Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drouwenerveen

Wil je jouw energierekening graag terugdringen? Het is niet altijd duidelijk waar je het beste kunt beginnen. Ga ik eerst mijn woning isoleren, een aantrekkelijke warmtepomp selecteren of is een zonneboiler of infraroodpanelen de beste keuze? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Drouwenerveen is dan een goede keuze! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor doelgericht advies en bestudeert wat de opties zijn. Het energieadvies verduidelijkt welke werkzaamheden het energieverbruik laten dalen en het leefklimaat optimaliseren. In het verduurzamingsplan bekijk je uitvoerig de initiële investering en het rendement van de mogelijke maatregelen. Het advies is aan te raden voor alle particuliere huizenbezitters en is soms zelfs verplicht bij het aanvragen van een subsidie.

 • Het maatwerkadvies laat zien welke opties een energiebesparing bieden en het comfort verhogen.
 • Een gekwalificeerde duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Hij stuurt een verslag met alle energiebesparende maatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW, woningisolatie.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de investering, de besparing en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf een gespecialiseerd bedrijf in te schakelen.
 • De unieke maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een must vanaf 2023 voor woningeigenaren in Drouwenerveen die hun woning duurzamer willen maken en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drouwenerveen

Energieadvies: lagere energiekosten realiseren

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een deskundig advies voor bedrijven en particulieren dat duidelijke tips geeft om energieverbruik te minderen en zo de energienota te reduceren In het onderzoek wordt uitvoerig beschreven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat de prijs is, en binnen hoeveel jaar je het terugverdient. In dat kader komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, warmtepomp, spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboiler. Het is heel simpel. Een expert op het gebied van energie komt langs voor inspecties en om kennis te maken. Deze deskundige bekijkt de woning volledig en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met daarin energiebesparingsmaatregelen. Dit is inclusief een raming van de kosten en het totale rendement Goed om te weten: Deze maatwerkadviseur is een keur-expert en is dus geen vertegenwoordiger van specifieke producten. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Update: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en heb je een investeringssubsidie duurzame energie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het rapport moet tot stand zijn gekomen door een gekwalificeerde adviseur. Vakbekwame en objectieve energieadviseurs tref je op de site centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat is een teken van deskundigheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drouwenerveen (april 2024)

Wil jij ook graag gebruik maken van een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet het maatwerkadvies meegestuurd worden. Het plan helpt je op weg met verschillende maatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Je kunt denken aan het plaatsen van HR++ beglazing, het plaatsen van buitenmuurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de volgende paragraaf bieden we inzicht in de te nemen stappen.

5-stappenplan om een energierapport te verkrijgen

 1. Een energieadviseur vinden

  Het maatwerkrapport laat je altijd opmaken door een deskundige maatwerkadviseur. Deskundige energieadviseurs kan je vergelijken op de website van het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. En misschien heb je iemand in je eigen kenniskring die hier ervaring mee heeft. Tip: ga in zee met een adviesclub die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Je moet natuurlijk betalen voor een gepersonaliseerd advies. Energie experts kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om enkele offertes op te vragen van deskundige experts. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je ook weten hoe je jouw huis gasloos kunt verwarmen? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of doe je dit zelfstandig? Wees zo nauwkeurig als je kunt. Het vergelijken van de offertes gaat dan een stuk eenvoudiger.

 3. Voer de Woningcheck uit

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Door de adviesmodule op Verbeterjehuis.nl te gebruiken kom je tot een schema met maatregelen waar je mee kunt starten. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Drouwenerveen.

 4. Energierapport samen doornemen

  De energie expert komt langs en checkt welke groene maatregelen passen bij de woning. Binnen een paar dagen stuurt hij een goed energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw woning. Met betrekking tot de energiemaatregelen check je randzaken zoals de verwachte kosten, de jaarlijkse opbrengsten en de verwachte terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Bij deze afspraak is ook ruimte voor aanvullende vragen.

