Maatwerkadvies aanvragen
• Deskundige specialisten aan huis
• Duidelijke energiebesparing adviezen
• Geschikt voor subsidie-aanvragen of lening


INSPECTIE INPLANNEN

Maatwerkadvies Energiebesparing Nieuwediep

De hoogte van de energierekening beperken? Het kan moeilijk zijn om te bepalen waar je dan moet beginnen. Kies ik het beste voor woningisolatie, een warmtepomp in de woning plaatsen of ga ik juist met een zonneboiler aan de slag? Het persoonlijke Energiebesparing Maatwerkadvies Nieuwediep kan je hierbij verder helpen. De energieadviseur komt persoonlijk langs voor een maatwerkadvies en geeft een toelichting wat de mogelijkheden zijn. Het plan stelt bloot welke alternatieven relevant zijn voor jouw huis en en het comfort verhogen. In het plan check je nauwkeurig de totale kosten en het rendement van de populaire verduurzamingsmogelijkheden. Het aanbevelingen-rapport is speciaal in het leven geroepen voor Nederlandse particuliere huizenbezitters en verplicht bij een subsidieaanvraag.

 • Een maatwerkadvies laat zien welke verduurzamingsmaatregelen een energiebesparing opleveren voor jouw woning.
 • Een professionele duurzaamheidsadviseur onderzoekt je huis en kijkt waar de winst is te behalen.
 • Je ontvangt een aanbevelingen-rapport met alle potentiële maatregelen die jouw woning naar een hoger niveau tillen.
 • Voorbeelden zijn: zonnepanelen installeren, warmtepomp plaatsen, zonneboiler laten plaatsen, ventileren met WTW, infraroodpanelen.
 • Per maatregel krijg je inzicht in de kosten, de opbrengsten en de geschatte terugverdientijd.
 • Voor de uitvoering van het rapport moet je zelf offerte opvragen bij lokale ondernemers.
 • De maatwerkadvies energiebesparing rapportage is een minimale vereiste in 2023 voor woningeigenaren in Nieuwediep die hun woning willen verduurzamen en daarbij in aanmerking willen komen voor een duurzaamheidssubsidie.
maatwerkadvies-energiebesparing-nieuwediep

Energieadvies: hulp bij een hoge energiekosten

Maatwerkadvies energiebesparing (vroeger Energieprestatieadvies (EPA)) is een overzichtelijke inspectie & rapportage voor woningen en bedrijfspanden dat concrete handvatten geeft om energieverbruik te minderen en zodoende de energiekosten te minderen. In het rapport wordt heel concreet aangegeven wat je kunt doen, wat de totale uitgaven zijn, en wat de totale besparing is. In dat geval kun je maatregelen laten uitvoeren zoals infraroodpanelen, HR++ glas, dakisolatie, warmtepomp, zonneboiler, vloerisolatie. Het is niet ingewikkeld. Een maatwerkadviseur komt altijd bij je thuis op bezoek om kennis te maken. Deze professional neemt de woning op en checkt welke energiebesparingsmaatregelen het beste bij jouw huis passen. Je krijgt kort hierna een compleet rapport met een opsomming van alle duurzame oplossingen. Dit is inclusief een begroting van de kosten met daarbij de terugverdientijd en effecten. Disclaimer: Een maatwerkadviseur is onpartijdig en verkoopt zelf geen energiebesparende maatregelen. Het verslag geeft je vaak ook inzicht in het energielabel.

Actueel: Wil je je huis klaar maken voor de toekomst, en heb je hiervoor een subsidie nodig? Het is dan essentieel om een maatwerk energiebesparingsadvies te regelen. Dit rapport moet zijn geschreven door een objectieve specialist. Gecertificeerde en bedreven energieadviseurs tref je op het platform centraalregistertechniek.nl. Een BRL9500 certificaat maakt een bedrijf betrouwbaar.

Maatwerkadvies energiebesparing aanvragen in Nieuwediep (februari 2024)

Wil jij ook aanspraak maken op een subsidie voor het verduurzamen van jouw huis? Dan moet je minimaal een maatwerkadvies kunnen overleggen. Dit energieplan geeft een schema met bruikbare verduurzamingsmaatregelen die geschikt zijn voor jouw situatie. Bijvoorbeeld het kiezen voor duurzaam HR++ glas, buitenmuurisolatie en het laten plaatsen van zonnecellen. In het volgende blok laten we zien hoe jij dit kunt regelen.

