Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gasselternijveen

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is moeilijk waar te beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp aanschaffen of zonnepanelen op het dak leggen? Het specialistische Energiebesparing Maatwerkadvies Gasselternijveen zal je verder helpen. De energieadviseur plant een afspraak op locatie in voor de maatwerk-inspectie en onderzoekt waar de mogelijkheden liggen. Het energieadvies laat jouw zien welke alternatieven het energieverbruik laten dalen en verbeteringen doorvoeren voor het klimaat in huis. In het energiebesparingsadvies bieden ze gedetailleerd de kosten en baten van de bekende investeringsopties. Het maatwerkadvies is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere woningeigenaren en is vaak verplicht bij een duurzaamheidssubsidie.

 • Het maatwerkadvies verduidelijkt welke verduurzamingsmaatregelen jouw kunnen helpen met het besparen op de energiekosten.
 • Een gediplomeerde duurzaamheidsadviseur komt bij je langs voor een persoonlijk advies.
 • Hij deelt een verslag met alle maatregelen die geschikt zijn voor je woning.
 • Zoals o.a.: zonnepanelen installeren, infraroodpanelen, zonneboiler laten plaatsen, woningisolatie, ventileren met WTW.
 • Per onderdeel kun je aspecten achterhalen zoals de geraamde kosten, de besparing en de uiteindelijke terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het maatwerkadvies dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is vanaf 2023 noodzakelijk voor woningeigenaren in Gasselternijveen die een beter energielabel willen en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gasselternijveen

Energieadvies: energiekosten terugdringen

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor zowel woningen als utiliteitsbouw dat helpt om het energieverbruik te minderen en op die manier de energielasten te verminderen. In het document wordt uitvoerig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en wat de totale besparing is. Hiervoor kun je denken aan maatregelen zoals spouwmuurisolatie, HR++ glas, infraroodpanelen, dakisolatie, vloerisolatie, warmtepomp. Het werkt heel eenvoudig. Een expert op het gebied van energie neem contact op om kennis te maken en het proces verder toe te lichten. Deze deskundige bekijkt grondig de hele woning en bekijkt welke energiebesparingsmaatregelen het energieverbruik doen dalen. Binnen enkele dagen ontvang je een rapport met een overzichtelijke weergave van de verduurzamingsmaatregelen. In het rapport vind je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Belangrijk: Deze maatwerkadviseur is onafhankelijk en zal je dus ook nooit zelf iets verkopen. Het document vertelt je ook welk energielabel je hebt.

Ter verduidelijking: Wil je je woning comfortabeler maken met energiebesparende maatregelen, en wil je een energiesubsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het advies moet worden uitgevoerd door een neutrale energiecoach / deskundige. Gediplomeerde en bedreven energieadviseurs vind je op het platform centraalregistertechniek.nl. Het BRL9500 certificaat biedt voldoende zekerheid.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gasselternijveen (juli 2024)

Wil jij een subsidie aanvragen om je huis te vergroenen? Het maatwerkadvies is dan verplicht. Het adviesplan helpt je op weg met alle energiebesparende maatregelen die jouw woning helpen energie te besparen. Je kunt bijvoorbeeld denken aan het vervangen van (HR++) glas, spouwmuurisolatie en het plaatsen van een zonneboiler. In de volgende paragraaf laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vijf stappen voor het aanvragen van het energierapport

 1. Zoek een maatwerkadviseur

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een gediplomeerde energie-specialist. Geschikte adviseurs kan je opzoeken op bijvoorbeeld het Centraal Register Techniek en uiteraard op dit portaal. Vraag ook eens rond in je eigen kenniskring. Belangrijk: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Offertes opvragen en vergelijken

  Een gepersonaliseerd advies komt niet zonder kosten. Adviseurs hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om minimaal 2 offertes op te vragen van BRL9500-02 gecertificeerde vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Ben je specifiek opzoek naar isolatie-kansen, of wil je jouw woning ook gaan verwarmen met bijvoorbeeld een warmtepomp? Zoek je naar iemand die je kan helpen bij de renovatie, of wil je dit zelf doen? Probeer zo duidelijk mogelijk te zijn. Het vergelijken van de prijsopgaven zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De afspraak is vastgelegd? Bereid jezelf goed voor. Doorloop eerst de bespaarcheck op verbeterjehuis.nl. Via deze website krijg je een advies met maatregelen die mogelijk geschikt zijn. Inbegrepen zijn de tarieven en de terugverdien-termijnen. Hieruit haal je belangrijke vragen voor een adviesgesprek met de energiecoach in Gasselternijveen.