 5. Vakbedrijven vinden

  Deze energiedeskundige is niet bouwkundige gespecialiseerd (dan moet je een bouwkundige keuring in Drouwenerveen laten uitvoeren). De adviseur weet alles over gas en stroom besparen. Maar voor de uitwerking van het plan zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Zoek daarom contact met isolatie-experts en plaatselijke installateurs. Vraag of ze langskomen om alles tot in detail op te meten. Indien gewenst kan je vragen of de energieadviseur hier ook bij is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn interessant voor je pand?

Bekijk energieadviseurs en begin met het verduurzamen van jouw huis!

Energieadviseur Drouwenerveen vergelijken

Een maatwerkadvies energiebesparing laat je altijd opmaken door een gecertificeerde specialist. Wij adviseren om een energieadviseur uit de buurt te kiezen. Zij hebben ervaring met plaatselijke woningmarkt, en het bespaart reiskosten. Bijgaand doorzoek je naam + adresgegevens van kwalitatieve bedrijven die actief zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Drouwenerveen

Uitgelichte vakbedrijven: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? In de uitgelichte tabel hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drouwenerveen met een handig online aanvraagformulier. Kies een van de bedrijven om direct aan de slag te gaan.

Gids voor energiebesparende maatregelen

Veel Hollanders willen hun energierekening minderen. Het is lastig waar je moet beginnen! Met name daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Bijgaand delen wij de beste energiebesparende maatregelen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over woning isoleren.

Het comfort van een energiezuinige woning in Drouwenerveen

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: een lager maandbedrag voor je energie.
 2. Gunstig voor het milieu: door jouw groene keuzes verlaag je jouw CO-2 uitstoot.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: een huis zonder kieren en naden.
 4. De waarde van de woning stijgt: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Kies voor een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (meer over woningisolatie)€3395,00€455,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€5755,00€795,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€5060,00€490,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €3190,00€215,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€325,00€40,50 p/jaar
Inductie kookplaat (meer tips) €575,00€45,00 p/jaar
Kosten en besparingen van verduurzamingsmaatregelen bij normale huizen (+/- 115 m2).

Maatwerkadvies voor concrete tips!

Zoek een adviseur en plan afspraak in

Woningisolatie: een dikke jas om je woning

Meteen een lagere energienota? Een huis isoleren in Drouwenerveen is een aantrekkelijke optie. Door te kiezen voor het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen verlies je minder warmte in huis. Je profiteert van de goede effecten: jouw energiekosten gaan meteen flink omlaag, je geniet van een hoger wooncomfort, het is klimaatbewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn verschillende subsidies beschikbaar. Advies: voor de arbeidskosten rondom isoleren geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €30,00 per /m2): een warme vloer in de winter en een koele vloer in de zomer.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): sterke verbetering van de duurzaamheid van de woning.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): optimaliseert de thermische schil van je huis.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): het einde van een muffe lucht in huis.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €19,00per /m2): wordt vaak gebruikt bij oudere woningen (1920 – 1975).
 • Isolatieglas (vanaf €117,00per /m2): HR++ glas is sterker en biedt tevens meer bescherming tegen inbraak.

De woning verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de gasgestookte CV-ketel. Het vangt warmte op uit de lucht of grondwater. Je kunt jouw gasverbruik drastisch verlagen. Wel gebruikt een warmtepomp elektriciteit. De additionele stroom kan je genereren met zonnepanelen. In de zomer kan het jouw woning ook koelen. Er zijn veel varianten. Globaal heb je de keuze uit een full-electric warmtepomp of een hybride systeem. In het bijgaande gedeelte ontdek je handige info over de soorten systemen waar je uit kunt kiezen.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en warmt het water op om te douchen (tapwater). Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het heeft ook een nadeel: het is vrij duur en het is alleen geschikt voor huizen met een zeer goede isolatie. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Drouwenerveen: is een stuk betaalbaarder en kan eenvoudig worden gebruikt in huizen die over minder goede isolatiewaarden beschikken. Hij werkt samen met de HR-combiketel. Dit kan een besparing opleveren van liefst 70% op het gas.
 • Lucht-lucht warmtepomp: onttrekt de benodigde warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: bij een geschikt afgiftesysteem kan het de woning ook koelen.
 • Water-water warmtepomp: gebruikt de warmte die aanwezig is in het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Zonnepanelen laten installeren