Vraag een energierapport aan in 5 stappen

 1. Energieadviseurs vergelijken

  Het maatwerkrapport wordt uitgevoerd door een betrouwbare adviseur. Betrouwbare specialisten zijn vindbaar op Centraal Register Techniek of via onze klantenservice. Je kunt ook navraag doen in je eigen omgeving. Disclaimer: kies altijd een maatwerkadvies bedrijf dat in het bezit is van een BRL9500-02-certificaat.

 2. Vergelijk verschillende offertes

  Een gepersonaliseerd advies komt met een prijs. Energie experts hanteren heel verschillende tarieven. Het is wijs om meerdere offertes op te zoeken van gediplomeerde maatwerkadviesbureaus. Vul je verwachtingen goed in. Wil je enkel advies over het isoleren van je woning, of ook hoe je jouw huis efficiënter kunt verwarmen? Wil jij alles gaan uitbesteden, of ga je het helemaal zelf doen? Geef zoveel informatie als mogelijk. Offertes vergelijken zal dan makkelijker worden.

 3. Woningcheck vooraf

  De bijeenkomst is bepaald? Een goede voorbereiding is belangrijk. Bekijk dan altijd ook de bespaarcheck op de site verbeterjehuis.nl. Via deze website kom je tot een opsomming met investeringen die mogelijk geschikt zijn. Altijd met de prijzen en de rendementen. Dit kan je gratis doen en vormt een uitstekende input voor jouw adviesgesprek met de energiecoach in Nieuwediep.

 4. Energierapport samen doornemen

  Een maatwerkadviseurs bezoekt je aan huis en calculeert welke duurzaamheidsmaatregelen aansluiten bij jouw wensen. Op basis van zijn bevindingen ontvang je een erkend energieplan met alle mogelijke energiebesparende maatregelen voor jouw pand. Per energiemaatregel check je onderwerpen zoals de geraamde kosten, het rendement en de terugverdientijd. Uiteindelijk nemen jullie het rapport samen door. In die situaties kan je vragen stellen.

 5. Vakbedrijven inschakelen

  De energiedeskundige heeft slechts beperkte bouwkundige kennis (dan moet je een bouwkundige keuring in Nieuwediep laten uitvoeren). Deze deskundige adviseert rondom thema’s als verduurzaming en gas- en stroom besparen. Voor de uitvoering van de klus zijn andere bedrijven noodzakelijk. Vraag een prijs op bij isolatie-experts en installatiebedrijven. Maak een afspraak op locatie om je woning te bekijken en op te meten. Vraag eventueel of de energie specialist jouw kan bijstaan.

Welke energiebesparende maatregelen zijn nodig voor mijn woning?

Bekijk energieadviseurs en bespaar op jouw energielasten!

Energieadviseur Nieuwediep vergelijken

Het maatwerkadvies energiebesparing moet je verplicht laten uitvoeren door een gecertificeerde energie specialist. Het is goed om een energie expert uit jouw eigen regio te selecteren. Ze kennen het type woning, en je hebt geen onnodig hoge reiskosten. In de onderstaande tabel bieden we contactgegevens van mogelijk beschikbare energie experts die werkzaam zijn binnen de gemeente Aa en Hunze. Let op: bedrijven moeten in het bezit zijn van het BRL9500-02-certificaat. Je kunt ook bedrijven vinden op het Centraal Register Techniek voor vakbedrijven en vakspecialisten.

Naam adviesbedrijfStraatnaamPostcodePlaats
Adviesbureau GorterWerfstraat 469503BTStadskanaal
Vos Duurzaam AdviesHooiland 6 a9561TZTer Apel
Real AdviesHoofdweg 89619PDFroombosch
Stichting WoonborgTynaarlosestraat 19481AAVries
HestoviusHulzebosstraat 99423RPHoogersmilde
Namen en adressen van energieadvies bedrijven omgeving Nieuwediep

Uitgelichte experts: meteen een afspraak maken

Wil je meteen een adviseur spreken? Bijgaand kan je kiezen uit energieadviseurs voor maatwerkadvies energiebesparing in Nieuwediep die direct beschikbaar zijn. Kies een van de bedrijven om je aanvraag te starten.

