is geschikt voor alle particuliere huiseigenaren en is bij een subsidieaanvraag vaak verplicht.

 • Het maatwerkadvies geeft inzicht in welke verduurzamingsmaatregelen jouw woning duurzamer kunnen maken.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij verstrekt een energieadvies met alle mogelijk interessante maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Denk aan: zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, ventileren met WTW, zonnepanelen installeren, woningisolatie.
 • Per onderdeel check je het financiële plaatje, de besparing en de geraamde terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Deze maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Buinen die hun woning duurzamer willen maken en hiervoor een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-buinen

Energieadvies: wat je moet doen bij hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (bekend als Energieprestatieadvies (EPA)) is een unieke inspectie en adviestool voor privé-woningen en kantoren dat helpt om minder energie te gebruiken en daarmee de energiekosten te drukken. In het advies wordt heel concreet aangegeven welke investeringen je kunt doen, wat de totale investering is, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent heb je de keuze uit maatregelen zoals HR++ glas, vloerisolatie, infraroodpanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepomp. Gelukkig heb je het zo geregeld. Een specialist op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze professional bekijkt de woning volledig en checkt welke energiebesparingsmaatregelen een goede keuze zijn. Hij schrijft een rapport met een lijst met duurzame oplossingen. Het rapport omvat ook een raming van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Hierbij geldt altijd: Een maatwerkadviseur werkt individueel en kan dus niet zelf een verbouwklus aannemen. Het rapport geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Opmerking: Ga je je woning isoleren, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Dan is een maatwerk energiebesparingsadvies noodzakelijk. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een onafhankelijke expert op het gebied van energie . Gekwalificeerde en betrouwbare energieadviseurs vind je op www.centraalregistertechniek.nl. Kies altijd een bedrijf met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Buinen (mei 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het vergroenen van jouw pand? Dan moet je beschikken over het maatwerkadvies. Dit advies geeft een schema met innovatieve maatregelen die passen bij jouw budget en doelstellingen. Bijvoorbeeld toepassen van HR++ glas, spouwmuurisolatie met EPS en het plaatsen van een zonneboiler. In het volgende blok leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Maatwerkadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een onafhankelijke energieadviseur. Deskundige energie specialisten kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en via deze website. Het loont om ook in je eigen omgeving eens rond te vragen. Tip: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Maatwerkadviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is verstandig om enkele offertes te verkrijgen van gekwalificeerde energieadviseurs. Geef je behoeften duidelijk aan. Zoek je specifiek advies voor woningisolatie, of zoek je ook een duurzaam alternatief voor de CV-ketel? Ga jij de werkzaamheden uitbesteden, of kan je dit wellicht zelfstandig doen? Geef zoveel details als mogelijk. Het vergelijken van de offertes is op die manier veel relevanter.

 3. Woningcheck uitvoeren

  Komt er een specialist langs? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je stap-voor-stap tot een overzicht van opties die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit is perfect om erbij te pakken tijdens je adviesgesprek met de energiecoach in Buinen.

 4. Het energierapport wordt opgesteld

  De energie expert komt langs en zoekt uit welke groene maatregelen hun doel goed bereiken. Kort hierop krijg je een kwalitatief energieplan inclusief de voorgestelde energiebesparende maatregelen voor jouw woonhuis. Voor elke energiemaatregel beschrijven ze randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en ook de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Daarbij is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven opzoeken

  Deze energiedeskundige is uiteraard geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Buinen laten uitvoeren). De specialist adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Hiervoor neem je contact op met isolatie-partijen en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om de woning van dichtbij te bekijken. Het kan nuttig zijn dat met maatwerkadviesbedrijf daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw woonruimte?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Buinen vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde expert. Het is aan te raden om een energie expert uit jouw eigen regio te selecteren. Zij kennen de lokale woningmarkt, en de reisafstand (kosten) zijn dan beperkt. In de onderstaande tabel doorzoek je adres details van kwalitatieve maatwerkadviseurs die je kunt benaderen voor woningen in de gemeente Borger-Odoorn. Goed om te weten: adviseurs moeten aantoonbaar in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven in de buurt van Buinen

Uitgelichte adviseurs: direct online aanvragen

Direct aan de slag? Hieronder kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Buinen die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bureau’s om een contactmoment in te plannen.