 4. Bekijk het energierapport nauwkeurig

  Het maatwerk-adviesbedrijf bezoekt je aan huis en checkt welke duurzaamheidsmaatregelen geschikt zijn voor jouw huis. Niet veel later mailt hij het doorberekende energieplan met de beste energiebesparende maatregelen voor jouw woonruimte. Bij alle energiemaatregelen delen ze onderdelen zoals de investering, de besparing per jaar en de terugverdientijd. Vaak wordt er een moment gepland om het rapport gezamenlijk door te nemen. Op dat moment is er voldoende tijd voor het stellen van vragen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gasselternijveen laten uitvoeren). De adviseur vertelt hoe je kunt besparen op gas en stroom. Maar voor de daadwerkelijke uitvoering moet je zelf een gespecialiseerd bedrijf inschakelen. Met het energierapport kan je offertes opvragen bij isolatiebedrijven en installateurs. Vraag of ze bij je aan huis kunnen komen voor een uitgebreide inspectie. Het kan nuttig zijn dat de energie expert daarbij kan zijn.

Welke energiebesparende maatregelen zijn aan te raden voor mijn pand?

Informeer bij energieadviseurs en bespaar direct op de energiekosten!

Energieadviseur Gasselternijveen vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing wordt altijd opgesteld door een gekwalificeerde energie specialist. Het is beter om een maatwerkadviseur rondom je woonplaats te contacteren. Zij beschikken over voldoende kennis van de stad, en het bespaart reiskosten. In de tabel hieronder behandelen we adres-informatie van betrouwbare energie adviseurs die een rapport kunnen opstellen voor woningen in de gemeente Aa en Hunze. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-certificaat. Gecertificeerde bedrijven vind je ook op de website van Centraal Register Techniek.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Gasselternijveen

Uitgelichte vakbedrijven: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gasselternijveen die meteen voor jouw klaar staan. Kies een van de uitgelichte bedrijven om jouw aanvraag direct te beginnen!

De verschillende soorten energiebesparende maatregelen

Veel Nederlanders willen beginnen met energie besparen. Maar hoe kun je daarmee starten? Veel mensen worstelen hier mee. En daarvoor is het maatwerkadvies ontworpen. Je krijgt informatie over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wat voor soort maatregelen kunnen dit zijn? Hieronder behandelen we de beste maatregelen voor jouw huis. Je kunt ook meer details lezen over radiator isoleren.

Top-5 voordelen van een energiezuinige woning in Gasselternijveen

 1. Verlaging van de energiefactuur: direct lagere maandlasten.
 2. Gunstig voor het klimaat: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de koude luchtcirculatie en tocht.
 4. De waarde van jouw huis gaat omhoog: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Wonen in een gezonde leefomgeving: geniet van een prettige luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Bodemisolatie (bekijk meer info over isolatie)€1855,00€140,00 p/jaar
Full-electric warmtepomp€10450,00€765,00 p/jaar
Set van 10 zonnepanelen€5255,00€520,00 p/jaar
Zonneboiler (150 liter)€3255,00€145,00 p/jaar
Infraroodverwarming (per paneel)€465,00€27,00 p/jaar
Radiatorfolie (meer tips bekijken) €21,75€31,00 p/jaar
Kosten en rendement van vergroeningsmaatregelen bij doorsnee woningen (+/- 120 m2).

Maatwerkadvies inplannen voor direct energie besparen!

Zoek beschikbare deskundigen en ga direct aan de slag

Voordelen en vormen van woningisolatie

Wil je besparen op energie? Je huis isoleren in Gasselternijveen is onmisbaar om te gaan besparen. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen treed er geen warmteverlies op. Isolatie is ontzettend belangrijk: je energiefactuur wordt flink minder, de woning heeft een beter comfortniveau, het is milieubewust, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies te gebruiken. Belangrijk feit: voor alle isolatiewerkzaamheden geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Dit resulteert in een korte terugverdientijd!

 • Vloerisolatie (vanaf €29,00 per /m2): sterke verbetering van de energie-efficiëntie.
 • Dakisolatie (vanaf €45,00per /m2): direct minder last van tocht, trek of een onbehaaglijk binnenklimaat.
 • Gevelisolatie (vanaf €95,00per /m2): uitstekende isolatielaag voor behoud van warmte.
 • Bodemisolatie (vanaf €22,00per /m2): onderhoud en reparatie van de vloer wordt makkelijker.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €26,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €128,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Voordelen van een warmtepomp