De meest gekozen energiebesparende maatregelen

Steeds meer mensen willen hun energierekening minderen. Het is moeilijk waar je moet beginnen. Daarvoor is het maatwerkadvies bedoeld. Je ontvangt een goed advies over alle bespaarmogelijkheden voor jouw huis. Wil je vooraf een idee krijgen wat je kunt verwachten? In de tekstblokjes hieronder vind je de gunstigste energiebesparende maatregelen voor jouw huis. Op dit platform vind je ook informatie over zuinige douchekoppen.

Het comfort van een energiezuinige woning in Nieuwediep

 1. Een gunstigere energierekening: minimaliseer jouw kosten voor energie.
 2. Een milieubewuste keuze: je verkleint jouw CO-2 uitstoot.
 3. Realiseer een prettig binnenklimaat: profiteer van warme luchtcirculatie en weinig tocht.
 4. De waarde van de woning stijgt: potentiële kopers geven meer uit aan een huis met energielabel A.
 5. Verblijf in een gezonde leefomgeving: profiteer van een optimale luchtkwaliteit.
MaatregelPrijzen (gemiddeld)Besparing p/jaar
Glasisolatie (bekijk meer info over isolatie)€3345,00€375,00 p/jaar
Hybride warmtepomp€6865,00€680,00 p/jaar
Zonnepanelen (10 stuks)€5110,00€475,00 p/jaar
Zonneboiler 150 liter€2950,00€150,00 p/jaar
Infraroodpanelen (1 paneel)€480,00€44,50 p/jaar
Waterbesparende douchekop (bekijk meer tips) €36,50€31,50 p/jaar
Kosten en baten van energiebesparende maatregelen bij gewone huizen (+/- 125 m2).

Maatwerkadvies aanvragen voor energieplan op maat!

Vind adviseurs en plan een afspraak in

Snel besparen met woningisolatie

Wil je minder gas stoken? Je huis isoleren in Nieuwediep is een minimale vereiste. Middels het isoleren van de muur, het dak, en vloer houd je de warmte binnen. De effecten zijn positief: je kan besparen op de energiekosten, je geniet van een hoger wooncomfort, het is een groene investering, je hebt veel minder lawaai van buitenaf en je woning zal in waarde stijgen. Er zijn allerlei subsidies waarvoor jij je kunt aanmelden. Wat je misschien niet wist: op de arbeidskosten voor isolatie geldt het verlaagde BTW-tarief (9]%) De terugverdientijd is op die manier zeer interessant.

 • Vloerisolatie (vanaf €25,00 per /m2): verminder temperatuurverschillen tussen vloer en de rest van de ruimte.
 • Dakisolatie (vanaf €48,00per /m2): geen verlies van warmte meer via het dak.
 • Gevelisolatie (vanaf €92,50per /m2): op vrijwel elke woning toepasbaar, direct resultaat.
 • Bodemisolatie (vanaf €29,00per /m2): voorkomt vochtproblemen, zoals rot of schimmelvorming.
 • Spouwmuurisolatie (vanaf €23,50per /m2): interessant voor woningen die tussen 1920 en 1975 zijn gebouwd.
 • Isolatieglas (vanaf €125,00per /m2): HR++ glas geeft een aangename temperatuur in huis.

Huis verwarmen met een warmtepomp

Een warmtepomp is doorgaans beter voor het milieu dan de CV- of HR ketel. Het systeem gebruikt warmte van natuurlijke warmtebronnen. Jouw gasverbruik kan zo fors omlaag. Houd er rekening mee dat je wel meer elektriciteit gaat gebruiken. Deze extra stroom kan je halen uit zonnepanelen (die je misschien al hebt). In de zomerse maanden kan het ook zorgen voor een koelende werking. Globaal gezien zijn er 2 types: een full-electric warmtepomp of een hybride model. In de opsomming hieronder lees je extra details over de verschillende varianten die er allemaal zijn.