Door zonnepanelen op je dak te leggen wek je zelf groene stroom op. Het is goed voor het milieu en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Door te informeren naar de subsidies, het BTW-nultarief en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen kan je genieten van een goede terugverdientijd. Het maakt je minder afhankelijk van energieleveranciers zoals Engie, Budget Energie, GreenChoice, Eneco, Essent of Delta, Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio. Doordat je mag salderen is het heel rendabel om stroom terug te leveren aan het net.

 • Zonnepanelen zijn voor veel mensen haalbaar. Een set met 10 zonnepanelen laat je al plaatsen vanaf €5.250 en heb je terugverdiend binnen 6 tot 8 jaar.
 • Er gelden een aantal randvoorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een focus op het zuiden. Vermijd zoveel mogelijk schaduw. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt lever je middels de salderingsregeling terug aan het elektriciteitsnet.
 • Wil je zonnepanelen in Drouwenerveen laten installeren? Dan betaal je zelfs helemaal geen BTW.

Het voordeel van een zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een collector op het dak en een buffervat voor jouw warmte water. Deze installatie levert snel warm tapwater in de douche en de keuken. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Met een zonneboiler bespaar je de helft van je gasverbruik voor het gebruik van warm water. Dit systeem werkt goed samen met een warmtepomp of HR-ketel. Je bent niet verplicht een vergunning aan te vragen en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een zonneboiler voor een familie (vat met 150 liter) kost je circa €3.550 (met installatiewerk).
 • De zonneboilercombi kan ook woningen verwarmen (met lagetemperatuurverwarming).
 • De ruimte die je nodig hebt op het dak is ongeveer 3 m2 tot 4 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 60 tot 80 cm).

Informatie en voordelen van infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan een woning gericht verwarmd worden. Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor badkamer of werkplek. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je voelt de stralingswarmte alleen binnen het stralingsgebied. De inzet van warmtepanelen wordt vaak omschreven als bijverwarming. Deze oplossing is positief door: minder last van luchtcirculatie, een relatief laag energieverbruik, door iedereen zelf te installeren en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming heeft direct en heel plaatselijk warmte af.
 • In zeer goed geïsoleerde huizen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De tarieven van warmtepanelen zijn afhankelijk van merk, type en vermogen. Houd rekening met €190,00 tot €425,00 per warmtepaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen kennen onze experts nog meer energiebespaar adviezen in Drouwenerveen. In het gedeelte hieronder tref je een weergave met doelgerichte en goedkope duurzaamheidsmaatregelen die je meteen kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: schadelijke stoffen zoals stof, pollen, rook en schimmel worden uit de woning gehaald.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: laat maximaal 7,2 liter per minuut door.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een veel langere levensduur dan gloeilampen.
 • Elektrisch koken: steeds meer woningen stappen over op een zuinige inductiekookplaat.
 • Slimme thermostaat: altijd inzicht in jouw verbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder impact op het milieu met een A+ apparaat.

Ontvang persoonlijk energieadvies in Drouwenerveen!

Vraag naar het adviesgesprek en zoek uit hoe jij jouw woning duurzamer maakt

Energielabel Drouwenerveen: hoe zuinig is mijn huis?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing behandelt maatregelen die je kunt uitvoeren om jouw huis meer duurzaam te maken. Het rapport geeft ook inzicht in wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. In het gunstigste geval is dit energielabel A. Heb je op basis van het advies maatregelen laten uitvoeren? En gaat je huis verkocht worden of kijk je naar mogelijkheden voor een lage hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een nieuw energielabel aan te vragen. Een gekwalificeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de benodigde gas en elektriciteit om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een juist B (redelijk zuinig) tot G (zeer onzuinig).

