Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Gasselternijveenschemond

Zoek je naar mogelijkheden om de energierekening te verlagen? Het is soms lastig inschatten waar je moet beginnen. Zal ik starten met isoleren, een warmtepomp aan de CV koppelen of hebben zonnepanelen de meeste prioriteit? Een persoonlijk Energiebesparing Maatwerkadvies Gasselternijveenschemond is een goed hulpmiddel! De energieadviseur komt persoonlijk langs voor advies op maat en onderzoekt de verschillende optie. Het energieadvies is concreet en vertelt welke keuzes relevant zijn voor jouw huis en en het binnenklimaat verbeteren. In het maatwerkadvies doorzoek je grondig het kostenplaatje en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het rapport met aanbevelingen is aantrekkelijk voor Nederlandse particuliere huiseigenaren en wordt vaak verplicht bij de aanvraag van subsidies voor verduurzamen van een woning.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke energiebesparende maatregelen een energiebesparing kunnen realiseren.
 • Een objectieve duurzaamheidsadviseur komt bij je thuis de woning opnemen.
 • Hij deelt een rapport met aanbevelingen met alle verduurzamingsmaatregelen die waardevol zijn voor jouw woning.
 • Denk aan: warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, infraroodpanelen, zonnepanelen installeren, ventileren met WTW.
 • Per maatregel lees je een kostenbegroting wat het je oplevert en de verwachte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het onderzoek dien je zelf bedrijven te benaderen.
 • Een speciale maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Gasselternijveenschemond die hun woning duurzamer willen maken en daarvoor een subsidie willen aanvragen.
maatwerkadvies-energiebesparing-gasselternijveenschemond

Energieadvies: aan de slag met je energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (voorheen Energieprestatieadvies (EPA)) is een professioneel plan voor particuliere en zakelijke objecten dat een volledig plan presenteert om een pand energiezuiniger te worden en zodoende de energiekosten te minderen. In dit rapport wordt grondig beschreven welke maatregelen interessant zijn, wat wat de financiële implicaties zijn, en hoeveel je door de jaren heen kunt besparen. Daarbij komen diverse maatregelen naar voren, zoals: HR++ glas, spouwmuurisolatie, warmtepomp, infraroodpanelen, vloerisolatie, dakisolatie. Je regelt het supersnel. Een energieadviseur komt op locatie langs om jouw doelstellingen door te nemen. Deze persoon loopt door de woning en zoekt uit welke energiebesparingsmaatregelen goed realiseerbaar zijn. Hij genereert een digitaal rapport met een overzichtelijke weergave van de duurzame oplossingen. In het advies tref je ook een prijslijst met verwachte kosten en de verwachte besparing. Goed om te benoemen: Deze maatwerkadviseur werkt autonoom en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het document bevat ook andere belangrijke info zoals het energielabel.

Let op: Wil je je woning klaar maken voor de toekomst, en wil je een subsidie aanvragen? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Het onderzoek moet uitgevoerd worden door een autonome energiedeskundige. Professionele en bedreven energieadviseurs contacteren via het portaal centraalregistertechniek.nl. Zorg dat je een expert kies met het BRL9500 certificaat.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Gasselternijveenschemond (mei 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie om je woning te renoveren? Dan is maatwerkadvies noodzakelijk! Dit advies geeft een overzicht met diverse energiebesparende maatregelen die zinvol zijn voor jouw situatie. Uitkomsten van zo’n plan kunnen zijn het vervangen van (HR++) glas, het isoleren van buitengevels of het laten leggen van zonnepanelen of een zonneboiler. Hierna leggen we stap-voor-stap uit hoe dit werkt!

Energierapport opvragen in 5 simpele stappen

 1. Energieadviseur zoeken

  Het maatwerkrapport moet je verplicht laten opstellen door een neutrale energie-expert. Deskundige experts kan je vinden op de website van het Centraal Register Techniek en natuurlijk via onze eigen site. Wellicht is er iemand in je familie of vriendenkring die een geschikt persoon kent. Disclaimer: ga uitsluitend voor partijen die gecertificeerd is (BRL9500-02-certificaat).