 • All-electric warmtepomp: zorgt voor een constante verwarming van je woning en zorgt voor warm tapwater. Een huis zal op deze manier geen gas meer verbruiken. Het is een relatief duur systeem en het werkt alleen bij zeer goede isolatie. Je komt het dan ook met name tegen bij nieuwbouw.
 • Hybride warmtepomp Nieuwediep: een relatief goedkoop systeem en wordt met name toegepast in wat oudere huizen. Jouw HR-combiketel kan gewoon blijven staan. Je verbruikt iets meer stroom, maar je gasverbruik kan met 70% omlaag.
 • Lucht-lucht warmtepomp: een buitenunit onttrekt de warmte aan de buitenlucht.
 • Lucht-water warmtepomp: voor het verwarmen van de woning én warm tapwater.
 • Water-water warmtepomp: een kostbaar systeem dat regelmatig onderhoud nodig heeft.
 • Bodem-water warmtepomp: energiezuinig systeem dat ook passief kan koelen.

Belangrijke informatie over zonnepanelen

Met zonnepanelen wek je (grotendeels) jouw eigen groene stroom op. Het is duurzaam en je gaat ook minder energiekosten betalen. Door gebruikt te maken van subsidies, geen BTW en de mogelijkheid om gebruik te maken van groene leningen heb je een zeer korte terugverdientijd. Bovendien maakt het je onafhankelijk van energieleveranciers zoals Budget Energie, Essent, GreenChoice, Engie, Vattenfall of Vandebron, Enegiedirect.nl, Powerpeers, Oxxio, United Consumers. Door te salderen krijg je een goede vergoeding voor stroom die je teruglevert.

 • Zonnepanelen worden steeds goedkoper. Een complete installatie van 10 panelen is al te plaatsen voor €5.100 en kan je terugverdienen in +/- 6 tot 7 jaar.
 • Je moet rekening houden met enkele voorwaarden: er moet voldoende ruimte op het dak zijn met een gunstige positionering op het zuiden. Zorg dat de panelen niet in de schaduw liggen Denk ook aan een stabiele constructie.
 • De zonnestroom die je over hebt kan worden teruggeleverd (salderen) aan je stroomleverancier.
 • Zonnepanelen in Nieuwediep laten leggen? Dan betaal je geen BTW.

Plaats een nieuwe zonneboiler

Een zonneboilersysteem bestaat uit één of meer zonnecollectoren op het dak en een voorraadvat voor warm water. De zonneboiler zorgt voor warm tapwater in keuken, badkamer en eventueel voor de verwarming. Kortom: duurzaam en voordelig warm water genereren. Door te kiezen voor een zonneboiler realiseer jij een besparing van wel 50% van het gasverbruik om warm water te produceren. Je gebruikt het in combinatie met een warmtepomp of HR-ketel. Een vergunning is niet noodzakelijk en doorgaans kan je een mooie ISDE subsidie krijgen.

 • Een standaard zonneboiler voor 4 personen (vat met 150 liter) kost je circa €3.200 (met installatie).
 • Een zonneboilercombi staat ook in voor de verwarming van je woning.
 • De benodigde hoeveelheid ruimte is +/- 2,5 m2 tot 4 m2.
 • Ook moet er er plek zijn voor het buffervat (hoogte van 80 tot 165 cm).

Besparen op je gasverbruik met infraroodpanelen

Aan de hand van elektrische infraroodpanelen kan je heel lokaal verwarmen. Ideaal voor in een werkkamer of in de slaapkamer. Het werkt anders dan een conventioneel systeem waarbij de lucht wordt verwarmd. De panelen geven een aangename stralingswarmte af. Warmtepanelen kan je inzetten als bijverwarming. Het biedt vele voordelen: geen ongewenste luchtcirculatie, minimaal energieverbruik, het is vrij gemakkelijk (zelf) te plaatsen en ze hebben een heel moderne uitstraling.

 • Infraroodverwarming kan je goed inzetten om lokaal te verwarmen.
 • Bij zeer goede isolatiewaarden kan je met IR-verwarming de hele woning verwarmen (hoofdverwarming).
 • De kosten van warmtepanelen zijn afhankelijk van grootte en het vermogen en liggen tussen de €230,00 tot €425,00 per ruimte.

Overige energiebespaartips

Als extra op de energiebesparende maatregelen kennen we nog veel meer praktische energiebespaar adviezen in Nieuwediep. In dit blokje vind je daarom een lijstje met relevante en gunstig geprijsde duurzame oplossingen die je vrij eenvoudig kunt toepassen.

 • Mechanische ventilatie: de lucht in huis wordt constant vervest voor een gezond binnenklimaat.
 • Ventilatie met warmteterugwinning (WTW): een stil en zuinig systeem waarmee je ook energie bespaart.
 • Waterbesparende douchekop: bespaar op waterkosten en op de energierekening.
 • Radiatorfolie: gemakkelijk zelf te installeren en direct effect meetbaar.
 • LED-lampen: LED-verlichting geeft geen warmte af, waardoor het veel veiliger is.
 • Elektrisch koken: energiezuinig en comfortabel koken op een inductiekookplaat
 • Slimme thermostaat: je verwarming gaat uit als je niet thuis bent.
 • Energielabel huishoudelijke apparatuur: lagere stroomrekeningen door zuinige A+ apparaten.

Meteen een persoonlijk energieadvies in Nieuwediep!

Vraag adviesgesprek aan en check hoe je kunt besparen op de energie

Energielabel Nieuwediep: wat is dit precies?

Het maatwerkadvies voor energiebesparing bespreekt praktische maatregelen die je kunt uitvoeren om te besparen op de energielasten. Het plan geeft ook aan wat wat het huidige woning energielabel is. Het woninglabel geeft aan hoe gunstig je huis nu is qua energiezuinigheid. De meest zuinige woningen krijgen energielabel A. Heb je na een woninginspectie jouw huis verder verduurzaamd? Of wil je het huis in de verkoop zetten of wil je overstappen voor een lagere hypotheekrente? Wij adviseren dan om het energielabel wederom te calculeren. Een vakbekwame energie inspecteur gaat een uitgebreid onderzoek doen en controleert de totale energie (gas en elektriciteit) die noodzakelijk is om het huis te verwarmen en warm water te produceren. Je woning wordt ingedeeld in energielabel A++++, A of een minder duurzame B – G.

 • Het label toont hoe energiezuinig een woning is.
 • Het label is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van woningen en appartementen.
 • Een actueel energielabel heeft een gunstig effect op de woningwaarde. In sommige gevallen is er zelfs een duurzaamheidskorting op de hypotheekrente mogelijk.

Ontdek beschikbare subsidies in Nieuwediep

Praktisch alle huis in Provincie Drenthe moeten het energieverbruik minderen en in de meest ideale situatie kunnen verwarmen zonder gas. Er zijn diverse (ISDE) subsidies en energiebespaarleningen met een gunstige rente. Wil je gebruik maken van zo’n subsidie? Dan moet je verplicht een maatwerkadvies laten uitvoeren. In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met actuele informatie de meest actuele subsidieregelingen duurzame energie in Nieuwediep.

 • Subsidie voor isolatie: ontvang tot 30% van de kosten terug voor isolatiewerk aan vloer, gevel, ramen, wanden, dak.
 • Voor het arbeid (en dus niet de materialen) is er een extra aantrekkelijk BTW-tarief van 9%.
 • Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE): aantrekkelijk voor een aansluiting op een warmtenet, warmtepomp of zonneboiler in februari 2024.
 • Voor het aanschaffen van zonnepanelen vervalt de BTW volledig.
 • Het energieloket gemeente Aa en Hunze biedt mogelijk aanvullende lokale subsidie-plannen of gunstige groene leningen. Via de energiesubsidiewijzer Aa en Hunze kan je de mogelijke financiële regelingen onderzoeken.

Energiebespaarlening Nieuwediep opzoeken in februari 2024

De meest gunstige manier om verduurzamingsmaatregelen te realiseren is om dit met eigen geld te betalen. Heb je niet voldoende spaarmiddelen? Probeer dan een lening af te sluiten. Er zijn verschillende duurzame leningen mogelijk. We vertellen je er graag meer over (ook toepasbaar voor woningen in bijv. Bunne, Gasselternijveen en Donderen).

 • Energiebespaarlening Warmtefonds: een gunstige lening waarmee huizenbezitters en VvE’s hun woning kunnen verduurzamen.
 • Duurzaamheidslening van Stimuleringsfonds Volkshuisvesting voor Nederlandse gemeenten (SVn): stimuleringslening voor zonneboilers, vloerisolatie, dakisolatie, spouwmuurisolatie, warmtepompen, gevelisolatie.
 • Energiebespaarhypotheek: lening van maximaal €25.000 voor huiseigenaren die geen gebruik kunnen maken van het bestaande aanbod.
 • Gebouwgebonden financiering (GGF): een speciale lening die vast zit aan het huis (nog niet beschikbaar).
 • Duurzame monumenten lening: een speciale lening voor restauraties (bekijk voorwaarden op de website van de gemeente Aa en Hunze.
 • Je eigen hypotheek ophogen: je kunt een stukje extra hypotheek krijgen bij verduurzamingsplannen.