 • Het label duidt hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht voor woningen die in de verkoop of verhuur gaan.
 • Een groen energielabel draagt bij aan een hogere woningwaarde. Wellicht heb je ook recht op duurzaamheidskorting (hypotheekrente).

Een duurzame woning met subsidies in Drouwenerveen

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en gunstige energiebespaarleningen Heb je subsidie nodig? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies kunnen overleggen. In het gedeelte hieronder verstrekken we een overzicht met de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Drouwenerveen.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang 30% van de kosten voor isoleren van gevel, vloer, ramen, (spouw)muur, wanden.
 • Voor de arbeidskosten voor het aanbrengen van het isolatiemateriaal is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, warmtepomp of aansluiting op een warmtenet in april 2024.
 • Voor het laten plaatsen van zonnepanelen geldt het BTW-nultarief.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijk zelf ook nog een aantal particuliere subsidiepotjes of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn zijn alle financiële regelingen na te kijken.

Energiebespaarlening Drouwenerveen afsluiten in april 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Kies dan voor een gunstige lening. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. In het stukje hieronder vind je meer info (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Nieuw-Buinen, Bronnegerveen en Drouwenermond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een goedkope lening waarmee eigenaar-bewoners energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening relevant voor zonnepanelen, gevelisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, zonneboilers, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: een financiering tot bedragen van €25.000 voor mensen met een huis die niet in aanmerking komen voor reguliere financiering.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een soort hypotheek die is gekoppeld aan het gebouw, en niet aan de eigenaar van de woning (helaas nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: een extra leningdeel afsluiten.

Veelgestelde vragen over energie besparen in Drouwenerveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drouwenerveen?

Een energie maatwerkadvies Drouwenerveen is een concept plan met verschillende opties voor het energiezuinig maken van je huis die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Je kunt denken aan isolatie van ramen, daken, vloeren of gevel, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het installeren van zonnepanelen voor eigen energieopwek. Dit energieplan behandelt per maatregel het kostenplaatje en de terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor VVE’s en particulieren die gasvrij willen gaan wonen en daarbij een subsidie willen.

Is het energierapport verplicht?

Ja, je moet een maatwerkadvies laten schrijven indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Wil je jouw huis verder isoleren met subsidie, of is de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) relevanter voor een volledig elektrische warmtepomp of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die gevallen is dit rapport onmisbaar. Zonder maatwerkadvies ontvang je geen subsidie. Ga je verduurzamen met een groene lening of eigen middelen? Ook dan bevelen wij het maatwerkadvies aan. Het is concreet en vertelt welke opties helpen om de energiekosten te reduceren. Door middel van dit plan kan je gespecialiseerde bedrijven inschakelen.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat worden berekend op basis van woningtype, de oppervlakte van het huis, en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €190,00 tot ongeveer €305,00. Voor een gemiddelde woning betaal je voor het advies zo’n €235,00. Het is nuttig om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Drouwenerveen op te vragen.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) mag als afvaardiging van de leden het maatwerkadvies energiebesparing laten opstellen. Door die strategie kunnen alle appartementseigenaren samen CO-2 besparende maatregelen laten doen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De specialist komt langs voor een complete inspectie van het pand. Het onderzoeksbureau checkt bij bewoners de wensen en behoeftes om het appartementencomplex te verduurzamen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestatie in de appartementen. Bewoners worden op de hoogte gebracht van het kostenplaatje en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat is maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als eigenaar ben je natuurlijk graag goed geïnformeerd over hoe jij de energieprestaties van jouw bedrijfspand of kantoor kunt upgraden. Het zogenaamde energieprestatieadvies (EPA) is een speciaal EPA-maatwerkadvies in Drouwenerveen voor bedrijven. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van jouw bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie geeft lagere maandelijkse energielasten, een verbeterd werkcomfort, een gunstigere milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is nieuwe methodiek voor het calculeren van energieprestaties van gebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) kan worden gebruikt als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee een premie verkregen kan worden voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de energiebesparende maatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie