Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Drouwenermond

Besparen op de energierekening? Het is moeilijk waar te beginnen. Moet ik isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of moet ik nu juist investeren in zonnepanelen? Het betrouwbare Energiebesparing Maatwerkadvies Drouwenermond kan goede suggesties opleveren! Een energieadviseur komt bij jouw thuis voor de maatwerk-inspectie en verkent wat er mogelijk is. Het energierapport toont aan welke maatregelen passen bij jouw woning en het energielabel verbeteren. In het energierapport onderzoek je uitvoerig het kostenplaatje en het rendement van de geselecteerde verduurzamingsmaatregelen. Het energiebesparingsadvies is een uitkomst voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en kan worden verplicht bij een investeringssubsidie duurzame energie.

 • Een maatwerkadvies toont aan welke energiebesparende maatregelen kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gecertificeerde duurzaamheidsadviseur komt vakkundig jouw woning opnemen.
 • Hij levert een rapport met alle energiebesparende maatregelen die een positief effect hebben op je energielabel.
 • Bekijk de effecten van: infraroodpanelen, warmtepomp plaatsen, woningisolatie, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel toont het rapport de minimale prijzen, wat het rendement is en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het uiteindelijke advies zal je zelf offertes moeten aanvragen via plaatselijke aannemers.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Drouwenermond die hun woning willen verduurzamen en een subsidieaanvraag willen indienen.
maatwerkadvies-energiebesparing-drouwenermond

Energieadvies: hulp bij het verlagen van je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een energiebesparingsadvies voor bedrijven en particulieren dat maatregelen biedt om energieverbruik te minderen en zo de energierekening te minderen. In dit rapport wordt specifiek aangegeven welke energiebesparende maatregelen geschikt zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je gaat besparen. Daaromtrent kun je denken aan maatregelen zoals warmtepomp, zonneboiler, infraroodpanelen, spouwmuurisolatie, HR++ glas, vloerisolatie. Het is een eenvoudige procedure. Een maatwerkadviseur neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze professional doet een grondige analyse en bestudeert welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. Het rapport omvat ook een begroting van de kosten en de besparing. Goed om te weten: Elke maatwerkadviseur is een keur-expert en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het plan geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Ben je van plan om je woning energiezuiniger te maken. en wil je een energiesubsidie aanvragen? Dan moet je beschikken over het maatwerk energiebesparingsadvies. Het advies moet altijd worden geschreven door een betrouwbare specialist op het gebied van energie. Vakbekwame en bedreven energieadviseurs contacteren via het platform centraalregistertechniek.nl. Check altijd of de expert het BRL9500 certificaat in bezit heeft.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Drouwenermond (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om duurzame producten aan te schaffen? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Het adviesplan geeft een schema met uiteenlopende verduurzamingsmaatregelen die haalbaar zijn voor jouw huis. Voorbeelden zijn het kiezen voor duurzaam HR++ glas, het plaatsen van muurisolatie en het toepassen van zonnecellen. In de box hieronder delen we stap-voor-stap de te nemen acties.

How-to: uitleg energierapport aanvragen in 5 stappen

 1. Zoek een energieadviseurs

  Het maatwerkrapport laat je verrichten door een gediplomeerde adviseur. Gekwalificeerde maatwerkadviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek maar ook via dit platform. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Tip: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf met een BRL9500-02-certificaat.

 2. Offertes aanvragen en bekijken

  Een gepersonaliseerd advies heeft een prijs. Energie specialisten rekenen verschillende tarieven. Het is aan te raden om diverse offertes te zoeken van ervaren maatwerkadviesbureaus. Vermeld altijd goed je eisen. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of wil je misschien ook aan de slag met een warmtepomp? Wil jij alles gaan uitbesteden, of wil je dit traject zelf uitvoeren? Geef zoveel details als mogelijk. Offertes vergelijken kun je dan probleemloos doen.

 3. Thuis voorbereiden met de woningcheck

  Komt er een specialist langs? Zorg dat je goed bent voorbereid. Check dan eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je uiteindelijk tot een opsomming met verduurzamingsmaatregelen die wellicht interessant zijn voor jouw huis. Altijd met de prijzen en de voordelen qua terugverdienen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor het adviesgesprek met de energiecoach in Drouwenermond.

 4. Het energierapport doornemen

  De energie specialist neemt de woning op en analyseert welke duurzame investeringen passen bij de woning. Op basis hiervan mailt hij een betrouwbaar energieplan met de meest gunstige energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel lees je kenmerken zoals de investering, het rendement en de verwachte terugverdientijd. Soms is het wenselijk om het rapport nog even samen te bespreken. Bij deze afspraak kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf kiezen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Drouwenermond laten uitvoeren). Deze erkende vakman geeft tips over hoe jij je woning verder kan vergroenen en gas en stroom kunt besparen. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering zal je contacten moeten leggen met andere specialisten. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij isolatiebedrijven en regionale installatiebedrijven. Laat ze thuis langskomen om de woning nog eens goed op te nemen. Het kan handig zijn dat de energieadviseur jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn goed voor jouw huis?

Zoek energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Drouwenermond vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een erkende vakman. Het is raadzaam om een adviesbureau uit de omgeving te zoeken Zij kennen de lokale woningmarkt, en je betaald minder voor reiskosten. Bijgaand delen we adresgegevens van professionele experts die actief zijn in de gemeente Borger-Odoorn. Kies enkel bedrijven en adviseurs met het BRL9500-02-keurmerk. Staat er geen geschikt bedrijf tussen? Bekijk dan ook het platform Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven uit de buurt van Drouwenermond

Uitgelichte energie adviseurs: direct online afspraak inplannen

Wil je direct een afspraak inplannen? Hieronder kies je uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Drouwenermond waar je vaak snel terecht kunt. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

Gids voor energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen minder energie gebruiken. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontwikkeld. Er wordt een compleet plan opgesteld met de diverse geschikte bespaarmogelijkheden. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? In het gedeelte hieronder noemen we de beste duurzame oplossingen voor je appartement. Bekijk ook onze pagina met informatie over elektrisch koken.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Drouwenermond

 1. Beperk de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Een milieubewuste keuze: een lagere uitstoot van CO-2.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: een fijne warme luchtcirculatie.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn meer waard op de verkoop- en verhuurmarkt.
 5. Constant een gezonde leefomgeving: in huis altijd een goede luchtkwaliteit.
MaatregelTarieven (gemiddeld)Besparing p/jaar
Schuin dak isoleren (klik voor meer over isolatie)€4710,00€430,00 p/jaar
Volledig elektrische warmtepomp€10850,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€4940,00€485,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2845,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€310,00€37,50 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1075,00€175,00 p/jaar
Kosten en opbrengsten van diverse energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uit laten voeren voor het gericht verduurzamen!

Bekijk energiespecialisten en plan afspraak in

Energie besparen met woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Drouwenermond is onmisbaar om te gaan besparen. D.m.v. het isoleren van de spouwmuur, het dak en de vloer kan de woning de warmte beter vasthouden. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is duurzaam, je hebt minder last van lawaai van de straat en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn veel subsidies beschikbaar. Goed om te weten: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het speciale lage BTW-tarief (9%) Dit maakt dat het een interessante terugverdientijd heeft.

 • Vloerisolatie (vanaf €28,50 per /m2): beperkt het warmteverlies op de vloer.
 • Dakisolatie (vanaf €50,00per /m2): verbetert de luchtdichtheid van het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €99,00per /m2): isoleren van spouwmuur, buitengevel of binnenmuur.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): vermindert de warmteverliezen in de winter en koelt het interieur in de zomer.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €30,00per /m2): mogelijk in praktische alle woningen met een spouw.
 • Isolatieglas (vanaf €122,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Woning duurzaam verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp werkt heel anders dan de traditionele CV-ketel. Het systeem gebruikt warmte van de buitenlucht, bodem of water. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Een warmtepomp werkt op stroom (dus je verbruikt elektriciteit). Je stroom kan je zelf realiseren met zonnepanelen. In de zomerperiode kan het jouw woning ook koelen. Je kunt kiezen voor een full-electric warmtepomp of een hybride oplossing. Onderstaand lees je meer informatie over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een gelijkmatige warmte in huis en kan ook het tapwater opwarmen. Je woning kan dan helemaal van het gas los. Het is een relatief duur systeem en je huis moet eerst heel goed geïsoleerd zijn. In nieuwbouwwoningen wordt het meer en meer gebruikt.
 • Hybride warmtepomp Drouwenermond: betaalbaar en werkt ook uitstekend bij woningen die minder goed geïsoleerd zijn. Het is een aanvulling op jouw HR-combiketel. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: ook te gebruiken als airconditioner.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: multifunctioneel systeem dat kan verwarmen en koelen.
 • Bodem-water warmtepomp: de complexe installatie vereist tijd en meer onderhoud.

Laat nieuwe zonnepanelen installeren

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Zo draag je bij aan het milieu en je betaalt veel minder voor de energie. Mede dankzij de subsidies, geen BTW en de beschikbaarheid van diverse groene leningen is de terugverdientijd de laatste jaren erg interessant. Je beperkt zo jouw afhankelijkheid van energieleveranciers zoals Vattenfall, Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie en Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Middels het salderingsprincipe kun je extra stroom terugleveren aan het net.

 • Zonnepanelen hebben een gunstig prijskaartje. Een standaard systeem inclusief 10 panelen heeft een prijskaartje van ongeveer €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 6 a 8 jaar.
 • Voor een goede werking geldt: er moet ruimte zijn om de set te plaatsen op het dak met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Drouwenermond laten plaatsen? Dan geldt het BTW-nultarief.

Kies voor een zonneboiler

Een zonneboiler betekent de speciale zonnecollector (op het dak) en een extra buffervat. Het gehele systeem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de keuken (en voor de douche). Je verwarmt dus water met de energie van de zon. Met een zonneboiler bespaar je ongeveer de helft van de energie voor warm water. Voor de reguliere verwarming gebruik je nog wel een hoog rendement ketel of warmtepomp. Je kunt een ingewikkelde vergunning achterwege laten en er zijn interessante ISDE subsidies beschikbaar.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (vat met 200 liter) kost je circa €3.700 (incl. plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • Let op: de benodigde ruimte op je dak is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Dit staat los van het noodzakelijke buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Goedkoop warm water met infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Handig voor bijv. de badkamer of jouw thuiswerkplek. De panelen verwarmen niet de lucht, maar specifiek mensen en objecten. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het biedt vele voordelen: er vindt geen luchtcirculatie plaats, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kies je als je doelgericht wilt verwarmen.
 • Bij woningen die uitstekend geïsoleerd zijn kan IR-verwarming soms zelfs als hoofdverwarming fungeren.
 • De verwachte prijzen van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €215,00 tot €325,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Los van de energiebesparende maatregelen onderscheiden we nog een aantal energiebespaar adviezen in Drouwenermond. Bijgaand tref je een lijstje met effectieve en interessant geprijsde duurzame oplossingen die vrij eenvoudig zijn te integreren.

 • Mechanische ventilatie: de luchtstroom wordt verbeterd waardoor de verwarming beter werkt.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: je verbruikt al snel 40% minder water dan een reguliere kop.
 • Radiatorfolie: zorgt dat meer warmte de ruimte ingaat i.p.v. in de muren trekt.
 • LED-lampen: LED-verlichting is bestand tegen extreme temperaturen (geschikt voor buiten).
 • Elektrisch koken: koken op een inductiekookplaat is efficiënt, veilig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: eenvoudig de verwarming op afstand bedienen.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: minder kosten voor onderhoud van A+ label producten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Drouwenermond!

Vraag adviesgesprek aan en zoek uit hoe je jouw woning kunt verduurzamen

Energielabel Drouwenermond: hoe zuinig is mijn huis?

Dit maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt werkzaamheden die je kunt uitvoeren om energiebesparingen te realiseren. Het plan toont bovendien wat het woning energielabel van je pand is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe energiezuinig en duurzaam je woonhuis is. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je op basis van het advies het huis opnieuw verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Dan is het verstandig om het energielabel opnieuw te berekenen. Een gediplomeerde energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en checkt de benodigde gas en elektriciteit voor de verwarming en warm water. De labels zijn onder te verdelen in energielabel A++++, A of een uitdagendere B tot en met G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het energielabel is verplicht voor huizen die te koop of te huur worden aangeboden.
 • Een goed energielabel maakt de woningwaarde aantrekkelijker. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzamen van je huis met subsidies in Drouwenermond

De meeste panden in Provincie Drenthe moeten duurzamer worden en natuurlijk het liefst zonder gasverbruik kunnen functioneren. Hiervoor zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? In dat geval stelt de overheid het maatwerkadvies verplicht. In dit blokje doorzoek je nuttige info over de meest handige subsidieregelingen duurzame energie in Drouwenermond.