FAQ: belangrijke vragen omtrent energie besparen in Nieuwediep

Wat is maatwerkadvies energiebesparing Nieuwediep?

Een energie maatwerkadvies Nieuwediep is een rapport inclusief suggesties voor het energiezuinig maken van jouw woning die ook te vinden zijn in de maatregelenlijst van het Nationaal Warmtefonds. Denk onder andere aan het laten plaatsen van voorzetwanden, vloerisolatie, dakisolatie, het vervangen van de CV-ketel voor een warmtepomp of het plaatsen van zonnepanelen op het dak. Dit besparingsplan bespreekt per maatregel het financiële plaatje en wat het oplevert. Dit persoonlijk energieadvies is zeer effectief voor alle particuliere woningbezitters die hun woning zuiniger willen maken en hiervoor een subsidie willen aanvragen.

Moet ik verplicht het energierapport hebben?

Ja, een actueel maatwerkadvies is noodzakelijk bij elke duurzaamheidssubsidie aanvraag. Onderzoek je de subsidiemogelijkheden voor isoleren, of lijkt de investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) je wel wat voor een volledig zelfstandige elektrische warmtepomp of aansluiting op het beschikbare warmtenet? Op dat moment is dit energieadvies verplicht. Zonder maatwerkadvies is een subsidie niet mogelijk. Ga je verduurzamen met een groene lening of met eigen geld? Ook dan is het verstandig om het maatwerkadvies te overwegen. Het toont aan welke investeringen helpen om de energiekosten te reduceren. Via dit plan kan je een goede offerte aanvragen met de juiste gegevens.

Wat zijn de verwachte kosten van een energiebesparingsrapport?

De huidige kosten van het advies op maat hebben te maken met het type woning, de grootte van de woning en de betrokken adviseur. Het tarief komt uit tussen de €180,00 tot €335,00. Voor een huis met een normaal vloeroppervlak kost het hele traject ongeveer €260,00. Wij adviseren om offertes van erkende (BRL9500-02) energieadviseurs in Nieuwediep te bekijken.

Kan je als VvE ook een energiescan laten uitvoeren?

Ja, elke Vereniging van Eigenaren (VvE) kan gezamenlijk met de leden informatie over het maatwerkadvies energiebesparing opvragen. Zodoende kunnen alle leden samen CO-2 besparende maatregelen laten uitvoeren. Zie ook Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) en Subsidie verduurzamen voor verenigingen van eigenaars (SVVE). De specialist maakt een compleet overzicht van het gebouw. Het keuringsbureau checkt bij bewoners de woonwensen om het gebouw te vergroenen. De VvE ontvangt een duidelijke energieadvies voor de energieprestaties van de woningen. Het rapport toont voor alle eigenaren een plan van aanpak inclusief de geschatte prijzen en de jaarlijkse opbrengsten.

Wat wordt er bedoeld met maatwerkadvies utiliteitsbouw?

Ook zakelijk gezien wil je weten hoe je de energieprestaties van een bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte kunt versterken. Het welbekende energieprestatieadvies (EPA) is een officieel EPA-maatwerkadvies in Nieuwediep voor zakelijke panden. Het utiliteitsbouw inspectierapport bespreekt in detail bouwkundige en installatietechnische verbetermaatregelen van je bedrijfsunit, kantoor of opslagruimte Een duurzamere energieprestatie mondt uit in een lagere energierekening, een aangenaam binnenklimaat, korting op de milieubelasting en een innovatieve uitstraling. De NTA 8800 is nieuwe methodiek om de energieprestaties van utiliteitsbouw te berekenen. De betekenis van de Energie Investeringsaftrek (EIA) is: een populaire zakelijke subsidieregeling wat voor eigenaren van zakelijk vastgoed een premie geeft voor het energieadvies voor bedrijven en voor de implementatie van de energiebesparingsmaatregelen. ZIe ook RVO.nl voor de eisen en voorwaarden.

Plaats een reactie