 2. Start met meerdere offertes

  Een gepersonaliseerd advies kost altijd geld. Adviseurs kunnen zelf een prijs berekenen. Het is raadzaam om verschillende offertes te vragen van deskundige vakmensen. Beschrijf je wensen van tevoren. Wil je advies voor het isoleren van jouw woning, of wil je ook advies voor het plaatsen van een warmtepomp? Wil je de verbouwing aan iemand anders overlaten, of wil je dit zelf doen? Wees zo duidelijk mogelijk. De prijsopgaven van adviseurs vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Een goede voorbereiding met de Woningcheck

  De afspraak is vastgelegd? Zorg dat je goed bent voorbereid. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via dit platform kom je stap-voor-stap tot een advies met verduurzamingsmaatregelen die matchen met jouw situatie. Hierbij zie je ook de kosten en de opbrengsten. Dit is uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Gasselternijveenschemond.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs komt thuis langs en inspecteert welke maatregelen doeltreffend zijn. Niet veel later stuurt hij een volledig energieplan inclusief alle energiebesparende maatregelen voor jouw appartement. Bij alle energiemaatregelen lees je randzaken zoals een kostenbegroting, het rendement en de totale terugverdientijd. In veel gevallen plant de adviseur een moment om het rapport samen door te nemen. Op dat moment kun je iets meer de diepte in.

 5. Een vakbedrijf zoeken

  Een energiedeskundige is doorgaans geen bouwkundige (dan moet je een bouwkundige keuring in Gasselternijveenschemond laten uitvoeren). Deze erkende vakman adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor het invullen van het energieplan dien je zelf contact te zoeken met vakbedrijven. Met jouw energieplan kan je prijzen opvragen bij technici, isolatiebedrijven en installatiebedrijven. Vraag of ze bij je thuis komen om alles tot in detail op te meten. Vraag eventueel of het adviesbureau hier ook present is.

Welke energiebesparende maatregelen zijn effectief voor jouw pand?

Check energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Gasselternijveenschemond vergelijken

Dit maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een neutrale vakman. Wij adviseren om een maatwerkadviseur nabij jouw woonplaats te kiezen. Ze hebben doorgaans een goede kijk op de woningmarkt, en de kosten zijn dan doorgaans wat lager. In de onderstaande tabel delen we gegevens van erkende adviesbureaus die actief zijn in de gemeente Aa en Hunze. Wees er zeker van dat ze in het bezit zijn van een BRL9500-02-keurmerk. Veel bedrijven kun je ook vinden via www.centraalregistertechniek.nl.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Tabel met energieadvies bedrijven actief in de regio Gasselternijveenschemond

Uitgelichte experts: vraag direct een rapport aan

Wil je meteen beginnen met besparen? In de bijgaande tabel delen wij energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Gasselternijveenschemond waar je direct aan aanvraag kunt indienen. Klik op de knop om jouw aanvraag meteen te starten.

Alle energiebesparende maatregelen op een rij

Veel woningbezitters willen minder energie gebruiken. Dit proces is echter best ingewikkeld. Speciaal hiervoor is het maatwerkadvies bedacht. Er wordt een compleet plan opgesteld met bespaarmogelijkheden, groot en klein. Hoe ziet dit er precies uit? Hieronder vind je de gunstigste duurzame oplossingen voor je woonhuis. Op deze website lees je ook alles over tochtwerende strips.

Vijf voordelen van en een energiezuinige woning in Gasselternijveenschemond

 1. Een aantrekkelijke energiefactuur: je maandlasten gaan meteen omlaag.
 2. Draag je steentje bij aan een beter milieu: jouw CO-2 uitstoot gaat fors omlaag.
 3. Een comfortabel binnenklimaat: beperk de tocht en koude stromen.
 4. Een gunstigere woningwaarde: woningen met energielabel A zijn zeer in trek.
 5. Zorg voor een gezonde leefomgeving: een aangename luchtkwaliteit in alle ruimtes.
MaatregelInvestering (gemiddeld)Besparing p/jaar
Isoleren spouwmuren (klik voor meer info)€1215,00€425,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6970,00€670,00 p/jaar
Zonnepanelen set 10 panelen€4720,00€515,00 p/jaar
Zonneboiler 4 pers. €2875,00€165,00 p/jaar
Infraroodpanelen (per paneel)€375,00€28,00 p/jaar
Tochtstrips laten aanbrengen (meer energiebespaartips) €1300,00€190,00 p/jaar
Kosten en jaarlijkse besparingen van vergroeningsmaatregelen bij reguliere woningen (+/- 105 m2).

Maatwerkadvies uitvoeren voor het verduurzamen van jouw woning!

Bekijk adviseurs en maak een afspraak

De voordelen van woningisolatie

Wil jij je energiegebruik terugdringen? Je huis isoleren in Gasselternijveenschemond is een minimale vereiste. Door middel van het isoleren van de gevels, het dak, de vloer en de ramen blijft de warmte behouden. De effecten zijn positief: je bespaart meteen op de energienota, je geniet van meer comfort in huis, het is een groene investering, je hebt minder last van geluidsoverlast en de waarde van je huis wordt gunstiger. Er zijn allerlei subsidies die beschikbaar zijn. Belangrijk feit: voor arbeid m.b.t. isoleren geldt het extra lage BTW-tarief (9%) Hierdoor kun je rekenen op een goede terugverdientijd.

 • Vloerisolatie (vanaf €27,50 per /m2): de vloer wordt tot wel 3 graden warmer.
 • Dakisolatie (vanaf €40,00per /m2): houdt de warmte binnen en de kou buiten.
 • Gevelisolatie (vanaf €93,50per /m2): minder verlies van koelte tijdens de zomermaanden.
 • Bodemisolatie (vanaf €26,00per /m2): direct een lagere luchtvochtigheid in de kruipruimte.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €28,50per /m2): vereist geen onderhoud en is zeer kosteneffectief.
 • Isolatieglas (vanaf €121,50per /m2): HR++ glas heeft een hogere geluidsisolatie dan standaard ramen.

Uitleg en info over de warmtepomp

Met een warmtepomp kun je flink besparen t.o.v. de gasketel. Het onttrekt warmte aan warmtebronnen zoals lucht, bodem of het grondwater. Dit zorgt voor een drastische verlaging van je gasverbruik. Het systeem heeft wel veel extra elektriciteit nodig. Deze extra stroom kan gegenereerd worden d.m.v. zonnepanelen. In de hete maanden kan het jouw huis ook koelen. Er zijn 2 opties: een volledig elektrische warmtepomp of een hybride warmtepomp. In het bijgaande gedeelte bekijk je meer informatie over de verschillende soorten.

 • All-electric warmtepomp: is een stand-alone verwarmingsinstallatie en kan ook het tapwater opwarmen. Je kunt dan helemaal van het gas af. Let op: een full-electric systeem is niet goedkoop en het vereist een zeer goede geïsoleerde woning. Het is vooral geschikt voor nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Gasselternijveenschemond: een relatief goedkoop systeem en kan eenvoudig worden gebruikt in wat oudere huizen. De HR-combiketel slaat alleen aan bij koude dagen. Je kunt meer dan 2/3 van het gasgebruik beperken.
 • Lucht-lucht warmtepomp: relatief gemakkelijk te plaatsen systeem met buitenunit.
 • Lucht-water warmtepomp: een betrouwbaar en efficiënt systeem, in elk seizoen.
 • Water-water warmtepomp: produceert geen schadelijke gassen zoals koolmonoxide of stikstofoxide.
 • Bodem-water warmtepomp: geen buitenunit, maar een bodembron en daardoor kostbaar.

Kies voor zonnepanelen

Via zonnepanelen wek je jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam én jouw energierekening gaat naar beneden. Met een groot subsidie-voordeel, geen BTW en/of eventueel een gunstige groene lening is het vaak al binnen een paar jaar terugverdiend. Je maakt je op die manier een stuk onafhankelijker t.o.v. energieleveranciers zoals Essent, Eneco, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Powerpeers, Delta, Enegiedirect.nl, Vandebron, United Consumers. Met de salderingsregeling krijg je een mooie vergoeding voor niet-gebruikte stroom.

 • Zonnepanelen zijn in aanschaf steeds voordeliger. Een uitgebreide set met zo’n 10 panelen laat je al plaatsen vanaf €5.600 en heb je terugverdiend binnen 7 of 8 jaar.
 • Let goed op de volgende zaken: het dak moet geschikt zijn voor montage met een focus op het zuiden. De panelen mogen niet in de schaduw liggen. Een sterke dakconstructie is essentieel.
 • De zonnestroom die je over hebt kan je terugleveren aan het net (salderen).
 • Interesse in zonnepanelen in Gasselternijveenschemond aanschaffen? Dan betaal je geen BTW.

Besparen op je gasverbruik met een zonneboiler

Met een zonneboiler bedoelen we we een collector op het dak en een voorraadvat voor warm water. Het gehele systeem maakt veel warm tapwater mogelijk in de badkamer en keuken. Daarvoor gebruikt het de energie van de zon. Door te investeren in een zonneboiler bespaar je zo’n 50% van je gasverbruik om in de woning warm water te maken. Naast de zonneboiler gebruik je ook nog een CV-ketel of warmtepomp. Een vergunning is niet noodzakelijk en via de ISDE kan je een forse subsidie krijgen.

 • Een zonneboiler voor een gezin met 2 kinderen (200 liter vat) is er te bestellen vanaf €3.750 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi kan ook je huis verwarmen.
 • De hoeveelheid ruimte die de installatie inneemt op het dak is ongeveer 2,5 m2 tot 3,5 m2.
 • Je hebt ook ruimte nodig voor het buffervat (diameter van 40 tot 80 cm).

Duurzame infraroodpanelen

Middels elektrische infraroodpanelen verwarm je een specifieke ruimte. Bijvoorbeeld de badkamer of een thuiskantoor. Het gebruikt elektriciteit om een plaat te verwarmen. De stralingswarmte is tot zo’n 3 vanaf het paneel meter te voelen. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Wat dit zo prettig maakt is: neutraal effect op luchtcirculatie, heel beperkt energieverbruik, het kan in bijna elke woning worden geplaatst en ze hebben een heel toffe uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan heel gericht een plek opwarmen.
 • Bij goede isolatie en aanschaf van voldoende panelen kan IR-verwarming zelfs als hoofdverwarming worden geplaatst.
 • De kosten van warmtepanelen zijn sterk afhankelijk van vermogen en kwaliteit, maar komen uit tussen de €205,00 – €400,00 per infraroodpaneel.

Overige energiebespaartips

Naast deze energiebesparende maatregelen hebben we nog meer handige energiebespaar adviezen in Gasselternijveenschemond. In de box hieronder delen we daarom een schema met handige en goedkope energiebesparende maatregelen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: brandbare stoffen en/of gassen worden verwijderd (verkleind de kans op brand).
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): energie neutrale, moderne en geluidsarme manier van ventilatie.
 • Waterbesparende douchekop: gebruikt tot 20% minder water en energie dan standaard douchekop.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting heeft een hoge lichtopbrengst, waardoor ze een helderder licht produceren.
 • Elektrisch koken: op een inductiekookplaat kook je snel, eenvoudig en energiezuinig.
 • Slimme thermostaat: altijd thuiskomen in een aangenaam warm huis.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: optimale prestaties bij minimale energieverbruik van A+ apparaten.

Krijg het beste persoonlijk energieadvies in Gasselternijveenschemond!

Plan een adviesgesprek in en krijg inzicht in hoe jij jouw huis duurzaam kunt verwarmen

Energielabel Gasselternijveenschemond: hoe zuinig is mijn huis?

Een maatwerkadvies voor energiebesparing beslaat nuttige maatregelen die geschikt zijn om te besparen op de energielasten. Dit besparingsplan bespreekt ook wat het officiële woning energielabel is. Het woninglabel geeft een indicatie hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb jij nadat de woningkeuring is uitgevoerd verdere verduurzamingsopties toegepast? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil jij de hypotheekrente graag oversluiten? Het is dan aan te raden om het energielabel wederom te calculeren. Een gekwalificeerde energie inspecteur bekijk het huis en calculeert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is voor de verwarming en warm water. Je kunt dan rekenen op een energielabel A++++, A of een wat minder gunstige B tot G.

 • Het label geeft inzicht in hoe zuinig (of juist onzuinig) een woning is.
 • Het woninglabel moet je verplicht aantonen bij verkoop of verhuur.
 • Een goed energielabel zal de woningwaarde verder verhogen. Soms ook een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente.

Ontdek beschikbare subsidies in Gasselternijveenschemond

Bestaande woningen in Provincie Drenthe moeten verduurzaamd worden en uiteindelijk los van het gas komen. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en aantrekkelijke energiebespaarleningen Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan is het maatwerkadvies een vereiste. Bijgaand tref je actuele informatie de meest aantrekkelijke subsidieregelingen duurzame energie in Gasselternijveenschemond.