Informatie over de verschillende energiebesparende maatregelen

Veel mensen willen besparen op de energiekosten. Maar waar moet ik beginnen? Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Het geeft heel gedetailleerd een overzicht van een breed scala aan bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In de tekstblokjes hieronder introduceren we de meest voorkomende maatregelen voor je appartement. Check ook meer informatie over gevel isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Buinen

 1. Verlaging van de energiefactuur: een forse besparing op de maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een warm huis zonder naden en kieren.
 4. Verhoog je woningwaarde: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: slapen in een geweldige luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren van vloer (bekijk meer info over isolatie)€2040,00€175,00 p/jaar
All-electric warmtepomp€10050,00€605,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€4585,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3205,00€215,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€460,00€41,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (meer energiebespaartips) €25,50€30,50 p/jaar
Kosten en opbrengsten van energiebesparingsmaatregelen bij basiswoningen (+/- 110 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Vind adviseurs en plan afspraak in

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je direct jouw energierekening verlagen? Je huis isoleren in Buinen is een aantrekkelijke optie. Door het isoleren van glas, daken, muren en vloeren blijft de warmte in huis. Dat heeft veel pluspunten: je kan besparen op de energiekosten, je hebt geen last meer van tocht in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en je huis wordt meer waard. Er zijn verschillende subsidies die beschikbaar zijn. Advies: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): temperatuur van de zolder gaat voelbaar omhoog.
 • Gevelisolatie (vanaf €97,50per /m2): ideaal om uit te laten voeren bij een renovatie.
 • Bodemisolatie (vanaf €19,50per /m2): bescherming tegen vocht verlengt de levensduur van de vloer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): heeft een lange levensduur en behoeft geen vervanging.
 • Isolatieglas (vanaf €124,00per /m2): meer wooncomfort, en minder stookkosten met HR++ glas.

Gas besparen dankzij een warmtepomp

Een warmtepomp levert je veel voordeel op i.v.m. de gasgestookte CV-ketel. Het genereert warmte uit warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. Jouw stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen op het dak van je huis. In de zomer is de warmtepomp ook in staat om te koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een zelfstandige full electric warmtepomp of een hybride opstelling. Onderstaand noemen we praktische details over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: wordt geïnstalleerd als volledige verwarming en kan ook het tapwater verwarmen. Je kunt dan echt een nul op de meter woning realiseren. Het is een vrij kostbaar systeem en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Buinen: is een stuk minder duur en is een goede oplossing voor oudere huizen die minder goed geïsoleerd zijn. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Het kan jouw gasverbruik terugdringen met meer dan 50%!
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: niet overal mogelijk in verband met grondboringen.

Info en voordelen van zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Dankzij lokale subsidies, geen BTW en/of een tegemoetkoming d.m.v. een groene lening verdien je jouw panelen vaak binnen 6 of 7 jaar terug. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Essent, Eneco, Budget Energie, Vattenfall en Oxxio, Vandebron, Powerpeers, Enegiedirect.nl, United Consumers. Middels het salderingsprincipe krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen aanschaffen kan tegenwoordig steeds goedkoper. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €4.850 en heb je al terugverdiend binnen de eerste 6 tot en met 8 jaar.
 • Let wel op de randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen De dakconstructie moet het systeem kunnen dragen.
 • Wek je meer zonnestroom op dan je verbruikt? Dan kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Buinen kopen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Duurzaam warm tapwater met een zonneboiler

Een zonneboiler installatie wordt gekenmerkt door een zonnecollector op het dak en een buffervat voor het water. Het systeem zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Via een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor warm water. Meestal gebruik je voor de normale CV nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en je kunt een royale ISDE subsidie krijgen.

 • Een goede zonneboiler voor normaal gebruik (200 liter vat) kost je circa €4.000 (met installatiewerk).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

De werking van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je snel een specifieke ruimte warm krijgen. Handig voor bijv. een werkkamer of in de slaapkamer. De lucht in de ruimte wordt niet verwarmd. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Doorgaans worden warmtepanelen ingezet als extra bijverwarming. Belangrijke voordelen zijn: minder last van luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, goedkoop in aanschaf en makkelijk te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming is ideaal om een korte tijd een ruimte te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan IR-verwarming zelfs de reguliere verwarming vervangen.
 • De prijsindicaties van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €175,00 t/m €400,00 per element.