 • Subsidie voor isoleren: ontvang tot max. 30% van de investering voor isolatie van gevel, ramen, (spouw)muur, dak, wanden.
 • Voor de isolerende werkzaamheden profiteer je van een extra laag BTW tarief (9%).
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): interessant voor een warmtepomp, aansluiting op een warmtenet of een zonneboiler in mei 2024.
 • Bij zonnepanelen betaal je zelfs helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Borger-Odoorn heeft mogelijker zelf ook nog individuele subsidie opties of andere energiebespaarleningen of stimuleringsleningen. Via de energiesubsidiewijzer Borger-Odoorn kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Drouwenermond opvragen in mei 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen door te voeren is met een financiering door eigen middelen. Is er niet voldoende spaargeld? Dan kan je het heel voordelig lenen. Iedere huiseigenaar kan gebruik maken van duurzame leningen. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Gasselternijveen, Buinerveen en Gasselternijveenschemond).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een voordelige lening waarmee huizeneigenaren en Verenigingen van Eigenaars hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening aantrekkelijk voor vloerisolatie, gevelisolatie, warmtepompen, zonneboilers, spouwmuurisolatie, dakisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: een financieel product met een limiet van €25.000 voor mensen met een woning die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die hoort en blijft bij de woning (wordt de komende jaren uitgerold).
 • Duurzame monumenten lening: speciale lening voor eigenaren van rijksmonumenten die willen verduurzamen (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Borger-Odoorn.
 • Een bestaande hypotheek uitbreiden: tot 106% van de woningwaarde lenen als je wilt verduurzamen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Drouwenermond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Drouwenermond?

Een energie maatwerkadvies Drouwenermond is een rapport met een plan van aanpak voor het vergroenen van je woning die ook vallen in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Voorbeelden zijn het isoleren van dak, gevel, muren of vloer, de CV-ketel vervangen voor een warmtepomp of het produceren van eigen energie middels zonnepanelen. Het adviesplan bespreekt per maatregel de geschatte kosten en de totale terugverdientijd. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor huizeneigenaren die hun huis energiezuinig willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Wordt het verplicht om een energierapport aan te vragen?

Ja, men moet een maatwerkadvies kunnen overleggen zodra je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Ben je aan het kijken naar subsidie voor isolatie, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op een regionaal warmtenet? In dat geval is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of eigen middelen? Ook in dat geval is het maatwerkadvies de moeite waard. Het laat jouw zien welke keuzes jouw energieverbruik doen dalen. Aan de hand van dit rapport kun jij een vakman goede instructies geven.

Hoe duur is mijn energiebesparingsrapport?

De exacte kosten van het advies op maat komen tot stand op basis van het type gebouw (woning of utiliteitsbouw), de gebruiksoppervlakte (m2) en het maatwerkadviesbedrijf. Het tarief komt uit tussen de €225,00 tot €295,00. Voor een normale tussenwoning betaal je om en nabij de €255,00. Het is goed om offertes van gediplomeerde (BRL9500-02) energieadviseurs in Drouwenermond te vergelijken.

Is deze energiescan ook geschikt voor VvE?

Ja, alle Vereniging van Eigenaren (VvE) kunnen in samenspraak met de leden het maatwerkadvies energiebesparing inplannen. Door die strategie kan men collectief CO-2 besparende maatregelen laten doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige zal alle ruimtes in het gebouw beoordelen. Het bureau checkt bij bewoners de eisen en wensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuinig te krijgen. Hieruit volgt een energieadvies voor de VvE voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geraamde kosten en de verwachte terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als onderneming ben je nieuwsgierig hoe je de energieprestaties van je kantoor, bedrijfsgebouw of pand kunt optimaliseren. Het energieprestatieadvies (EPA) is een specialistisch EPA-maatwerkadvies in Drouwenermond voor gebouweigenaren. Het utiliteitsbouw document gaat in op bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een geoptimaliseerde energieprestatie leidt tot een voordelige energierekening, een prettig werkklimaat, minder hoge milieubelasting en een duurzaam imago. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. Met de Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt bedoeld: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de daadwerkelijke uitvoering van de vergroeningsmaatregelen. Zie de website van RVO voor alle informatie.

Plaats een reactie