De warmtepomp wordt veel vaker gebruikt als vervanger voor de traditionele CV-ketel. Het pakt warmte van bronnen zoals lucht of het grondwater. In de ideale situatie kan je zo helemaal van het gas af. Een warmtepomp zorgt wel voor een hoger elektriciteitsverbruik. Je stroom kan opgewekt worden met zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomer kan het ook zorgen voor verkoeling. Je hebt de keuze uit een volledig elektrische warmtepomp of een hybride oplossing. In de opsomming hieronder noemen we aanvullende informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: dient als centrale verwarming en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Deze stand-alone installatie is redelijk prijzig en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gasselternijveen: betaalbaar en wordt veel gekozen voor het verduurzamen van oudere en minder geïsoleerde woningen. Werkt samen met de HR-combiketel. Je kunt tot wel 75% op je gasverbruik besparen.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief eenvoudig te plaatsen systeem met hoog rendement.
 • Lucht-water warmtepomp: klein en compact, waardoor ze gemakkelijk te installeren zijn in elke ruimte.
 • Water-water warmtepomp: systeem met het hoogste rendement door constante temp. van het grondwater.
 • Bodem-water warmtepomp: een zeer efficiënt systeem dat werkt op basis van bodembron.

Alles wat je moet weten over zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je zelf groene stroom op. Een duurzame keuze en je stroomkosten worden aanzienlijk voordeliger. Met een groot subsidie-voordeel, 0% BTW op aanschaf zonnepanelen en/of een interessant rentetarief van een groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Eneco, Engie, GreenChoice, Essent, Budget Energie & Vandebron, Delta, United Consumers, Enegiedirect.nl, Oxxio. Via de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen hebben een steeds beter rendement. Een complete installatie van 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.650 en kan snel worden terugverdiend binnen 7 jaar.
 • Er zijn een aantal dingen om op te letten: een dak dat volledig in privé-eigendom is met een focus op het zuiden. Het schaduweffect mag niet te groot zijn. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • Zonnestroom die je zelf niet gebruikt neemt je leverancier bij jouw af (teruggeleverde stroom salderen).
 • Voordelig zonnepanelen in Gasselternijveen bestellen? Dan profiteer je van de soepele BTW-regeling.

Informatie en tips voor de zonneboiler

Een zonneboiler wordt gevormd door een geïntegreerde zonnecollector en een buffervat voor het water. Het verwarmingssysteem is verantwoordelijk voor warm tapwater in de douche en de keuken. Een ontzettend duurzame manier van water verwarmen. Door te kiezen voor een zonneboiler bespaart een gemiddeld huishouden ongeveer de helft van de energie die nodig is (voor het opwekken van warm water). Dit systeem werkt goed samen met een gasgestookte ketel of warmtepomp. De gemeente verstrekt hiervoor altijd een vergunning en er is meestal een flinke ISDE subsidie mogelijk.

 • Een goede zonneboiler voor basis-gebruik (voorraadvat met 150 – 200 liter) kost je circa €3.300 (met plaatsing).
 • Met de zonneboilercombi kan je de woning ook verwarmen.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is zo’n 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Houdt ook rekening met het buffervat (vanaf 40cm bij 80 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Door middel van elektrische infraroodpanelen verwarm je specifieke ruimtes of plaatsen. Bijvoorbeeld een werkkamer of in de slaapkamer. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. Je merkt de stralingswarmte op als je dicht bij het paneel bent. Voor bijverwarming zijn warmtepanelen meer dan geschikt. Het wordt vaak gekozen om redenen als: neutraal effect op luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, simpel zelf te installeren en ze hebben een stijlvolle uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Indien een kamer goed is geïsoleerd kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De aanschafprijzen van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €240,00 t/m €325,00 per ruimte.

Goede energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen voorzien onze specialisten je van nog meer energiebespaar adviezen in Gasselternijveen. In dit blokje vind je daarom een overzicht met populaire en laag geprijsde energiebesparingsmaatregelen die vaak relatief gemakkelijk toepasbaar zijn.

 • Mechanische ventilatie: voorkom vocht- en schimmelproblemen met goede ventilatie.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): maximaal warmtecomfort met lagere stookkosten.
 • Waterbesparende douchekop: water- en energieverbruik kan fors worden gereduceerd.
 • Radiatorfolie: minder warmteverlies door het isoleren van de radiator.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen flikkeringen, wat het licht comfortabeler maakt.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: een uitstekend inzicht in jouw energieverbruik.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Gasselternijveen!

Vraag naar het adviesgesprek en vind uit hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Gasselternijveen: hoe kan ik dat aanvragen?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing bevat energiebesparende maatregelen die eenvoudig te realiseren zijn om jouw woning energie-efficiënter te maken. Het document geeft ook aan wat de status van het woning energielabel is. Het woninglabel vertelt hoe energiezuinig jouw woning op dit moment is. De meest energiezuinige huizen ontvangen energielabel A. Heb jij na aanleiding van dit plan jouw huis laten verduurzamen? En ga je jouw huis verhuren of verkopen of wil je korting op je hypotheekrente? Dan kan het raadzaam zijn om een herziend energielabel op te vragen. Een vakbekwame energie inspecteur bekijk het huis en berekent de totale vraag naar gas en elektriciteit voor de verwarming van de woning (warmtevraag). Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label laat zien hoe energiezuinig het huis is.
 • Dit huislabel is verplicht bij verkoop en verhuur van de woning.
 • Een goed energielabel resulteert in een hogere woningwaarde. In sommige gevallen kan een duurzaamheidskorting je hypotheekrente omlaag brengen.