 • Subsidie voor isoleren: 30% van de totale factuur voor isoleren van gevel, ramen, vloer, wanden, (spouw)muur.
 • Voor de arbeid die komt kijken bij isolatie is het BTW-tarief slechts 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): m.b.t. een zonneboiler, aansluiting op een warmtenet of een warmtepomp in mei 2024.
 • Voor het aankopen van zonnepanelen hoef je überhaupt geen BTW te betalen.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk ook zelf lokale subsidiepotjes of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Gasselternijveenschemond opzoeken in mei 2024

De meest goedkope wijze om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is met eigen middelen. Kom je geld tekort? In dat geval kan je kiezen voor een lening. De duurzame leningen zijn beschikbaar voor Nederlandse woningbezitters. In het stukje wat volgt vind je aanvullende informatie (ook relevant voor o.a. Gieterveen, Nieuw-Buinen en Nieuwediep).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een aantrekkelijke lening waarmee Nederlandse woningeigenaren energiebesparende investerinen kunnen doen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening geschikt voor zonnepanelen, dakisolatie, zonneboilers, gevelisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: nieuwe financieringsmogelijkheden tot max. €25.000 voor woningbezitters die geen ‘gewone’ duurzaamheidslening kunnen afsluiten.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een groene lening die hoort en blijft bij de woning (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: laagrentende voor eigenaren van rijksmonumenten (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Kies voor het ophogen van je hypotheek: informeer naar de mogelijkheden bij je adviseur.

FAQ: vragen en antwoorden over energie besparen in Gasselternijveenschemond

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Gasselternijveenschemond?

Het energie maatwerkadvies Gasselternijveenschemond is een energieadvies met verschillende opties voor de verduurzaming van jouw pand uit de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Er kan dan gedacht worden aan vloerisolatie, HR++ glas, het installeren van een warmtepomp of zelf stroom genereren met een set zonnepanelen. Dit besparingsadvies bespreekt per maatregel het financiële plaatje en de terugverdientijd. Het persoonlijk energieadvies is noodzakelijk voor alle particuliere huizenbezitters die hun woning zuiniger willen maken en dit willen financieren met een subsidie.

Moet ik het energierapport verplicht aanvragen?

Ja, dit maatwerkadvies moet je verplicht hebben wanneer je een duurzaamheidssubsidie wilt aanvragen. Zoek je subsidie voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een full-electric warmtepomp of aansluiting op een beschikbaar warmtenet? In die situaties is dit besparingsplan heel belangrijk. Zonder maatwerkadvies wordt jouw aanvraag afgekeurd. Wil je energiebesparende maatregelen doorvoeren met een groene lening of met spaargeld waarover je zelf beschikt? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het laat jouw zien welke investeringen jouw woning duurzamer kunnen maken. D.m.v. dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de gemiddelde kosten van een energiebesparingsrapport?

De precieze kosten van het advies op maat zijn afhankelijk van het type woning, oppervlakte en de adviseur die het werk uitvoert. Het gemiddelde tarief ligt tussen de €215,00 t/m €315,00. Voor een standaard huis kost het energieadvies je gemiddeld €275,00. Het is nuttig om offertes van deskundige (BRL9500-02) energieadviseurs in Gasselternijveenschemond te vergelijken.

Kan een VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, je Vereniging van Eigenaren (VvE) mag in overeenstemming met de leden kiezen voor het maatwerkadvies energiebesparing. Zo kan men op een collectieve manier CO2 besparende maatregelen doorvoeren. Daarvoor is ook het Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE) beschikbaar. De energiecoach / deskundige brengt het volledige complex in kaart.Het onderzoeksbureau informeert bij de eigenaren de woonwensen om het verzamelgebouw of wooncomplex energiezuiniger te maken. Op basis daarvan volgt richting de VvE een energieadvies voor de energieprestaties van de woonruimtes. Bewoners vinden hier ook de geraamde kosten en de terugverdientijd.

Kan ik ook terecht voor maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Als bedrijfseigenaar ben je graag op de hoogte hoe je de energieprestaties van een kantoor of bedrijfspand kunt perfectioneren. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Gasselternijveenschemond voor gebouwen. Het utiliteitsbouw onderzoek toont aan bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van een kantoor of bedrijfspand Een geoptimaliseerde energieprestatie zorgt voor een gunstigere energierekening, een prettige omgeving om in te werken, extra voordeel op de milieubelasting en een milieuvriendelijk imago. De NTA 8800 is nieuwe bepalingsmethode voor het in kaart brengen van energieprestaties van utiliteitsgebouwen. De Energie Investeringsaftrek (EIA) wordt omgeschreven als: een gunstige zakelijke subsidieregeling waarmee je als gebouweigenaar een premie kunt ontvangen voor het energieadvies voor bedrijven en voor het implementeren van de vergroeningsmaatregelen. Bezoek RVO.nl voor meer info.

Plaats een reactie