Snelle energiebespaartips

Behalve de bovenstaande energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Buinen. In dit blokje lees je een overzicht met krachtige en gunstig geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: gebruikte en vervuilde lucht wordt afgezogen via ventilatiekanalen.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de muren.
 • LED-lampen: LED-verlichting bevat geen kwik wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid en het milieu.
 • Elektrisch koken: veilig, efficiënt en duurzaam koken op een inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: zelflerend en weet precies wanneer je thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere CO2-uitstoot met een A+ apparaat.

Aan de slag met persoonlijk energieadvies in Buinen!

Zet een adviesgesprek in de agenda en vind uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Buinen: hoe energiezuinig is mijn woning?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt nuttige maatregelen die je kunt gebruiken om jouw huis meer duurzaam te maken. Het document deelt ook wat het huidige woning energielabel is (voordat je maatregelen hebt getroffen. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig jouw woning is. In het meest gunstige geval krijg je energielabel A. Heb je op basis van het advies verdere verduurzamingsopties toegepast? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je kijken of je een lagere hypotheekrente kunt krijgen? Op dat moment is het handig om om een herziend energielabel op te vragen. Een erkende energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en calculeert hoeveel gas en elektriciteit nodig is voor verwarming, ventilatie, koeling en warm water. Je pand ontvangt een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label laat kopers zien hoe zuinig een woning verwarmd en gekoeld wordt.
 • Het energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een uitstekend energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. Onderzoek ook zeker de duurzaamheidskorting bij je hypotheekrente.

Een duurzame woning met subsidies in Buinen

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en op de lange termijn nul op de meter worden. Je kunt hiervoor gebruik maken van verschillende (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder verstrekken we handige informatie over de meest populaire subsidieregelingen duurzame energie in Buinen.

 • Subsidie isolatie: 30% van de totale factuur voor isolatiewerk aan dak, (spouw)muur, vloer, gevel, wanden.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in mei 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen is er een extra gunstige BTW-regeling (0%).
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn hanteert mogelijk nog extra plaatselijke subsidiemogelijkheden en/of energiebespaarleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Buinen vergelijken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen uit te voeren is door het gebruiken van eigen geld. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook voor andere regio’s zoals Drouwenerveen, Borger en Bronnegerveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstig product waarmee eigenaren van een woning de woning meer energiezuinig kunnen maken.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening m.b.t. gevelisolatie, vloerisolatie, zonnepanelen, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: met een maximaal leenplafond van €25.000 voor mensen met een huis die niet voldoen aan voorwaarden voor de reguliere duurzaamheidsleningen.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (binnenkort beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: voor rijksmonumentale woningen of appartementen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Buinen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Buinen?

Een energie maatwerkadvies Buinen is een concept plan inclusief suggesties voor het uitvoeren van verduurzamingsacties voor jouw woonhuis die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Hieronder vallen o.a. jouw vloer, dak, gevel of ramen isoleren, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of jouw eigen stroom opwekken met zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel de kosten en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Het persoonlijk energieadvies biedt een uitkomst voor alle particuliere woningbezitters die willen vergroenen en hierbij een subsidie moeten aanvragen.

Is een energierapport ook verplicht?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een zonneboiler of aansluiting op een regionaal warmtenet? In die situatie is dit adviesrapport heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je energiebesparingsmaatregelen treffen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het toont aan welke energiebesparende maatregelen jouw energieverbruik doen dalen. A.d.h.v. dit rapport kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de omvang van de woning en het maatwerkadviesbedrijf. De prijs ligt tussen de €220,00 t/m €345,00. Voor een doorsnee huis betaal je voor het advies zo’n €245,00. Het is slim om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Buinen te overwegen.

Kan een VvE een energiescan laten doen?

Ja, een Vereniging van Eigenaren (VvE) kan als vertegenwoordigers van de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Via de regeling kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De maatwerkadviseur zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het keuringsbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het flatgebouw te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van het gehele object. Bewoners worden op de hoogte gebracht van de uiteindelijke kosten en de besparing per jaar.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Buinen voor zakelijke objecten. Het utiliteitsbouw plan toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfspand. Een versterkte energieprestatie geeft een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, lagere milieubelasting en een innovatieve werksfeer. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een populaire zakelijke subsidieregeling waardoor er een premie aangevraagd kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor de uitvoer van de maatregelen. Bekijk ook de website van RVO www.rvo.nl) voor een extra uitleg.

Plaats een reactie