Verduurzaam je woning met subsidies in Gasselternijveen

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten verduurzamen en uiteindelijk helemaal van het gas af. Men kan hiervoor gebruik maken van (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je een van de subsidies aanvragen? Dan is het maatwerkadvies verplicht! Onderstaand tref je een overzicht met de meest gunstige subsidieregelingen duurzame energie in Gasselternijveen.

 • Isolatie-subsidie: ontvang tot max. 30% van de investering voor isoleren van (spouw)muur, wanden, dak, gevel, vloer.
 • Voor woningisolatie (de arbeidskosten) is er een verlaagd BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, zonneboiler of warmtepomp in juli 2024.
 • Voor zonnepanelen betaal je helemaal geen BTW.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook zelf particuliere subsidiemogelijkheden of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze vind je overzichtelijk alle opties op een rijtje.

Energiebespaarlening Gasselternijveen aanvragen in juli 2024

De goedkoopste manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met een financiering door eigen middelen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Dan kan je geld lenen. De overheid biedt diverse duurzame leningen. We lichten de groene leningen graag verder toe (ook relevant voor o.a. Donderen, Gasselternijveenschemond en Gieterveen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun huizen kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening interessant voor spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie, zonneboilers, zonnepanelen, warmtepompen.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen andere financieringsmogelijkheden hebben.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): speciale financiering die gekoppeld is aan het gebouw, en niet aan de persoon (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Verhoog je eigen hypotheek: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Gasselternijveen

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gasselternijveen?

Dit energie maatwerkadvies Gasselternijveen is een rapport inclusief suggesties voor het vergroenen van jouw huis die o.a. vallen binnen de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, de HR-ketel laten vervangen voor een warmtepomp of het neerleggen van zonnepanelen op je dak. Dit besparingsadvies geeft per maatregel de minimale prijzen en hoe lang het duurt tot je het terugverdiend hebt. Dit persoonlijk energieadvies is aantrekkelijk voor alle particuliere woningeigenaren die hun woning zuiniger willen maken en daarbij gebruik willen maken van een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, het is erg belangrijk om een maatwerkadvies te bezitten indien je de duurzaamheidssubsidie aanvraagt. Heb je isolatie plannen en wil je hiervoor subsidie, of wil je gebruik maken van investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) voor een zonneboiler of aansluiting op een lokaal warmtenet? In die situatie is dit plan vereist. Zonder maatwerkadvies kom je niet in aanmerking voor een subsidie. Wil je jouw huis energiezuinig maken een groene lening of met spaarmiddelen? Ook dan is het maatwerkadvies beslist iets om te overwegen. Het is heel specifiek en geeft aan welke aanbevelingen jouw energierekening doen dalen. Middels dit adviesplan is het gericht contacteren van specialisten mogelijk.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van woningtype, de oppervlakte van de woning en de betrokken adviseur. De gemiddelde prijs bedraagt tussen de €175,00 t/m €330,00. Voor een standaard huis kost dit advies circa €235,00. Tip: het is handig om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Gasselternijveen op te vragen.

Is de energiescan van meerwaarde voor een VvE?

Ja, jouw Vereniging van Eigenaren (VvE) mag gezamenlijk met de leden gebruik maken van het maatwerkadvies energiebesparing. Zodoende kan men collectief CO-2 besparende maatregelen inplannen. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiedeskundige maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbedrijf achterhaalt bij de bewoners wat zij zouden willen aanpassen om het flatgebouw energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonhuizen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de verwachte prijzen en de totale terugverdientijd.

Is maatwerkadvies utiliteitsbouw ook beschikbaar?

Als eigenaar wil je alles weten over hoe jij de energieprestaties van jouw kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het zogeheten energieprestatieadvies (EPA) is een EPA-maatwerkadvies in Gasselternijveen voor gebouwbeheerders. Het utiliteitsbouw document gaat dieper in op de bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor, bedrijfsgebouw of pand Een verbeterde energieprestatie draagt bij aan een goedkopere energiefactuur, een prettig werkklimaat, een lager tarief qua milieubelasting en een positieve uitstraling. De NTA 8800 is een nieuwe manier voor het berekenen van de energieprestaties van bedrijfspanden. De Energie Investeringsaftrek (EIA) betekent: een relevante zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de duurzaamheidsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor het indienen van een aanvraag.

Plaats een reactie